zrelaxovana nevesta

10 vecí, ktoré sa môžu na svadbe pokaziť a ako sa s tým vyrovnať

6. Nabúralo vám svadobné plány počasie?

Nanešťastie, počasie je viz major, ktorá sa neriadi vašimi svadobnými plánmi (ani našimi nie :o( ), navyše ich ani neberie do úvahy. A tak vám nezostáva iné ako ho akceptovať a pripraviť sa na všetky jeho možnosti v danej sezóne. A v našich končinách to znamená na viaceré možnosti.

Pokiaľ teda plánujete nielen letnú svadbu v exteriéri, vždy, vždy, vždy si pripravte vopred aj záložný plán B. Od letného dáždika, cez náhle prihnanú búrku, extrémne horúčavy, zablatenú a krúpami ubitú záhradu a iné potenciálne katastrofy, ktoré samozrejme preberte s vyvoleným miestom obradu či hostiny a zainteresovanými dodávateľmi hneď na začiatku plánovanie (nie na začiatku svadobného dňa).

zrelaxovana nevesta
Zdroj obrázku: www.ad2action.com

Pokiaľ zvážite všetky detaily, spolupracujte s počasím, nie proti nemu (aj tak si nepomôžete). Dážď, krúpy či sneh môžu byť v konečnom dôsledku skvelým pozadím na unikátne svadobné fotografie, ktoré určite nemá každý :o). A či z toho budete (ne)šťastná, na počasí to vôbec nič nezmení, tak v každom prípade zvoľte ten pozitívny variant. :o)

Čítajte aj: Svadobný dáždnik ako nevyhnutný doplnok

7. Keď technológia nespolupracuje a svadbu (po)kazí

Či plánujete krásne vysvietenú záhradu alebo jednoduché premietanie fotiek na plátno, pripravte sa na všetko vopred. Spojte sa s dodávateľmi na mieste, v ktorom má projekcia bežať, preverte si všetky ich možnosti a dajte im vedieť požadované detaily. Možno vám techniku odporučia či zapožičajú sami, prípadne poznajú niekoho, kto vám pomôže s jej zapojením a obsluhou. V deň svadby si v rámci generálky všetko vopred preskúšajte, prípadne poproste niekoho, kto to urobí za vás. Úplne všetkým kiksom sa vopred predísť nedá, no čím viac ste pripravení, tým je väčšia šanca, že veci pôjdu hladko.

8. Došiel vám alkohol na svadbe skôr ako pred záverečnou?

Nečakali ste taký záujem o (farebné) drinky? Nevadí. Hoci v tomto smere je vždy lepšie predzásobiť sa, (predsa len, alko sa nekazí tak rýchlo ako zákusky :o) ), nič také hrozné sa nestalo. Požiadajte cateringovú spoločnosť, aby vám nejakú náhradu zabezpečila operatívne (zaručene majú väčšie zásoby ako vy, hoci by aj nešlo o rovnaké druhy), prípadne nenápadne vyšlite niekoho zo skupiny na nočný nákup do blízkeho hypermarketu či na čerpačku. Výber pravdepodobne nebude presne taký istý ako bol, no v neskorých nočných hodinách si hostia na tom až tak nepotrpia.

9. Hnevá vás chrbát alebo nohy?

Ani najúžasnejšia nevesta nedokáže pretancovať celú noc na ihličkách a v super ťažkých svadobných šatách. Aj ona je totiž len človek a aj pri najlepšej vôli, stres celodenný a vo finále i celoplánovací na ňu v určitom momente doľahne. Pri plánovaní preto nezabudnite na záložný plán ani v tomto smere. Náhradné topánky či odľahčená svadobná róba vám pomôžu prežiť deň i noc s úsmevom aj vo chvíľach, keď vám už do smiechu veľmi nebude a najradšej by ste si ľahli alebo sa aspoň nemuseli tváriť ako dáma. :o)

Čítajte aj: Popolnočné šaty na svadbu

nevesta
Zdroj obrázku: www.tresbellebeautyblog.com

10. Ste maximálne nervózna nevesta?

Absolútne vás chápem. Hoci mám za sebou viac svadieb ako bežný smrteľník :o), ani pre mňa nie sú úplnou malinou. Predsa len, ide o Veľký deň, hoci nie je môj (teda, nie tak celkom, aspoň trošku je vždy aj mojím :o)… Dobre, úplne vždy si dávam záležať na maximum :o)). Vyhnúť sa kofeínu, energy drinkom, alkoholu a cukru by bolo ideálne. Keby… keby to bolo také jednoduché v celom tom svadobnom rozpoložení navyše v pozícii nevesty. Jeden cocktail alebo ľahký drink vám však určite nezaškodí, skôr pomôže zhodiť úvodný stres a pokiaľ sa vám bude dať vyložiť si nohy a dať si relaxačný čaj aspoň na chvíľu, urobíte najlepšie ako môžete. Dýchajte zhlboka, utrieďte si myšlienky a choďte do toho. Keď bude svadba v plnom prúde, všetko to z vás opadne ani sa nenazdáte.

Snáď som vám aspoň trošku pomohla a pevne verím, že svoju svadbu zvládnete aj v prípade nečakaných udalostí. A keby čokoľvek, viete, kde ma nájdete :o)

Čítajte aj: Čo robiť, keď sa týchto 10 vecí na svadbe pokazí? – Časť 1.