druzicka_pinterest

Čo si zbaliť na svadobné fotenie už máme zrátané, koho si pribaliť, si povieme dnes.

Nakoľko sme dôležitých a niekedy nie až tak malých drobností narátali celkom dosť, bolo by vhodné, keby ste ako nevesta všetku tú záťaž nemuseli zvládať sama. A vlastne vôbec nemusíte. Zoberte si so sebou družičku, sestru, kamarátku alebo akúkoľvek inú posilu, ktorá vás odbremení nielen od fyzickej záťaže, ale v prípade potreby aj od tej psychickej. Veď ruku na srdce, absolvovať niekoľkohodinové svadobné fotenie v šatách, na ktoré nie ste zvyknutá každý deň, vôbec nie je jednoduché. A práve vtedy pomôže družička na fotenie :).

svadobny_zavoj_monamye.com
Zdroj obrázku: www.monamye.com

 

5 x s čím vám družička počas fotenia pomôže

  1. Družička odnesie potrebné doplnky

Nevesta s bagážou je síce pekný motív na fotografiu, no len na jednu, určite nie na celé svadobné fotenie. Pokiaľ si aj organizujete svadbu vo vlastnej réžii, pri fotení si nechajte pomôcť a to nielen fotografom za objektívom, ale aj družičkou v zákulisí.

A nakoľko aj družička je len človek, zabezpečte jej vopred dostatočne veľkú a praktickú tašku či kabelku, alebo aj piknikový kôš, v ktorom to všetko s vami ponesie až na kraj foteného sveta. A bude pri tom pôsobiť aj čiastočne svadobne elegantne, nielen vianočne ovešane.

  1. Úpravy nevesty počas svadobného fotenia

Družička sa okrem opatrovania všetkých potrebností stará aj o vizuálnu stránku nevesty. Nakoľko nie na každú fotku sa štelujete pred zrkadlom a v podstate sa vôbec nevidíte, družička z pohľadu ženy predsa len vidí viac a hlavne dôležitých ženských detailov. Aby vám na fotke netrčala spodnička, aby bola vlečka pekne rozprestretá na trávniku či dôsledne vypnutá na šatách počas chodenia, aby vám neodstával žiadny vlas, nie to ešte celý prameň, aby ste náhodou nemali niekde na tvári neželanú mihalnicu či inú nevítanú drobotinku … :-) . Skrátka veci, ktoré sa fotografovi síce dajú čiastočne vyretušovať, no pokiaľ ich zachytí v správnom uhle už na začiatku, je to určite optimálnejšie pre všetkých zúčastnených.

uprava_nevesty_PW-putting-on-dress
Zdroj obrazku: www.phillymag.com

 

  1. Svadobné fotenie a otravný mobil

Hoci ste všetkým zadali potrebné inštrukcie a dali im na vedomie, že v tejto dvojhodinovke sa fotíte, vždy sa nájde niekto, kto vás bude rád počuť, prípadne vám zdeľovať najhorúcejšie správy a problémy na riešenie práve v tomto časovom rozpätí. Aby ste si svadobné fotografovanie mohli vychutnať, uvoľniť sa a mať naozaj pekné fotky zachytávajúce skvelú atmosféru, je vhodné zbaviť sa mobilu aspoň na túto chvíľu. Občas je to zložité a niektoré veci sú v danom momente skutočne neodkladné, a práve tu je opäť vhodná pomocná ruka, ktorá zodpovie, vyrieši, prípadne aspoň usmerní a odkáže na neskoršiu hodinu.

  1. Povolenia k vstupu a vjazdu na svadobné fotenie

Fotografovanie na netradičných miestach, uzavretých či historických priestoroch aj areáloch si väčšinou vyžaduje zabezpečenie povolení a možnosti fotiť sa. Ak ste na to nemysleli vopred a v danej chvíli vám čas letí, družička vám pomôže vyplatiť parkovanie či vstupenky, zohnať potrebných zainteresovaných a doriešiť ďalšie detaily, kým vy spolu s fotografom sa môžete venovať tomu, kvôli čomu ste prišli – svadobnému foteniu bez starostí.

svadobne_fotenie_v_zahrade_communitytable.parade.com
Zdroj obrázku: www.parade.com

 

  1. Starosti s presunmi na svadobné fotenie

Fotografovanie na viacerých miestach, presuny, parkovanie a nezaparkovanie, aj na toto treba myslieť, keď sa vydávate na okružnú jazdu s fotografom. A bude vás to stáť hlavne čas a nervy, pokiaľ ho nebudete mať dostatok. Na miestach, presunoch a súvisiacich detailoch sa dohodnite vopred s vaším svadobným fotografom, aby ste sa nespoliehali jeden na druhého a v reáli nemali vybavené nič. Nie vždy musí mať fotograf v aute priestor pre mladomanželov, nie vždy dostane fotograf parkovanie grátis a niekedy je potrebné zaobstarať aj vodiča s autom, ktorý sa bude venovať len vám. Ak na to myslíte vopred, máte o improvizačné starosti menej.

Ako zaangažovať družičku do svadobného fotenia?

Pokiaľ si na svadobné fotenie plánujete zobrať svoju družičku, nezabudnite ju o to požiadať v dostatočnom predstihu a oznámiť jej vaše očakávania, aby sa na všetko vedela dôkladne pripraviť. Ak má byť následne hosťom na vašej svadbe, určite sa aj ona bude chcieť upraviť a dať do gala, aby sa vo zvyšok dňa cítila pohodlne, preto nezabudnite ani na dostatočné časové rezervy a netlačte harmonogram do krajností.

druzicka_pinterest
Zdroj obrázku: www.pinterest.com

 

Rátajte aj s tým, že nejedna družička vám túto úlohu môže odmietnuť, nakoľko sa jej bude zdať zložitá a časovo náročná. Vtedy vyskúšajte osloviť viaceré a rozdeliť im povinnosti počas fotenia na viac častí, aby sa necítili priveľmi zaťažované. Predsa len, aj družičky sú vaši hostia, ktorých predsa nechcete zničiť hneď na začiatku svadobného dňa.

Ak ani takto neuspejete, oslovte profi družičku a dohodnite sa s ňou. Rada vám bude asistovať aj s praktickými skúsenosťami navyše.

 

Ako prebiehalo vaše svadobné fotenie? Mali ste so sebou družičku či viac? Podeľte sa o svoje skúsenosti v KOMENTÁROCH.