Svadba na riviere, Taliansko

Rozhovor so svadobnou koordinátorkou priamo z Talianskej pláže – časť 1.

Taliansko, bez najmenších pochýb, má viac ako dosť do činenia s romantikou, teda záležitosťami lásky, od začiatku do samého konca. Zoznámenie nevynímajúc, zásnubami pokračujúc, svadbu užívajúc a výročia pripomínajúc, Taliani vyfasovali úžasnú krajinu, ktorá v symbióze s nádherným morom tvorí kulisy nenapodobiteľnej atmosféry, ktorú dokážu vyčarovať len oni. Od jedla, cez hudbu, až po architektúru, zamilovať sa tu dá skutočne na každom kroku. Rovnako ako vašu lásku osláviť :o).

Nakoľko o rozlúčke so slobodou bola reč naposledy, tentokrát prejdeme rovno k svadbe. Lebo svadba na talianskej Palmovej riviére dostala aj nás :o).

Gabriela Štefkovičová Ciaralli, svadba na Palmovej riviére

Svadba pod palmami

Kde sa Palmová riviéra vlastne nachádza? A čo je na nej také výnimočné? Prečo by sa vám malo oplatiť cestovať tam a navyše za svadbou? Vyspovedali sme kolegynku, ktorej učarovala natoľko, že sa tam presťahovala, vydala a čo bolo ďalej, nám prezradila v rozhovore:

  1. Gabi, spomínaš si na svoju prvú návštevu Palmovej riviéry?

Áno, spomínam si akoby to bolo iba včera a odvtedy už ubehlo vyše 10 rokov. Keďže z tej oblasti pochádza môj už teraz manžel, tak po prvý krát som túto oblasť navštívila kvôli nemu. Bola to láska na prvý pohľad, cítila som sa, akoby som tú oblasť poznala celý život. Nevedela som, kam sa skôr pozerať, či obdivovať krásne pláže a more, palmy alebo historické centrá na kopcoch. Veľmi na mňa zapôsobili aj pohostinní a milí domáci obyvatelia.

  1. A čo bolo potom? :o)

Zo začiatku som sa tam vracala asi každý druhý mesiac aspoň na víkendy, viacej som v tom období nemohla kvôli štúdiu taliančiny na Univerzite v Nitre. Postupne už na celú letnú sezónu a nakoniec po troch rokoch sme sa rozhodli, aby sme už nemuseli behať hore-dolu, že sa radšej zoberieme. A tak som sa sem po svadbe definitívne presťahovala.

  1. Takže na začiatku bola svadba mimo plánu?

Na začiatku nášho vzťahu nebolo o svadbe ani chýru ani slychu. Mojou prioritou bolo ukončenie štúdia na Univerzite a obaja sme sa zhodli v tom, že sa chceme riadne spoznať a zistiť, či sa k sebe naozaj hodíme a či si rozumieme. Predsa len iný kraj, iný mrav a odlišný životný štýl. Vzťah na diaľku určite nebol jednoduchý a bola to skutočná životná skúška, ktorú sme zvládli na výbornú.

Svadba na riviere, Taliansko

  1. Priblíž nám prosím v skratke, čím Ťa tento kúsok Talianska inšpiroval a čo je na ňom také zaujímavé.

Palmová riviéra alebo aj Perla Jadranu ako už mnohí iste vedia, sa nachádza v strednej časti Talianska, v Regióne Marche, priamo pri mori. Pláže so zlatistým pieskom, tyrkysové more a tisícky paliem sú kľúčovými slovami tejto fantastickej oblasti. Táto oblasť je druhým Toskánskom. Dodnes ma fascinujú jej historické dedinky na kopcoch, z ktorých je nádherný výhľad na more. Skrášľujú ich miestne reštaurácie, kde si s Vašimi najbližšími môže vychutnať chutný taliansky aperitív spojený s ochutnávkou miestnych jedál, či dopriať kvalitný obed, či večeru, s výhľadom na celé mesto alebo more.

  1. A čo zaujímavosti z pohľadu nevesty? :o)

Verte mi, že nie je nič krajšie ako zobudiť sa vo svadobný deň na Palmovej riviére a zažiť svadbu ako z filmu. V môj svadobný deň som pochopila, že práve toto povolanie bude mojím životným poslaním – veď prečo by aj ostatné slovenské páry nemohli zažiť niečo iné, nezabudnuteľné.

  1. Takže ideálna destinácia nielen na požiadanie o ruku, ale aj na samotnú svadbu? :o).

Áno! Tento rok sme pripravili niekoľko nových balíčkov. Okrem exkluzívnej svadby a super štýlovej rozlúčky so slobodou, aj niečo extra romantické a dych vyrážajúce, to o čom snáď v kútiku duše sníva asi každá z nás :o). Romantický pobyt pri mori s exkluzívnou večerou buď priamo na pláži alebo vo vidieckom talianskom štýle spojený s neočakávaným prekvapením.

A teraz naspäť k svadbám…dá sa povedať, že svadba na Palmovej riviére je určená pre tých, ktorý chcú zažiť niečo iné, rozprávkové, za hranicami bežných slovenských štandardov, alebo pre tých, ktorí sa chcú vyhnúť veľkým klasickým svadbám, početným miestnym zvykom a davom očí miestnych občanov. Až niekomu z toho práve naskočili zimomriavky, tak potom ste u nás na správnej adrese.

Okrem toho by som chcela podotknúť, že sme odborníkmi v organizácií prekvapení. Či už zo strany ženícha alebo nevesty. Napríklad naposledy nás požiadal ženích, či by sme vedeli zabezpečiť koňa pre nevestu, keďže ich miluje, a tak sa aj toto jeho želanie stalo rozkazom. Výsledkom bol nezabudnuteľný zážitok pre nevestu a množstvo nádherných fotografií priamo na pláži.

Grottammare piazza Kursaal

Grottammare historicke centrum

Promenada San benedetto del Tronto

A ešte sme zďaleka neskončili. Pokračujeme nabudúce :o).

V prípade záujmu o svadbu na Palmovej riviére a bližšie info nás kontaktujte na: impuls@impuls.sk .