jablkove_variacie_na_jesennu_svadbu

Nielen letná svadba má nárok na zaujímavé nápoje a ich mixy. Aj jeseň je obľúbeným svadobným obdobím, ktoré si môžete spestriť i zaujímavými nápojovými variáciami. A hoci sú dni už kratšie a noci chladnejšie, správne ingrediencie v nápojoch si s touto odchýlkou od leta hravo poradia. Aké sú (ne)tradičné sezónne nápoje pre jesennú svadbu? Inšpirujte sa.

jesenna_svadba_dekoracie_
Zdroj obrázku: www.blog.myweddingreceptionideas.com

 Čo piť na jesennej svadbe?

1. Cider – novinka hodná svadby na jeseň

Ani pivo, ani víno, cider má jedinečnú chuť nachádzajúcu sa niekde medzi oboma. S troškou cukru, štipkou korenia a nezameniteľným dotykom jesene tento nápoj na vašej jesennej svadbe jednoducho nesmie chýbať. Prikrášlite ho škoricovým drievkom a o odbyt je postarané.

jablkove_variacie_na_jesennu_svadbu
Zdroj obrázku: www.designindulgences.com

  2. Jablkový alebo hruškový mix na jesennú svadbu

Jablká sú celoročné ovocie, ktoré z módy ani sezóny zrejme nikdy nevyjde, zvlášť nie v jeseni, kedy sú na vrchole svojho chuťového rebríčka. Od jablkového džúsu po jablkovú sangriu, jablkové mixované drinky majú mnoho tvárí a s jesennou svadbou určite súvisia.

jesenna_svadba_jablcny_napoj
Zdroj obrázku: www.belleeventblog.blogspot.com

 3. Svadobný tekvicový koktail

Tekvice sú ďalšou jesennou pochúťkou vhodnou na slávnostné príležitosti. A to nielen do svadobnej polievky, ale aj do nápojov. Vďaka svojej konzistencii dokážu ponúknuť nielen osviežujúci, ale aj zdravý nápoj, ktorý vás navyše zasýti a dodá energiu na celonočné svadobné hýrenie. Mixované takmer s čímkoľvek (vyskúšajte napríklad s banánmi), ochutené zahrievajúcimi koreninami, dokážu vyčariť pekné koktaily či smoothies.

Čítajte aj: Svadobné tekvice na jesennej svadbe 

tekvice_na_jesennu_svadbu
Zdroj obrázku: www.apracticalwedding.com

4. Horúca čokoláda nielen na jesennú svadbu

Čo môže byť lepšie v chladný jesenný večer ako šálka lahodnej voňavej horúcej čokolády? Pri troške zdobiacej fantázie z nej môže byť nielen žalúdku, ale aj očiam lahodiaci nápoj či energeticky aj dezert. A najlepšie na nej je, že ju môžete kombinovať na tisíce spôsobov – s rôznymi príchuťami, posýpkami, nadstavbami :-) (šľahačkovými a topingovými), zmrzlinou, ovocím, dokonca a alkoholom. Čokoláda jednoducho ponúka toľko variácií, že si z nej kľudne môžete urobiť čokoládový bar :-).

Bude vás zaujímať: Čokoláda a svadba – jednoznačne skvelá kombinácia 

jesenna_ svadba_cokolada
Zdroj obrázku: www.whataweddingblog.blogspot.com

5. Varené víno a jesenná svadba

Hoci vínkoví fajnšmekri tento nápoj dávno odsúdili, horúci rebel má dostatok svojich fanúšikov, aby sa udržal v obľube a nevypadol z nápojových kariet zvlášť v chladnom období. Preto ak uprednostňujete zahriatie niečím skutočne horúcim, omamná škoricovo-klinčeková vôňa vás určite osloví. K tomu pár drobností na individuálne dochutenie ako hrozienka, badiánové hviezdičky či klinčekové klinčeky a ďalšie pekné zátišie na svadobnom nápojovom bufete je hotové.

varene_vino_na_svadbu
Zdroj obrázku: www.pinterest.com

Nápoje ako tieto bez pochýb dodajú vašej jesennej svadbe tie správne jesenné ingrediencie a vône. A pokiaľ budú vhodne dopĺňať jesenné svadobné menu, konečný efekt bude dokonalý. A pokiaľ aj nie, určite si nájdu svojich priaznivcov ako doplnkové nápoje na špeciálnom tematickom nápojovom bufete :-).

Alebo plánujete či ste vyskúšali niečo iné? Podeľte sa s nami v KOMENTÁROCH, všetci sa radi inšpirujeme, lebo jeseň nielen vo svadobnom šate má svoje čaro, ktoré sa oplatí vychutnať si.