tekvice_na_sobas

Tekvicová téma opäť začína naberať obrátky, preto si ju treba jednoducho vychutnať v akomkoľvek prevedení. Veď v poslednom čase sa vrece s rôznorodými tekvicami pretrhlo poriadne a gúľajú sa k nám od miniatúrnych po gigantické, od krikľavo oranžových až po svadobne biele odrody tejto všestranne použiteľnej jesennej zeleniny.

Že sa vám tekvica nezdá dostatočne slávnostná, aby ste si ju zobrali za svadobnú spoločníčku? Ukážeme vám, že to nemusí byť celkom pravda. Inšpirujte sa.

biele_tekvice_na_svadbu
Zdroj obrázku: www.enchantedfloristn.com

Tekvice na svadbe

Tekvice nemusia byť len jednoduchými neforemnými balvanmi, ktoré sa ťažko spracúvajú kvôli svojej tvrdej kôre a rapavému povrchu. Hoci tie naozaj prirodzene prírodne vyzerajúce sú aj také. Špeciálne vyšľachtené tekvičky však nahadzujú úplne inú formu, z ktorej je možné vykúzliť nielen lahodné svadobné menu, ale aj dekorácie rôzneho druhu a využitia. A to nielen na rustikálnu či naturálnu jesennú svadbu, ale aj na uhladenejšie formy a prevedenia vašej rodinnej oslavy.

svadobne_dekoracie_tekvice_jesenna_svadba
Zdroj obrázku: www.crafthubs.com
biele_svadobne_tekvice_bufet
Zdroj obrázku: www.crafthubs.com

Tekvicové svadobné menu a zákusky

Od tekvicových kanapiek na úvodné občerstvenie, cez lahodne jemné krémové polievky, hlavné menu nielen pre vegetariánov či sladkosti s tekvicovou príchuťou, tvarmi či zdobením, svadobné menu na jesennej svadbe s témou tekvíc sa dá vyšperkovať do najmenšieho detailu. Vďaka svojej lahodnej jemnej chuti sú tekvice použiteľné na akékoľvek menu od začiatku do konca a navyše si ich v závere môžete vychutnať aj v tekutej podobe tekvicového koktailu :o).

jesenne_svadobne_menu
Zdroj obrázku: www.epicure.com.au_photos-by-www.sayherheffernan.com

Ak stavíte na jesennú klasiku a tekvicovo by ste chceli ladiť len doplnkové chuťovky či dochutenia, potom kanapky, omáčky, dressingy, topingy a podobné -ingy budú tou správnou farebnou bodkou.

tekvicove_cupcakes
Zdroj obrázku: www.bridalmusings.com
svadobne_tekvicove
Zdroj obrázku: www.cupcakes_black-one_shots.blogspot.com

Sladký tekvicový bufet dokáže zažiariť aj sám o sebe. A pokiaľ by ste tekvicovú svadobnú tému chceli rozvinúť len v závere slávnostného menu, sladkosti so zdravou tekvicovou príchuťou doplnené o koktaily či smoothies obdobných chutí si určite zapamätá každý.

Čítajte aj: Sezónne nápoje pre vašu jesennú svadbu

Aby sme to však nepretekvicovali :o), nie všetko uvedené musí byť na jednom stole či na jednej svadbe. Vyberte si len to, čo sa vám najviac pozdáva a s troškou jemnocitu to určite doladíte k potrebnej svadobnej dokonalosti.

Tekvicová svadobná výzdoba

Ďalšou možnosťou využitia tejto sezónnej zeleniny sú práve svadobné dekorácie alebo výzdoba vašej rodinnej oslavy. Tekvice rôznych veľkostí sú využiteľné ako v exteriéri – pokiaľ plánujete svadobný obrad v opadanom lístí alebo uvítanie hostí welcome drinkom na terase, tak v interiéri – ako dekorácie na stoly aj do priestoru.

tekvice_na_sobas
Zdroj obrázku: www.invitesweddings.com

Tekvicové svietniky i kvetinové aranžmány dekorované v tekviciach podčiarknuté ďalšími sezónnymi komoditami i farbami dodajú miestnosti úplne iný charakter. Teplé tekvicové farby dokážu aj chladnú miestnosť rozžiariť a opticky zohriať a biele tekvice v správnych kombináciách zas vyčariť nenapodobiteľnú svadobnú atmosféru.

tekvicove_dekoracie_svadba
Zdroj obrázku: www.annsbridalbargains.com

Tekvice však môžu poslúžiť aj ako bakety na chladenie vína či piva, naozaj štýlové taniere na polievku, formičky na dezerty, košíčky na výslužky, držiaky na menovky, lampióny… Tekvicové svadobné všeličo nemá kreatívne hranice :o), preto si ho treba vychutnať naplno v každej jeho fáze.

jesenne_svadobne_detaily
Zdroj obrázku: www.fabmood.com