Valentínske donutky, Heaven Donut Prievidza

alebo netradičné šišky od Heaven Donut z Prievidze

Tvoria klasické donuty na denné mlsanie a taktiež tematické výtvory na rôzne príležitosti. Tradičné i menej tradičné šišky, ktoré dokážu zaujať ako darček. Snúbenci z Prievidze vyštudovali služby, ktoré síce nie sú až tak vzdialené ich aktuálnej činnosti, no k donutom sa dostali čistou náhodou. Alebo, žeby predsa len dôkladným študovaním dier na trhu? :o) Viac prezradili Ivka Šovčíková a Marek Blaško – zakladatelia Donuterie v Prievidzi, v rozhovore:

Kedy, kde a ako vznikol váš koncept? A prečo práve donuty? Veľmi slovensky to neznie :o).

Nápad vznikol niekedy v lete v roku 2018. A ako? Ani sami nevieme 😊. Chceli sme priniesť do Prievidze niečo nové, čo tu ešte nie je a keď sme uvideli donutky, vedeli sme, že je to to pravé.

Z čoho ste vychádzali pri predpoklade, či „americké šišky“ budú mať úspech na slovenskom trhu?

Dva faktory boli pre nás najdôležitejšie – diera na trhu v našom okolí a čomu sme verili najviac – kvalita – na tú sme stavili!

Heaven Donut Prievidza, Mlska

Máte už svoju stálu klientelu, ktorá „šiškuje“ v pravidelných intervaloch?

Jednoznačne áno. Väčšina našich zákazníkov chodí pravidelne a vždy sa tešíme, keď ich opäť u nás vidíme. Myslím, že už máme vytvorenú takú svoju „komunitu ľudí“ a veľmi dobre si rozumieme.

Používate špeciálnu receptúru, vďaka ktorej sú vaše šišky iné ako ostatné či bežné?

Receptúra je naša. Stálo nás to veľa pokusov a omylov, ale už sme naozaj spokojní. Taktiež aj plnky a polevy si pripravujeme sami. Varíme si polevy z čerstvého ovocia, domáce krémy, svoj karamel a pod.

A čo bezlepkové verzie? Prichádzajú do úvahy?

Momentálne nie. Naozaj sme to skúšali, ale nebolo to ono. Stojíme si za tým, že predávame len výrobky, s ktorými sme 100 % spokojní a tie bezlepkové treba ešte  doladiť.

fialové šišky Heaven Donut Prievidza

Máte v ponuke aj niečo zdravé, či menej kalorické?

Pečieme i škoricové hniezda, tie sú veľmi obľúbené a snáď aj o niečo zdravšie, keďže nie sú smažené.

Na základe čoho vyberáte príchute? Ktoré sú vaše najobľúbenejšie a ktoré idú u zákazníkov?

Ponuku vždy pripravujeme tak, aby si prišli na svoje aj tí najväčší „čokoholici“, ale aj zákazníci, ktorí preferujú skôr ovocné, menej sladké polevy a plnky.
A náš najobľúbenejší je plnený jablkový či lesná zmes s arašidovou polevou. Netreba sa báť aj netradičných príchutí.

Robíte aj netradičné tvary či veľkosti?

Donutky na objednávku robíme aj v mini verziách či XXL donut zdobený a plnený ako tortu. Taktiež ako darček pre zaľúbencov – donut v tvare srdca.

donut totička na oslavu, Heaven Donut Prievidza

Mlska srdce, Heaven Donut Prievidza

A čo zdobenie? Kam chodíte čerpať inšpiráciu?

Príchute a zdobenia si vymýšľame sami, ale myslím, že tým, že donuty sú momentálne populárne, svetový trh prináša veľa inšpirácií.

Je záujem o donuty na rodinné oslavy či iné slávnostné príležitosti?

Naši zákazníci si veľmi obľúbili mini donutky, ktoré perfektne doplnia ich slávnostný stôl.

A čo svadby? Robíte aj svadobné donut bary? Čo odporúčate na takéto príležitosti?

Na svadbu sú donutky tiež žiadané, hlavne mini donuty ( bez náplne), ktorých výzdobu sa snažíme prispôsobiť svadobnej výzdobe a celé sú také romantickejšie 🧡 🧡😊. Pri výbere polevy samozrejme treba prihliadať na počasie. V lete, keď je veľmi horúco a nie je dobre zabezpečená klimatizácia, krémy neodporúčame. Taktiež čokoláda sa topí, čo však vôbec neuberá na kvalite, len úsmevy z čokolády sú výraznejšie 😊.
Ja vždy odporúčam zvoliť si na svadbu mix čokoládových rôzne zdobených donutkov, nakoľko čokoládu má každý rád, poprípade vanilkovú, pistáciovú či jahodovú polevu.

Donuteria Prievidza, šišky na oslavu

Aké najnetradičnejšie požiadavky na donuty ste plnili?

Na to si veľmi dobre spomíname, ešte dnes pri čítaní otázky mi to vyčarilo úsmev na tvári 😊. Raz sme robili donut ako darček na oslavu straty panenstva 😊. Šialené čo ľudia nevymyslia 😊.

Aké novinky chystáte pre svojich priaznivcov v najbližšom období?

Aktuálna novinka je rozvoz donutkov, ktorú sme spustili pomocou aplikácie Paytoeat, kde si môžete objednať donutky z pohodlia domova.

Máme aj pár ďalších nápadov, ale zatiaľ si ich necháme pre seba, keďže nevieme kedy sa upraví momentálna „covid situácia“. Ale máte sa na čo tešiť 😊.

Nakoľko ste neustále obklopení toľkými sladkosťami, dokážete si ich ešte vychutnať?

Veru áno, určite nie každý deň, ale keď vymyslíme niečo nové, vždy si radi pomaškrtíme pri dobrej káve. Bez lásky ku sladkému by to nešlo 😊.

Vianočné donuty, Heaven Donut Prievidza

Okrem prievidzského okresu, odkiaľ pochádzate, vás, resp. vaše donutky môžeme nájsť aj inde?

Zatiaľ nie, no uvidíme čo čas prinesie 😊

Ďakujem veľmi pekne za príjemný rozhovor a verím, že vaše svadobné donuty si vychutnáme už čoskoro.

A s kým si dáme kávu nabudúce? To ukáže čas :o). Zatiaľ

Sledujte Družičku - Dozviete sa viac

Záleží nám na tom, aby ste sa s Družičkou a u Družičky cítili bezpečne. Preto sa zaväzujeme, že budeme k Vašim údajom pristupovať maximálne diskrétne a zaobchádzať s nimi nadmieru zodpovedne.

Podľa zákona č. 428/2002 Z. z. o Ochrane osobných údajov má prístup k Vašim osobným údajom, ktoré nám poskytnete prostredníctvom formulára na pridanie Vašej svadby, len oprávnená osoba Družička.sk, ktorá ich v žiadnom prípade neposkytne tretím osobám.