Už máte vybraté miesto, dátum, rozposlané pozvánky, zarezervovanú kapelu  a zostáva vám len doladiť detaily. Každá žena túži po dokonalej svadbe, no zároveň máme o tom všetky trochu inú predstavu. A to je dobré. Práve pre malé detaily sa stáva naša svadba ,,našou“, jedinečnou a nezabudnuteľnou. Dotiahnite veci do konca a dbajte na každú maličkosť. Napríklad aj na svadobné prestieranie. Hostia budú veľkú časť vašej svadby sedieť pri stole a vy predsa chcete, aby sa cítili pohodlne. Stolovanie je zároveň aj prejavom etikety, je preto dôležité, aby bolo dokonalé.

Poháre na luxusnú, elegantnú svadbu

Tvar svadobných pohárov sa v mnohých prípadoch nelíši, ide skôr o ozdobu na nich. Tá by mala byť prispôsobená duchu celej vašej svadby. Ak ste si vybrali, že pojmete váš veľký deň elegantne a luxusne, stavte na vyššie poháre s jemnými líniami bez zbytočných ozdôbok.

 

pohare_na_luxusnu_svadbu
Zdroj obrázku: www.myweddingfavorsetc.com

 

Ručne zdobené svadobné poháre

Máte pocit, že ste ešte stále nenarazili na tie správne poháre, ktoré by vám presne ladili ku zvyšku dekorácie? Ak je vo vašom okolí niekto kreatívny a nadaný, poproste ho o ozdobenie vašich svadobných pohárov. Oslovený sa bude cítiť poctený, hostia budú nadšení a vy budete nadmieru spokojní, pretože poháre sa stanú originálnymi kúskami a presne podľa vašich predstáv.

 

rucne_zdobene_svadobne_pohare
Zdroj obrázku:Bonjourflorence

 

Svadobné poháre v štýle vintage

Vintage svadby sa v poslednej dobe veľmi často organizujú aj na Slovensku. Výzdoba je jemná, s romantickým nádychom a lahodí nejednému oku. Ak ste sa rozhodli vašu svadbu poňať takýmto spôsobom, určite tomu prispôsobte aj svadobné poháre. Stačí jemná aplikácia ružičky v modrej a ružovej farbe a pohár sa stane klenotom na stole.

 

romanticke_svadobne_pohare
Zdroj obrázku: Piekne wesele

 

Extravagantné tvary a ozdoby svadobných pohárov

zvoľte v prípade jednoduchosti na stoloch. V príliš kombinovaných výzdobách by zanikli. Úplne postačí ak budú poháre len jednej farby, ich výrazné vzory alebo tvary sa budú ešte viac vynímať.

 

Zdroj obrázkov: IMVM , Karamel Design

Gravírované svadobné poháre

Sú jedným z najobľúbenejších riešení. Vygravírovať si môžete dať vaše mená, dátum svadby, ba dokonca aj malú kresbu, ktorá vás symbolizuje. Môžete si sami zvoliť veľkosť aj hrúbku písma. Výhodou gravírovaných pohárov je vkusnosť a nadčasovosť. Vášmu manželovi môžu slúžiť aj ako pomôcka pri oslave výročia, keby náhodou zabudol presný dátum svadby.  :)

 

gravirovane_svadobne_pohare
Zdroj obrázku: Etsy.com

 

Svadobné poháre s 3D aplikáciami

v podobe ženícha a nevesty sú úsmevným dekoračným prvkom na svadobnom stole. Pôsobia mladícky, hravo, no zároveň aj elegantne. Vyrobiť, resp. dať si ich vyrobiť môžete na tisíce spôsobov. Buď ich ponecháte čiernobiele alebo na ne doplníte aj vašu obľúbenú farbu.

svadobne_pohare_3D_aplikacie
Zdroj obrázku:The wedding specialists

Veríme, že vás nápady inšpirovali a už máte typ svadobných pohárov vyhliadnutý. :)