Smoothie_na_bufete

Pokiaľ sa zaujímate o zdravú stravu nielen pred svadbou alebo pokiaľ len máte chuť na niečo čerstvé či vitamínovo bohaté vzhľadom na ročné obdobie, určite ste si všimli, že smoothie je hit posledných sezón spolu s rôznorodými smoothovačmi či inými mixovačmi, ktorými sa aktuálny trh bielej techniky len tak hemží. Teraz síce nebude reč o technike, no vitamínmi nabitá zdravá strava vo forme mixovaného ovocia či zeleniny je zaujímavá forma na doplnenie potrebných chýbajúcich živín nielen po zime, ale i pred náročnou akciou, ako aj svadba bez pochýb je. Ak sa vám navyše vďaka správnej strave podarí nejaké to kilo schudnúť vďaka odstráneniu chuti na sladké, je to určite skvelý bonus, ktorý pomôže ľahko sa dostať do svadobných šiat. :-)

Kedy a ako si teda naordinovať vitamínové bomby, aby splnili správny účel?

Kedy zaradiť do jedálnička smoothie?

 

1. Smoothie na ráno i na večer

Keď žalúdok ešte nie je tak celkom prebudený a väčšiu záťaž v podobe ovsených vločiek či hustých jogurtov nezvláda, je vhodný čas naštartovať metabolizmus niečím ľahším. Mixované ovocie či zelenina alebo ešte lepšie čerstvé šťavy sú na tento účel ako stvorené.

Keď naopak túžite po niečom ľahšom na večer, namiešajte si zeleninové smoothie namiesto večere. Uvidíte, že sa vám bude zaspávať oveľa ľahšie a ráno vyskočíte z postele čerstvá ako rybička a s chuťou na ďalšiu dávku :-) (smoohtie-čka samozrejme :-)).

Smoothie_medzi_jedlamiZdroj obrázku: www.getinspiredeveryday.com

2. Smoothie medzi jedlami

Ak vás chytá hlad medzi hlavnými jedlami, nie je nič lepšie ako zahnať ho vitamínovou bombou, ktorou ovocné či zeleninové smootie zaručene je. Prírodný cukor, kopa vitamínov, prípadne semienka a pomalé cuckanie je presne to, čo vás zasýti presne na to medziobdobie do ďalšieho chodu.

 

3. Smoothie pred svadbou

Pokiaľ plánujete pred svadbou či inou dôležitou udalosťou čo to zhodiť, zbaviť sa nafúknutého bruška či len doplniť potrebnú energiu, ktorú vám príprava eventu určite odčerpáva, zaraďte do svojho jedálnička smoothie pochúťky. Navodia dobrú náladu a budete sa na ne vyslovene tešiť. Zo smoothie pauzy si dokonca môžete urobiť rituál, ktorý so svadbou vôbec nemusí skončiť :-). Práve naopak, pokračujte v ňom ďalej. Infikovať príbuzných sa vypláca :-).

 

Smoothie_na_svadbe
Zdroj obrázku: www.weddingwire.com

4. Smoothie po svadbe

A to nielen deň po, kedy si žalúdok skutočne potrebuje oddýchnuť od slávnostného hodovania, zneutralizovať (ideálne je zeleninové smoothie, ovocné naopak vytvára kyslé prostredie) a posilniť do ďalšieho správneho fungovania. Prežiť deň po svadbe či inej oslave na zeleninových šťavách a mixovaných smoothie pochúťkach je viac ako štartovacie :-) a pokračovať v tomto trende je nielen štýlové, ale určite blahodarné.

 

Smoothie_po_svadbe
Zdroj obrázku: www.cpartyrentals.com

5. Smoothie pri jarnom detoxe

Tak toto máme dokonca osobne vyskúšané :-). Zbavovať sa toxínov a zároveň dopĺňať chýbajúce vitamíny je viac ako žiadané. Navyše vďaka dostatku prírodného cukru nebudete mať chuť na ten rafinovaný, takže detox, či už jarný alebo hocijaký iný, pôjde rýchlejšie.

 

jarny_detox
Zdroj obrázku: www.bembu.com

6. Smoothie ako alternatíva na svadobný bufet

Ak ste si mixované zeleninkové a ovocné farebnosti zamilovali natoľko, že sa ich nechcete vzdať ani počas svadobného dňa či noci, kľudne ich zaraďte do slávnostného bufetu. Obzvlášť na svadbe počas tropických dní, letnej či detskej oslave, záhradnej slávnosti či akejkoľvek inej udalosti to bude vynikajúce lákadlo, po ktorom zaručene siahnu nielen dámy. Či už namiesto presladeného dezertu po hlavnom jedle, ako niečo ľahšie namiesto neskorého nočného chodu, tesne pred odchodom alebo na ráno, smoothie ulahodí v každej nočnej i rannej hodine.

Smoothie_na_bufete
Zdroj obrázku: www.flickriver.com

Bude vás zaujímať: Osviežujúce nápoje na letnú rodinnú oslavu

 

7. Smoothie na samoobslužný bar

Nechať hosťom voľnú ruku pri mixovaní svojich pochúťok nie je na škodu. A smoothie bar v tomto prevedení môže byť zaujímavým spestrením vašej oslavy. Stačí pripraviť pár potrebných vecí, očistené ovocie, zeleninu a dochucovadlá a personalizované gurmánske zážitky budú rásť ako huby po daždi. Niekoľko zaujímavých receptov či odporúčaných kombinácií určite inšpiruje aj doteraz nezainteresovaných a od tých zdatnejších zas môžete nápady čerpať vy (stačí pripraviť im pero a poznámkové papieriky :-)).

samoobsluzny_bar
Zdroj obrázku: www.vintage.johnnyjet.com

Čítajte aj: Samoobslužný cocktailový bar na svadbu 1.

A čo hovoríte na smoothie hit Vy? Dajte nám vedieť v KOMENTÁROCH. Tiež sa radi dozvieme nové smoothie tipy či postrehy.