Pripitok na rozluckovej veceri

Program večere pred svadbou alebo Čo sa bude diať na rozlúčkovej párty?

Do osláv tohto typu je zakomponovaných niekoľko základných bodov, ku ktorým zaručene dôjde. Očakávať teda môžete nasledovné:

Uvítanie hostí

Rozlúčková večera je príležitosťou na osobné uvítanie všetkých hostí. Preto krúžte dookola a prehoďte s každým aspoň pár slov, na ktoré túžobne čaká. Veď všetci prišli práve preto, aby nielen videli nevestu a ženícha, ktorí budú počas svadobného večera viac ako zaneprázdnení.

Pripitok na rozluckovej veceri
Zdroj obrázku: Apracticalwedding.com

Dary pre snúbencov

Pri tejto príležitosti, okrem toho, že hostia prinesú svadobné dary vám, aj vy môžete obdarovať tých, ktorí vám so svadobnými prípravami pomohli. Rozlúčková večera je vhodnou príležitosťou na darovanie darčekov družičkám a družbom a poďakovanie za ich snahu. Ak plánujete darčeky aj pre rodičov, tak smelo do toho. Na rozlúčkovej párty je na to vhodný čas (pokiaľ teda neočakávate príliš veľkú dávku emócií, ktorú by bolo vhodné absorbovať mimo hosťovské publikum).

Niekedy si pri tejto príležitosti vymenia darčeky aj nevesta so ženíchom. A hoci to u nás stále nie je zaužívané tak bežne ako v zahraničí, prečo by ste aj vy svojho drahého či vyvolenú nemohli obdarovať aj pri príležitosti vašej spoločnej svadby? Veď je to také pekné gesto.

Prípitok

Formálne či neformálne, privítať hostí a povedať pár teplých slov na úvod alebo počas večera sa patrí. Pokiaľ sú hostiteľmi rodičia ženícha, môžu začať oni, pridať sa môže aj ženích a v neposlednom rade poďakovanie od nevesty tiež nie je z cesty. A hoci ďakovania počas svadobnej oslavy bude dosť, rozdelením na dve časti môžete túto procedúru skrátiť a spraviť prívetivejšou pre všetkých zúčastnených.

Pripomienky na ďalší deň

Kým všetci sedia a venujú vám pozornosť, využite chvíľku a pripomeňte im pár dôležitých bodov programu nasledujúceho dňa. A to aj v prípade, že ste im na izby pripravili praktické programové karty ako to robíme vždy my :o). Uistiť sa, že všetci vedia, kde a kedy sa dostaviť na úvodné stretnutie skupiny, kam sa následne presuniete na sobáš a čo bude nasledovať tesne po ňom, je viac ako osožné. Zároveň tak eliminujete nespočetné telefonáty s rovnakými, nekončiacimi otázkami týkajúcimi sa základných bodov programu. Ak plánujete pre hostí program, máte svojho svadobného koordinátora, alebo si na prehliadku zámku po sobáši či večer v záhrade majú doniesť niečo špeciálne, určite je vhodné pripomenúť to skôr. Rovnako ako spoločné transfery na sobáš i hostinu, parkovanie či služby baby sittingu pre rodičov s deťmi.

Zdali sa vám uvedené zvyky priviate skôr zo zahraničných končín. Bude to asi tým, že naše svadby na kľúč sú viac ako menej zmiešané, čo ale neznamená, že dobré svadobné zvyky, i keď z iných končín, nemôžete zakomponovať i vy do tej svojej :o).

Veselú rozlúčkovú párty vám želám a pokiaľ by ste potrebovali pomôcť s jej plánovaním, viete, kde ma nájdete :o).

Čítajte aj: Formálna predsvadobná večera – časť 1.

Formálna predsvadobná večera – časť 2.