valentín

Valentín sa blíži a momentálna situácia vo svete nám ho nedovoľuje osláviť tak, ako sme zvyknutí. Kinom, príjemnou večerou v obľúbenej reštaurácii, wellnessom či romantickou dovolenkou. Napriek situácii, v ktorej sa nachádzame, nemusíme byť úplne nešťastní, pretože vďaka nej sme dostali príležitosť prežiť tento deň inak.

Pripravili sme pre vás 5 výnimočných spôsobov, ako tento deň stráviť v pohodlí domova a zároveň neprísť o pocit jeho výnimočnosti. Kreatíve sa medze nekladú. I Valentín prežitý doma, môže mať svoje čaro a my vám ho pomôžeme vyčariť.

Ako prežiť romantický Valentín v pohodlí domova

Urobte si indoor piknik

Piknik je obľúbenou činnosťou teplých letných mesiacov, no vďaka tomu, že ho presuniete do svojej obývačky, si ho môžete vychutnať i vo februári. Či už sa rozhodnete jedlo si objednať z obľúbenej reštaurácie alebo si ho pripravíte vlastnými rukami je na vás. No nezabudnite, že k dobrému pikniku potrebujete pohodlnú deku, na ktorej sa môžete túliť. A fľašu dobrého sektu na spríjemnenie atmosféry. Výhodou indoor pikniku je, že môžete pri ňom pozerať staré fotografie, obľúbené filmy či videá zo spoločných zážitkov.

Valentín 2021 - indoor picnic
Zdroj: https://juliettelaura.blogspot.com

Zrelaxujte pri filmovom maratóne

Tento rok nám sviatok sv. Valentína padol na nedeľu, čo nám ponúka výnimočnú príležitosť na leňošenie a relax. A čo je lepšie ako takúto nedeľu stráviť celý deň v posteli s obľúbenými filmami. Milujete Avengrovky, Scorsesiovky, staré čiernobiele filmy či všetky diely Harryho Pottera? Využite to, zababušte sa so svojím partnerom na gauči, či v posteli a začnite pozerať. K tomu už len objednať dobrú pizzu, aby ste sa od seba nemuseli vzdialiť a užívať si  pohodičku naplno.

Valentín - movie marathoon
Zdroj: dondeir.com

Zahrajte si Človečinu

Človečina je nová spoločenská hra, ktorá je založená na otázkach a zavedie vás do neprebádaných hlbín vášho partner(stv)a. Nájdite si spoločnú chvíľu na hranie a položte si navzájom otázky z Človečiny, ktoré vám doprajú skutočné prepojenie medzi vami a vašou láskou. Vďaka tejto hre spoznáte lepšie nielen svojho partnera, ale i samého seba. Hra vám zároveň pomôže prekonať nudu, rozprúdiť záujem i vášeň.

Zdroj: https://www.clovecinahra.sk/

Navarte si spoločnú večeru

Čas spoločne strávený v kuchyni je jeden z tých najlepšie a najkvalitnejšie strávených spoločných chvíľ. Nie len preto, že vyprodukuje chutné dobroty, ale i preto, že dostanete priestor na vyjadrenie svojich chuťových preferencií, no zároveň sa naučíte prispôsobovať tým partnerovým. Ak si chcete varenie spestriť, dobrým nápadom je online škola varenia, kde sa obaja naučíte niečo nové a zároveň získate nový zážitok. Vďaka vareniu sa naučíte spolupracovať a súčasne si užijete kopec zábavy.

Zdroj: https://lissaryanphotography.squarespace.com/blog/2018/1/21/cooking-together-anniversary-session

Nechajte prejaviť vaše kreatívne stránky

Objednajte plátno a farby a navzájom si namaľujte darček. Alebo zoberte do rúk pero a papier a vytvorte pre toho druhého báseň. Nikto od vás nečaká umelecké či literárne diela, len kúsok seba a kreativity. Ukážte partnerovi svoju lásku nezvyčajným spôsobom a vyznajte ju umením. Umením, ktorého budete vy samy autorom. Určite si pri týchto činnostiach užijete veľa zábavy a plnohodnotne strávite spoločný čas. Samozrejme, fantázii sa medze nekladú a obraz či báseň môžete vymeniť za akúkoľvek inú tvorivú aktivitu.

Zdroj: daisiesandglitter.com

Akýmkoľvek spôsobom sa rozhodnete stráviť svoj deň sv. Valentína, dôležité je, aby ste si ho naplno užili vy i váš partner. Robte, to čo máte radi, to čo vás baví a vôbec si nenechajte tento deň skaziť pandémiou. A ak plánujete malú (po)valentínsku svadbu, tu je niekoľko inšpirácií ako na to.

Autor článku: Marcela Tršková