svadba_na_plazi_saty

Chystáte sa toto leto alebo dokonca ešte skôr na svadbu na pláži? Tu je stručný checklist, aby ste na nič dôležité a praktické nezabudli. Že som až príliš plánovaná? Verte, že vám to v predsvadobnom strese pomôže :).

Originálne dokumenty na svadbu pri mori

Aj keď ste ich už možno zasielali mailom, originály budete potrebovať osobne. Svadba na pláži znie síce neviazane, pokiaľ však má byť vaše puto manželské záväzné aj papierovo, postup dokumentácie bude zaväzujúci.

Cestovné doklady na svadbu na pláž

Bez tých by ste ďaleko nezašli, takže tiež je vhodné mať ich na zozname dôležitých. Okrem letiska  a leteniek sa nimi budete preukazovať aj na úradoch práve kvôli už spomínanej právnej platnosti vašej svadby na pláži.

Pokyny pre svadobný deň a svadobný pobyt

Pokyny na cestu aj na svadobný deň – aby ste boli v obraze. Hlavu budete mať v oblakoch, je teda vhodné mať pred očami papier s čiernym na bielom.

Svadobné šaty a oblečenie pre ženícha

svadba_na_plazi_saty
Zdroj obrázku: www.pinterest.com

Objemných sukní sa radšej ušetrite. Svadba na pláži  a príslušné počasie si žiadajú niečo vzdušnejšie. Okrem toho myslite aj na prepravu. Posielať svadobné šaty k moru cargom je síce možné, no zbytočne komplikované.   Rovnako ženích nemusí trpieť v 30-tich stupňoch uviaznutý v tielku, košeli s dlhým rukávom, veste a saku, navyše uviazaný kravatou. Ležérnejšie nohavice, košeľa a sandále mu dodajú švihácky look. Len si ho potom nepomýľte s miestnymi lámačmi sŕdc :).

Čítajte aj: Okolo sveta len s malým kufríkom

Obrúčky na svadbu pri mori

Svadba bez obrúčok je síce platná aj u nás, na pláži teda určite, no bola by škoda nastoknúť si symbol lásky na prst doma v obývačke z dôvodu zabudnutia.

Svadobné topánky a kabelka na svadbu v zahraničí

Ako aj ostatné doplnky si zbaľte hneď na úvod. Najmenšie veci sa zvyknú nedostaviť na rad ako prvé.

Náhradné topánky na svadbu na pláži

Ak plánujete fotenie na pláži, 9centimetrové opätky vám pri presunoch veľmi nepomôžu. Ak sa nechcete vydávať v žabkách, fotiť na pláž sa v nich určite choďte. A ak budete kráčať za pamiatkami prašnými ulicami, poslúžia vám svadobné balerínky.

Pokrývka hlavy a svadba pri mori

Vysoko vyčesaný drdol si nechajte na plesovú sezónu. Pokiaľ plánujete svadbu na pláži, vystačíte si s kvetinkou vo vejúcich vlasoch či ležérnym romantickým účesom. A ten znesie aj klobúk, ktorý sa postará o adekvátny make-up a nespálenú pokožku nielen na tvári, ale aj odhalených pleciach, aj po niekoľkohodinovom fotení na pláži.

Zdroj obrázkov: www.pinterest.com

Vhodná kozmetika nielen pre nevestu

Pokiaľ sa budete líčiť vo vlastnej réžii, myslite na to, že počasie a podľa zemepisných šírok, v ktorých svadbu na pláži plánujete, aj podnebie, bude určite iné ako u nás. Silné slnko, prímorský vietor a predsvadobný stres spravia s vašou pleťou aj vlasmi svoje, takže nič náročné radšej neplánujte. Ak vám silnejšie slnko zvykne vyvolať aj neželaný herpes, zbaľte si aj prípravky na jeho potlačenie, vyliečenie a zamaskovanie.

Voňavky a opaľovacie krémy na letnú svadbu

A ešte raz slnko, lebo to je pri mori hádam najväčším lákadlom, no aj zaklínadlom. Hoci sa budete potiť určite viac ako by ste radi, s voňaním radšej opatrne, aby ste si namiesto pekného opálenia nepriniesli ako suvenír aj obrovské pigmentové škvrny, ktoré budete retušovať nielen z fotiek, ale aj reality (tu to ale pôjde o dosť ťažšie). Opaľovacie prípravky zas môžu zamastiť svadobné šaty, preto aj s nimi narábajte opatrne a aplikujte v dostatočnom predstihu, aby bol ich účinok dostatočný.

Opálenie v predstihu a do zásoby?

svadobne_klobuky_na_svadbu_na_plazi
Zdroj obrázku: www.pinterest.com

Samoopaľovacie krémy a nástretky pred svadbou na pláži radšej neskúšajte. Predsa len ide o chémiu, ktorá sa s aktuálnym agresívnym slnkom nie vždy celkom úprimne kamaráti. Riskovať rôznorodú farebnosť či výsyp na vašej vysnívanej svadbe na pláži určite nestojí za to. Že ste biela ako ja? :) Skúste radšej betakarotén, ktorý vás ochráni aj pred spálením pri potulkách za svadobnými fotkami.

Vlhčené obrúsky nielen na svadbu

Vlhčené obrúsky vo vašej príručnej svadobnej kabelke určite zužitkujete. Osviežia, vyčistia,  vydezinfikujú aj ochladia na vašej púti za svadobnými zážitkami na pláži.

Veci na svadobný pobyt 

Tu už kombinácie necháme na vás. Vy sami najlepšie viete, ako plánujete stráviť váš svadobný pobyt pri mori.

Tak do balenia, priatelia :).