jednoduche_saty_pre_mamu_- stuzkovu

Stužková slávnosť je jednou z najdôležitejších udalostí mladého človeka a jeho rodiča zároveň. Mamičky sa snažia, aby boli ich deti čo najlepšie upravené, trávia hodiny pri zrkadle so svojím potomkom, utvrdzujú ho a podporujú, že sa pri kúpe správne rozhodol. No popri týchto milých povinnostiach by sme nemali zabúdať, že nielen deti, ale aj my dospelí budeme celý večer pod dohľadom ostatných prítomných. Pri rozhodovaní, aké oblečenie sa hodí pre mamičky na stužkovú slávnosť, by sme sa mali sústrediť na niekoľko dôležitých bodov.

Správne šaty – vaša druhá koža

saty_pre_mamu_tyrkysove
Zdroj obrázkov: www.pinterest.com/druzickask

Aj mame musia šaty sadnúť ako uliate a to nielen na stužkovú. Musíte sa cítiť dobre v tom, čo máte na sebe. Ak máte pochybnosti o tvare alebo farbe ešte pár dní alebo týždňov pred udalosťou, porozhliadnite sa po obchodoch a pokúste sa vybrať si niečo iné. Nie každý strih lahodí rovnakému druhu postavy a na to berte ohľad. Pokojne si vyskúšajte viacero modelov a farieb. Buďte pri výbere trpezlivá. Niekedy vás môžu prekvapiť aj kúsky, ktoré by ste na prvý pohľad ,,odpísali“. Uvedomte si, že ak sa vy sama necítite dobre v tom, čo máte na sebe, budete tak pôsobiť aj na okolie a naopak.

Profi_banner_dlhy

Dbajte na rady blízkych

dlhe_saty_pre_mamu_na_stuzkovu
Zdroj obrázkov: www.pinterest.com/druzickask

Na nákupy šiat nielen na stužkovú si so sebou vezmite kamarátku, manžela alebo dcéru. Blízky človek vám najúprimnejšie povie, v čom vyzeráte dobre. Nákupnému poradcovi, ktorého ste si zvolili, dôverujte a dajte mu priestor na prejavenie svojho názoru, pretože odraz v zrkadle je vždy trochu odlišný ako realita. :)

Nie príliš výrazná

jednoduche_saty_pre_mamu_- stuzkovu
Zdroj obrázkov: www.pinterest.com/druzickask

V prvom rade ste prišli na stužkovú kvôli vášmu dieťaťu a na to nezabúdajte. Nesnažte sa za každú cenu vyniknúť. Stavte skôr na jednoduchosť a eleganciu, ktorá vášmu veku pristane. Krikľavé farby a kombinované vzory prenechajte mladým, na ktorých tento druh oblečenia nepôsobí až tak rušivo. Rodinné fotografie budú oveľa krajšie a reprezentatívnejšie, ak na nich vynikne vaše dieťa.

Skúsenosť je neprenosná

saty_pre_mamu - stuzkova - biele
Zdroj obrázkov: www.pinterest.com/druzickask

Pri voľbe šiat na stužkovú v pozícii maminy nezabúdajte na svoje vekom nadobudnuté poznanie, že od istého životného jubilea žena viac vynikne v menej vyzývavých šatách. Ideálne šaty pre mamu na stužkovú slávnosť sú také, ktoré decentne zahaľujú prsia, sú dlhšieho strihu a majú rukávy. Ak máte korzetové šaty alebo šaty s úzkymi ramienkami, pokojne si na ne prehoďte bolerko. Odhalené plecia efektne zakryjete aj štólou.

banner_zmenaren_dlhy

Make-up je rovnako dôležitý ako róba

saty_pre_stuzkovu_mamicku
Zdroj obrázkov: www.pinterest.com/druzickask

Ak už máte mamičkovské šaty na stužkovú kúpené, máte polovicu práce za sebou. Tú druhú tvorí make-up a vlasy. Rovnako ako pri šatách platí – jednoduchosť a elegancia. Komplikované účesy sa už nenosia. Ak máte na sebe výrazné doplnky, nezaťažujte outfit aj ozdobami vo vlasoch. Líčenie doma nie je vôbec prekážkou, no stužková slávnosť je špeciálna príležitosť aj pre vás. Nerozmýšľajte príliš a pokojne sa zverte do rúk odborníkov. Počas ich práce môžete relaxovať, upokojiť sa a pripraviť sa na večer plný zábavy. Dúfame, že si stužkovú slávnosť ako mamička užijete naplno a že sa aj vďaka našim tipom budete cítiť ešte príjemnejšie.