svadobný salón

Výber svadobných šiat je pre každú budúcu nevestu príjemná, no zároveň náročná činnosť. Nejeden svadobný salón ponúka množstvo nádherných modelov a výber je nakoniec ťažší ako by ste očakávali. Preto je dôležité uvedomiť si, čo naozaj chcete, skôr ako do neho vkročíte.

Predtým, ako sa rozhodnete vyraziť na lov svojich vysnívaných šiat, pozrite sa na 7 malých, zato užitočných rád. Myslíte, že je potrebné si so sebou zobrať špeciálne spodné prádlo? Alebo tušíte o skrytých nákladoch, s ktorými treba počítať? Skôr ako sa vyberiete na spomínaný lov a navštívite svadobný salón, tu je zopár rád, ktoré by vám mohli pomôcť s výberom. V prípade, že vôbec nemáte potuchy, aké šaty hľadáte, inšpirujte sa najnovšími trendmi pre rok 2021.

7 detailov, ktoré by ste si mali uvedomiť skôr, ako sa rozhodnete navštíviť svadobný salón

Navštívte svadobný salón len s tými najbližšími

Ak sa rozhodnete priviesť so sebou na skúšku veľkú skupinu ľudí, nemusí to byť vždy najlepším rozhodnutím. Bohužiaľ, pri veľkom počte osôb sa zabúdate sústrediť na seba. Najlepšou voľbou je zobrať dve až tri dobré kamarátky, ktoré vás poznajú dostatočne dobre. Tie kamarátky či najbližšie príbuzné, ktoré sú k vám úprimné a povedia vám ich skutočný názor. A zároveň nebudete cítiť príliš veľký tlak, ktorý by mohol byť vyvolaný z veľkého počtu názorov.

Nastavte si budget na svadobné šaty, aj so skrytými nákladmi

Často sa stáva, že pri vyčlenení financií na svadobné šaty sa zabudne na skryté náklady. Za skryté náklady môžeme považovať všetky ostatné výdavky, okrem svadobných šiat. Topánky, šperky, závoj, spodné prádlo, to všetko niečo stojí a už pri prvotnom výbere treba mať nastavené finančné hranice aj s týmito dôležitými doplnkami. Preto skôr, ako oznámite predajcovi svoj budget, si starostlivo spočítajte sumu, ktorú ste sa rozhodli investovať do celkového outfitového balíčka.

Vhodná spodná bielizeň už na výber svadobných šiat

V dnešnej dobe si všeobecne nechávame viac záležať na spodnej bielizni ako kedysi. Spodné prádlo často môžeme považovať za šperk a radi ho nechávame vyniknúť. Či už sa rozhodnete pre šaty bez ramienok alebo šaty korzetové, je vhodné mať k nim prispôsobenú i podprsenku. Ak viete, čo chcete a už máte spodné prádlo vybraté a zakúpené alebo vlastníte podobné, zoberte si ho so sebou na skúšku. Pomôže vám pri výbere šiat viac ako by ste si mysleli.

Zdroj: windsorstore.com

Zarezervujte si svoj termín vo svadobnom salóne v predstihu

Pri skúške svadobných šiat určite chcete mať dostatočné súkromie a osobu, ktorá sa vám bude naplno venovať. Preto je vhodné spraviť si prieskum salónov vo vašom okolí a vybrať si tie, ktoré vyhovujú vašim požiadavkám. Ak ste si svoj svadobný salón vybrali, nezabudnite na rezerváciu termínu. Ak by ste predsa len prišli do salónu neplánovane, môže sa stať, že nedostanete toľko pozornosti, ktorú by ste potrebovali, a tak neobjavíte poklady, ktoré na vešiakoch ukrývajú.

Počúvajte svoj vnútorný hlas

Je nesmierne dôležité, aby ste sa počas vášho veľkolepého dňa cítili príjemne a pohodlne. Ak vám váš vnútorný hlas šepká, že tieto šaty sú pre vás tie pravé, vypočujte ho, napriek tomu, že vaša kamarátka by preferovala výber tých druhých. Je to váš deň a vaše rozhodnutie.

Vyhraďte si dostatok času na výber svadobných šiat

Ak sama o sebe viete, že ste ten typ, ktorý sa nerád pri nakupovaní ponáhľa a nemá rád, keď mu niekto ďalší stojí za zadkom a čaká, kedy sa dostane na rad. Vyhraďte si dostatok času. Ideálne počas pracovných dní v dopoludňajších hodinách. Soboty v svadobných salónoch bývajú perné a tak by ste mohli mať problém s rezerváciou termínu v dlhšom časovom horizonte.

Návštevu svadobného salóna si naplánujte ešte raz

V prípade, že si vaše šaty rezervujte v dostatočnom časovom predstihu, dohodnite sa so salónom na ešte jednom stretnutí. Na druhé stretnutie zvoľte dátum, ktorý je bližšie k vašej svadbe. Táto návšteva svadobného salónu vám nezaberie toľko času ako tá prvá a dokonca ju zvládnete i sama. Ide o to, že vaše telo sa mení a opakovanou skúškou šiat doladíte všetky detaily tak, aby úprava svadobných šiat nebola nepresná.

<https://anchor.fm/s/44cbcc50/podcast/rss>