licenie_v_zime

V zime vidno všetky nedokonalosti na pleti a preto je veľmi dôležité zvoliť aj vhodný make-up. Často sa mi stáva, keď idem cez mesto, tak práve v zimnom období majú ženy oddelené tváre od krku, bronzové lícenky ešte z leta a oranžové pery.

A ako by to malo byť správne?

licenie_v_zime

Zdroj obrázku: Archív autorky

 

Aké je vhodné líčenie na zimu?

Určite by som začala vhodným odtieňom podkladovej bázy. Tak ako sa mení ročné obdobie, tak aj naše opálenie je cez leto výraznejšie a potrebujeme tmavšiu  podkladovú bázu. Počas zimy je slniečka menej, no keď vyskočí, tak na pleti vidno každý jeden defekt a o to viac nevhodný odtieň podkladovej bázy.
Ako ho vybrať?

  1. make-up skúšame na pleti a nie rukách, krku ani iných častiach tela
  2. potrebujeme si naniesť viacero pásikov, chvíľu počkať, nech make-up zreaguje a podľa toho vyberieme správny odtieň
  3. vždy skúšať na dennom svetle
  4. pri vyberaní vhodného odtieňu sa pozerám, či mi farba sedí aj k dekoltu a krku

5.sledujem aj tón mojej pleti. Ten môže byť olivový, zlatavý, ružový, až priesvitná biela.

Nemajte strach, že budete vyzerať príliš bledo. Práve naopak, je to veľmi prirodzené. V bledých make-upoch je veľa bielej, ktorá krásne rozptyľuje svetlo a o to menej vidno už spomínané nedokonalosti.

zimny_make_up

Zdroj obrázku: Archív autorky

 

Vhodná farba na líca v zime

Porcelánovú pleť krásne doplní lícenka – takzvaná studená ružová. Ak trpíte rozšírenými pórmi, zvolila by som skôr matnú ružovú. Pri dokonalej pleti si môžete dovoliť aj trblietavejšiu- pôsobí to sviežo, šťavnato. ;-)

Líčenie a pery v zime

Počas zimy potrebujú viac hydratovať, pretože studený vzduch je zároveň suchý. A ešte aby sme pri tom vyzerali chick, potrebujeme zladiť lícenku s perami. Opäť studená ružová. :-) ďalšou výhodou balzamov je, že farbia veľmi jemnučko. Sýte odtiene sú vhodné skôr v letných obdobiach.

Líčenie očí v zime

Tu by som bola veľmi opatrná s farbami. Buď všetko, alebo nič.
Buď zvolím nahé líčenie. To pozostáva s bieleho matného tieňa a kvalitnej maskary, alebo výrazné líčenie v studených odtieňoch šedej.

zimne_licenie

Zdroj obrázku: Archív autorky

 

A môže sa ísť do mesta :-)

Autor: Katarína Markechová – Nezávislá Senior Sales Director Mary Kay