Ak ste už nachovali svojich hostí ľahkým snackom, predjedlom či polievkou z 1. Časti nášho vege svadobného stolovania, prejdime teraz k tej druhej. Čím obohatiť hlavné menu či bufetový stôl na vegetariánskej či vegánskej svadbe? Inšpirujte sa:
Ďalšie vegetariánske možnosti na svadobný stôl
6. Cestoviny vo svadobnom menu
Snáď najvariabilnejšie vegetariánsko vegánske alternatívy predstavujú práve cestoviny rôznych tvarov, veľkostí, farieb a zloženia. Či už zakomponujete zeleninu a plnky priamo dovnútra alebo vo forme príloh a omáčok na povrchu, cestovinám všetko len prospeje. Plnené ravioli, tortellini ci cannelloni, rovné penne, fettuccine, špagety, makaróny, alebo vykrúcané fusilli, či dokonca dekoratívne motýlikové farfalle, kvetinkové fiori alebo mušličky conchiglie, z toho všetkého sa dá vyčarovať lákavý pokrm lahodiaci nielen chuťovo, ale i vizuálne. Zaodetý v omáčke od paradajkovej, cez alfredo…cestoviny skutočne dokážu vyzerať aj svadobne slávnostne.
7. Lahôdky mexickej kuchyne
Verte či nie, mexická kuchyňa je jedna z najvhodnejších pre vegetariánov a vegánov, práve kvôli využívajúcim koreninám. Servírujte plnené zapečené tortily – Enchiladas dochutené čili papričkami či sladké zemiakové burritos so zelenou avokádovou salsou. Že vám ostré nevonia? Nemusíte ísť hneď do extrému, no na spestrenie svadobného bufetu to určite nie je zlá voľba.
8. Vegetariánske ražníky na svadobný bufet
Vege ražníky môžu byť ďalšou zaujímavo nielen vyzerajúcou svadobnou pochúťkou. Napichať na ne od takmer každej zeleniny, cez huby, tofu, syry sa dá skutočne čokoľvek. Pripravené na grile na letnej záhradnej párty budú rozvoniavať široko ďaleko a správnu atmosféru navodia aj ďaleko za hranicami svadobného revíru.
9. Nakladané či dusené variácie
Kombinujte cícer so zeleninou, fazuľky s paradajkami, červenú šošovicu so švajčiarskym ementálom či biele fazuľky s orechmi. Servírované na studeno môžu byť zaujímavo uložené, teplé dusené obmeny sa udržia v skvelej kondícii v chafingu.
10. Tofu netradične svadobne
Sójový bielkovinový, často už ochutený produkt, ktorý má za sebou dlhú cestu vývoja a ponúka širokú paletu modifikácií. Ukryté v sezamovej kruste, vyfarbené curry, tofu rezance s dusenou zeleninou, tofu quiche či rizoto…S tofu je to o vytvorení bohatej textúry a využití sezónnosti, hoci ono samo je celosezónne. V prípade znamenitej prípravy hostia ani nepostrehnú, že si pochutnávajú na sóji.
To bolo len niekoľko možností, ako zasýtiť žalúdky svadobných hostí s vegetariánskym či vegánskym stravovaním a presvedčením. Ak máte nejaké ďalšie tipy, podeľte sa s nami v KOMENTÁROCH.