talianska zmrzlina na oslavu

Pravé talianske Gelato na Slovensku. Kdekoľvek na Slovensku.

Prvýkrát sme sa stretli na svadobnej výstave pred pár rokmi. Už vtedy ma zaujal zmrzlinový vozík, ktorý bol iný ako ostatné expozície. Talianska zmrzlina je jednoznačne výnimočná a nakoľko Taliansko mi je stále blízke, nedalo mi neochutnať. Na ďalšej výstave sme sa zaregistrovali opäť a keď sme na tretej mali stánky vedľa seba, bolo to jasným znamením, že by sme mali vymyslieť aj niečo viac :o). Po prehodení pár slov s Aďkou a Jurajom Schlesingerovcami z Fresh & Roll mi nedalo nepýtať sa a nedať ich spoznať aj vám. A samozrejme, my sme rozhovorom len začali, pokračujeme spoluprácou, tak verím, že aj  pre vás to bude len prvotný impulz na úvodné ochutnanie.

talianska zmrzlina na oslavu

  1. Ako vznikol nápad priniesť taliansku zmrzlinu na Slovensko a prečo práve túto?

“Nápad vznikol, keď sme videli túto úžasnú zmrzku na dovolenke. Očaril nás spôsob prípravy, čerstvé ingrediencie a v neposlednom rade aj chuť tejto zmrzliny.”

  1. Popri zmrzlinovaní máte aj inú prácu. Ako ste sa vlastne dostali ku zmrzkovému kočovaniu?

“Áno, každý z nás má ešte aj svoju prácu, ktorej sa venujeme. Ja pracujem v strojárskom priemysle a manželka je učiteľka. Takže v podstate náš vedľajší biznis je zároveň aj naším relaxom.

Ako som už spomínal, videli sme tento produkt na dovolenke a hneď sme nad ním začali premýšľať. Oslovili sme zopár dodávateľov v zahraničí a o necelý rok, 1.apríla 2017, sme otvárali prevádzku v Čadci.

V prevádzke sme mali aj iný sortiment ako napr.  kávu, čerstvé šťavy, smoothies, aj zdravú výživu. Všetko spolu pekne fungovalo, ale prevádzku sme otvárali s tým, že hlavným produktom bude zmrzlina, čo však nebola pravda. Potom nám napadla myšlienka zmrzlinového cateringu a už sme sa pomaly, ale isto začali uberať touto cestou. Po necelých dvoch rokoch sme prevádzku zatvorili a začali sa venovať iba zmrzlinovému cateringu.”

fresh and roll rolovana zmrzlina

  1. Priblíž nám, prosím, trochu proces prípravy, suroviny…čo všetko takáto zmrzlina obsahuje a v čom je iná v porovnaní s našou slovenskou?

“Samotná príprava spočíva vo výbere základu ( smotana, jogurt, vegan), potom si zákazník vyberie čerstvé ovocie a môže skombinovať s rôznymi sušienkami, čokoládou, karamelom, ale aj alkoholom. Snažíme sa využívať kvalitné suroviny od lokálnych dodávateľov.

Toto všetko sa seká a pretiera na mraziacej panvici. Nakoniec sa roluje a servíruje v kelímkoch. Takže sekáme dobrotu :o).

Rozdiel v porovnaní s inými zmrzlinami je hlavne vo výrobe. Vyrábame ju priamom pred očami zákazníka z čerstvých ingrediencií na požiadanie, to znamená, že každá porcia je originál.”

zmrzlina fresh roll priprava

  1. Pracujete so stálymi príchuťami alebo ich aj obmieňate a pridávate novinky do sortimentu?“K dispozícii máme vždy čerstvé ovocie, asi sedem druhov a ďalšie ingrediencie až po alkohol, plus tri základy pre naše zmrzliny. Takže na mieste máme nespočetne veľa kombinácii a v podstate príchutí. Myslím, že každý má možnosť vybrať si to svoje obľúbené.
    Samozrejme, vieme ochotne pomôcť, poradiť s výberom vhodnej zmrzliny. Snažíme sa stále vymýšľať nové a nové kombinácie. Takisto sa vieme dohodnúť na špeciálnych požiadavkách klientov, ako sú napríklad špeciálne príchute, ice menu na mieru alebo kelímky s vlastným brandom, ako je meno mladomanželov alebo firmy, prípadne logo.”
    rolovana zrmzlina fresh and roll prichute
  2. Kde ste sa to všetko naučili?

“Samozrejme, akonáhle sme si kúpili stroj, dostali sme školenie, po ktorom sme ešte museli veľa skúšať a trénovať. Naša rodina, známi, susedia, boli teda pravidelne zásobovaní zmrzlinou. :o)

Teraz už aj my vieme ponúknuť všetko, čo treba, na rozbeh prevádzky s týmto produktom. To znamená – stroj, suroviny, školenie personálu, ale aj značku.”

  1. Zmrzlinu teda pripravujete priamo na mieste v takomto parádnom vozíku. Predpokladám, že vozík je mobilný, a teda si vás môžu objednať kdekoľvek na Slovensku.

“Áno, sme plne mobilní a vieme prísť za klientmi kamkoľvek.”

 

zmrzlinovy vozik na svadbu a event     7. Na akých eventoch či podujatiach vás môžeme vidieť?

“V letnom období sú to streetfoody a verejné akcie. No a v zimných mesiacoch alebo mimo sezónne sú to veľtrhy a rôzne výstavy.”

  1. A čo súkromné párty, oslavy, svadby?

“Svadby, oslavy a firemné eventy tvoria asi 80 % našej vyťaženosti. Najčastejšie sa vyskytujeme na práve svadbách :o).”

  1. Zmrzlinujete aj na vašich rodinných akciách?

“Áno, zmrzlinuje sa skoro vždy, ale skôr štýlom self service :o) – kto chce, obslúži sa sám.”

  1. Zmrzlinový vozík je podľa mňa aj pekný darček na letnú párty. Objednávajú vás aj takto, inkognito, ako prekvapenie pre oslávenca či mladomanželov? :o)

“Ľudia to robia dosť často.  Nie raz sme boli ako prekvapenie pre mladomanželov, či už od priateľov, rodičov, od ženícha alebo nevesty. Super je to vtedy, ak niekto s mladomanželov obľubuje zmrzlinu. Ale v podstate vždy sme prekvapením pre ľudí na danom evente jednak z dôvodu, že usporiadateľ eventu neprezradí, že bude zmrzlina a aj keď náhodou vedia, tak sú milo prekvapení spôsobom výroby, nakoľko práve ten je zážitkom. A čerešničkou pre nás je, že im všetkým chutí. :o)
Nebránime sa ani interaktívnym zážitkom, ak si niekto chce vyrobiť  vlastnú zmrzku, prípadne zorganizovať súťaž. To býva celkom zábava.”

Fresh and roll na svadbu

  1. Máte nejaký časový či porciový limit, ktorý zvládnete, prípadne od ktorého začínate?

“Všetko je to na dohode, ale v podstate sa to robí na počet hostí na danom evente. Tým, že máme viac zariadení na výrobu zmrzliny, vieme zabezpečiť aj naozaj veľké podujatia.”

  1. Aké novinky chystáte najbližšie?

“Chystáme pojazdnú predajňu a ak všetko klapne podľa plánu, tak aj sezónnu prevádzku.”

  1. Čo by ste odporučili organizátorom svadby, či oslavy? Kedy objednávať, na čo si dať pozor, na čo sa zamerať?

“Keď sa plánuje akýkoľvek event alebo svadba, aj pri našej službe je dobrý krok – rezervácia v predstihu. Jediné, čo sa môže stať je, že už nebude voľný termín.”

Ďakujem veľmi pekne za príjemný rozhovor a teším sa na spoločné zmrzlinové párty :o).

talianska zmrzlina fresh and roll

“Aj my ďakujeme za príležitosť, profesionálny prístup a predovšetkým za tvoj čas :o).”

 

A s kým si dáme kávu nabudúce? To ukáže čas :o). Zatiaľ

Sledujte Družičku - Dozviete sa viac

Záleží nám na tom, aby ste sa s Družičkou a u Družičky cítili bezpečne. Preto sa zaväzujeme, že budeme k Vašim údajom pristupovať maximálne diskrétne a zaobchádzať s nimi nadmieru zodpovedne.

Podľa zákona č. 428/2002 Z. z. o Ochrane osobných údajov má prístup k Vašim osobným údajom, ktoré nám poskytnete prostredníctvom formulára na pridanie Vašej svadby, len oprávnená osoba Družička.sk, ktorá ich v žiadnom prípade neposkytne tretím osobám.