spolocenske_slapky_quinceanerapromdress.com

6. Lacnejšie ako lacné svadobné topánky

Ste názoru, že svadbu absolvujete len raz a potom už topánky nevyužijete? Pokiaľ ste v pozícii nevesty, postreh je to pozitívny :o), no to ešte neznamená, že si máte svadbu odtrpieť v nemožných topánkach. Investícia do správnej obuvi sa vyplatí vždy, na svadbu nehovoriac. A kvalitné svadobné topánky predsa nemajú obrovský nápis, že ste ich už mali a nemôžete ich znovu obuť na ples či svadbu kamarátky. Pokiaľ vám sadnú ako uliate, dôvod na ich opätovné prevetranie si určite nájdete :o).

7. Šľapky a našuchovačky na svadbu

Odhliadnuc od etikety, ktorá takéto pojmy ani nepozná, pokiaľ neplánujete svadbu na pláži či pri záhradnom jazierku, ale v našich bežných podmienkach, šľapky skutočne nie sú vhodnou obuvou na svadobný obrad, hoci verím, že aj ony už dokážu byť veľmi atraktívne a v týchto horúčavách predstavujú zrejme najideálnejšiu formu obuvi vôbec. Ak však netúžite po vyvrtnutom členku na schodoch či v prvom tanečnom kole, zaobstarajte si radšej niečo, čo drží na nohách aj na parkete :o). Prípadne ich majte ako náhradné topánky pre prípad, že vaše pôvodné to nevydržali, prípadne vy ste to nevydržali v nich.

spolocenske_slapky_quinceanerapromdress.com

8. Žabky na opätku na letnú svadbu

Letné horúčavy a svadba na pláži či záhradná garden party je na róbu Kleopatry a náležitú letnú obuv ako stvorená. To je síce pravda, no žabky na opätku sú predsa len o čosi iné ako tie klasicky ploché a hoci sa výškou snažia podobať spoločenským topánkam, ktoré by sa eventuálne na svadbu mohli hodiť, ten pocit, že celá váha padá na kolík medzi prstami, je nepríjemný už pri pomyslení, nie to ešte obutí. Navyše opäť žiadna fixácia na tanečnom parkete či pri utekaní po zabudnuté maličkosti.

[caption id="attachment_4178" align="aligncenter" width="641"]zabky_na_platforme_shoesmowhis.atspace.co.uk Zdroj obrázku: www. atspace.co.uk

 Prečítajte si aj: 5 tipov na svadobné topánky na letnú svadbu

9. Nestabilne tvarované topánky na svadbu

Áno, aj tvaru svadobných topánok treba venovať dostatočnú pozornosť, nakoľko opätok umiestnený úplne vzadu sa môže nielen zachytávať o šaty pri chôdzi, ale aj vyvrtnúť skôr ako ten podporujúci váhu telesa v správnom mieste a uhle. Prenesením váhy na nevhodnú časť nohy vás bude bolieť nielen táto, ale následne aj celý chrbát, z neho hlava a po pekných zážitkoch zo svadby bude skôr ako svadba začne.

netradicne_topanky_na_svadbu_gemmakenwardshoes.com
Zdroj obrázku:gemmakenwardshoes.com

10. Divotvorne strihané svadobné topánky

Hoci túžite po extravagancii a netradičné veci vás fascinujú, pri svadobných topánkach siahnite predsa len radšej po overených strihoch a tvaroch. Netradičné kúsky z prehliadkových mól môžu byť zvládnuteľné maximálne na tú ukážkovú chvíľku na catwalk-u (často ani tam nie) a zle vypracované švy, príliš veľa remienkov či ozdôb na topánkach dokáže dotlačiť aj tam, kde by ste vôbec nepredpokladali. A hoci túto úlohu si splnia dokonale, zrejme to tak celkom nie je vaším cieľom. Zvlášť nie na svadbe.

netradicne_svadobne_topanky_etsy.com
Zdroj obrázku: www.etsy.com

 Bude vás zaujímať: 5 tipov ako sa starať o svadobné topánky

A aké svadobné topánky uprednostňujete vy? Prípadne na akých ste sa popálili? Dajte nám vedieť v KOMENTÁROCH, pomôžete tým ostatným a my sa tiež radi inšpirujeme.

Čítajte aj: 10 x nepraktické svadobné topánky – časť 1.