kvetina-z-vlasov

Záver roka je tradične obdobím spoločenských podujatí, teda obdobím, kedy chceme vyzerať lepšie než skvele :o), čiže o dosť lepšie ako každý deň. A nakoľko vlasy sú korunou našej krásy, aby táto zažiarila, je potrebné náležite sa o ňu postarať. Kedy začať, aby boli vaše vlasy vhodné do slávnostného účesu? A ako vlastne pripraviť vlasy na Stužkovú či ples okrem sofistikovaných výčesov, ktoré je lepšie zveriť do odborných rúk? Naša Ivka vám zas niečo prezradí :o):

Kedy začína príprava vlasov na spoločenský účes?

Pokiaľ máte vlasy po lete zregenerované (ak nie, najskôr si (nielen) prečítajte článok: Ako zregenerovať vlasy po lete), stačí postupovať podľa nasledovných odporúčaní. Tak sa budú vlasy ľahšie česať, účes dlhšie vydrží a vy budete môcť zažiariť na svoje vlasové maximum.

kvetina-z-vlasov
Zdroj obrázku: Fashionambitions.com
  1. Nezmývajte vlasy tesne pred česaním

Nie je vhodné vlasy zmývať tesne pred odchodom do kaderníctva, nakoľko sa tak stávajú klzkými, rozlietanými a formujú sa o dosť ťažšie. Ideálne je zmyť ich aspoň deň vopred, ak to inak nejde, najneskôr večer pred dňom D.

  1. Žiadne vlasové stylingové prípravky

Určite po zmytí neaplikujte žiadne prípravky. Naozaj, vôbec žiadne. Už vôbec nie kondicionér, ktorý vám síce pomôže vlasy uhladiť a rozčesať, no zároveň ich zjemní natoľko, že sa bez problémov vykĺznu z každého účesu. A o to vám predsa vôbec nejde. Kaderníčka na základe účesu a štruktúry vlasov sama uzná za vhodné, aké prípravky použije, aby sa dostavil očakávaný výsledok.

Čítajte aj: Skúška svadobného účesu a líčenia a ako sa na ňu pripraviť – Časť 1.

  1. Nenatáčajte ani nežehlite vlasy pred účesom

Aj keď si život bez žehličky či natáčiek neviete predstaviť a inak sa na medzi ľudí neodvážite vyjsť, zahryznite si do jazyka a prekonajte sa. Ostatné nechajte na odborníčku kaderníčku, ktorá si vlasy najlepšie pripraví na to, aby s nimi mohla robiť očakávané divy.

  1. Tesne pred česaním na Stužkovú vlasy nefarbite ani nemelírujte

Toto je vhodné absolvovať min. 2 týždne vopred, aby farba dobre „sadla“, vyzmývali sa farebné tvárové okraje a celkovo pôsobila prirodzenejšie. Zároveň za 2 týždne nestihne vyrásť, ani sa úplne vyzmývať, takže bude tak akurát. Ak navyše skúšate nový odtieň či experimentujete z nevyskúšaným, máte o to väčší dôvod nenechávať si to na poslednú chvíľu. Lebo aj pri pozitívnom myslení a dobrom mienení to občas môže skončiť inak ako ste si predstavovali.

Dnešné farby už obsahujú rôzne regeneračné prípravky, ktoré vlasy zjemňujú a robia ich nepoddajnejšími, čo tiež nie je vlastnosť, ktorá by sa pri česaní hodila.

zabal_na_vlasy
Zdroj obrázku: www.shelookbook.com
  1. Regeneračné vlasové kúry tesne pred večierkom tiež vynechajte

Mohlo by sa zdať, že aby vlasy zažiarili v tom najlepšom svetle, je potrebné podstúpiť s nimi nekonečné ozdravovacie tortúry. To je však pravdou len do určitej miery, a teda, do určitého obdobia pred akciou. Aj regenerácia vo forme zábalov, masiek, laminácie či aktuálne trendového Olaplexu (moderná hĺbková regenerácia) dokáže vlasy síce ozdraviť, no zároveň im dodá toľko sebaistoty, že zopnuté v plánovanom účese nevydržia. Ak teda plánujete extra výživnú vlasovú kúru, plánujte ju v dostatočnom predstihu, tiež zhruba 2 týždne vopred.

Čítajte aj: Skúška svadobného účesu a líčenia a ako sa na ňu pripraviť – Časť 2.

Takže suma sumárum – regenerovať a farbiť najneskôr 2 týždne pred eventom, večer pred ním vlasy zmyť a nechať ich voľne vysušiť bez akýchkoľvek stylingov. O sponky, výplne či mraziace spreje sa starať nemusíte, prineste si so sebou len špeciálne ozdoby, ktoré ste si na túto príležitosť zaobstarali a ideálne aj obrázok vysnívaného účesu, ktorý ste už vopred s kaderníčkou konzultovali. Či už pôjdete na Stužkovú, ples alebo svadbu, s takto pripravenými vlasmi určite oslníte :o).

Ak aj vy máte nejaké tipy, podeľte sa s nami v KOMENTÁROCH.

Autor: Ivana Antolová