pleť pred plesom

Obdobie plesov a zábav sa okrem očí dokáže dokonale podpísať aj na povednutej a unavenej pleti, ktorá má tendenciu, viac ako obvykle, nadobúdať inofarebné, väčšinou nežiadané odtiene a dodávať vám tak neprirodzený vzhľad. No nakoľko zabávať sa je potrebné, počas plesovej sezóny priam nevyhnutné, je vhodné pripraviť pleť na toto party harašenie vopred. Dostatočne vyživená a oddýchnutá pleť občasné záchvevy či vybočenie z pravidelnej stopy predýcha a vy tak môžete ísť v pohode ďalej. Ako teda pripraviť pleť na plesovú sezónu, no nielen na ňu?

Čítajte aj: Čo s opuchnutými očami po párty?

pleť pred plesom
Autor obrázku: Erika Kollárová pre Družička.sk

 Ako pripraviť pleť na plesové líčenie?

Nakoľko plesy sú v zimnom období, ktoré samo o sebe kladie na pleť zvýšené nároky, je skutočne dôležité prípravy pleti na ples nepodceňovať. Navyše, pokiaľ plánujete navštíviť viac plesov, okrem bežného kúrenia, mrazu a častého striedania teplôt na ňu číhajú aj nástrahy silnejšieho líčenia, ktoré je síce s kvalitnými prípravkami do istej miery ochrannou záležitosťou, no v kombinácii so zadymeným prostredím, hlukom, rôznorodým jedlom v neskorých nočných hodinách preliatym alko drinkami je to tichý zabijak. Takže, poďme po poriadku a pripravujme pleť od základov:

1. Čistite pleť nielen pred plesom

Čistá pleť bola vždy alfou a omegou krásnej pleti. O to viac čistenie nevynechávajte v zime, keď síce mrázik bacily vymrazí, no kúrenie prachové častice rozvíri a nehovoriac o silnejšom plesovom líčení, ktoré pred spaním jednoznačne musí ísť dole nielen pre to, že by vám označkovalo vankúš.

2. Hydratujte pleť počas celej zimy

Možno to znie dvojsečne, že v zime hydratačný krém v póroch zamrzne a potrhá žilky, no rozumná hydratácia hlavne na noc je alfou a omegou neovädnutej pleti. Či zvolíte masku, krém, gél, tonikum alebo iný spôsob, dajte pleti dostatok vlahy, aby sa mohla rozpínať. Ani rastlinkám sa v prekúrenej miestnosti nedarí, tak ako by to mohla zvládnuť vaša pokožka?

3. Vyživujte pleť pred aj po párty

Séra sú v zime nenahraditeľnými pomocníkmi vyživujúcimi do hĺbky. Tam, kde sa ani ten najlepší krém nedostane, hravo pošlite sérum, ktoré svoj účel splní bez reptania. A tak, pokiaľ ste doteraz sérum nepoužívali, prípadne vám bolo mastné, je najvhodnejší čas nejaké vyskúšať. Vaša pleť sa vám určite poďakuje.

ochrana pleti makeup
Autor obrázku: Erika Kollárová pre Družička.sk

 4. Ochraňujte pleť aj počas bežného dňa

Ochrana je rovnako dôležitá ako všetky predchádzajúce kroky. Preto myslieť si, že stačí skončiť krémom, prípadne sérom či občasnou maskou, je chybou. Ochrana pleti správnym make-upom je dôležitou bodkou pred vykročením do nového dňa. A pokiaľ aj nie ste zvyknutá na farbičky, make-up by ste vo svojej kabelkovej výbave zaručene mali mať. Nepatrí totiž k tým klasickým farebným maľovátkam, ale k ochrane pleti pred externými nečistotami, ktorých nám na ňu počas dňa nasadá neúrekom. Pokiaľ sa teda po vonku nepohybujete v hermeticky uzavretom skafandri. :o)

S takto pripravenou pleťou sa plesovej, ani žiadnej inej sezóny obávať nemusíte. A s vhodnými prípravkami celú procedúru hravo zvládnete aj doma. Navyše, na krásnej a zdravej pleti vyzerá každý make-up, nielen slávnostný, oveľa lepšie a prirodzenejšie. Nakoľko sa vo finále vizážistka nemusí toľko venovať zakrývaniu nedostatkov, zostane jej viac času na zvýraznenie predností. Aby ste na plese mohli zažiariť.

V prípade záujmu o konkrétnu pomoc ma kontaktujte :-).

Sledujte Družičku - Dozviete sa viac

Záleží nám na tom, aby ste sa s Družičkou a u Družičky cítili bezpečne. Preto sa zaväzujeme, že budeme k Vašim údajom pristupovať maximálne diskrétne a zaobchádzať s nimi nadmieru zodpovedne.

Podľa zákona č. 428/2002 Z. z. o Ochrane osobných údajov má prístup k Vašim osobným údajom, ktoré nám poskytnete prostredníctvom formulára na pridanie Vašej svadby, len oprávnená osoba Družička.sk, ktorá ich v žiadnom prípade neposkytne tretím osobám.