jesenne_svadobne_bolerko

Svadobné bolerká a peleríny

oblecenie_zimna_svadba
Zdroj obrázku: Pinterest

Obdobie jesene a zimy je síce chladnejšie, no mnohé nevesty a ženísi to nepovažujú za prekážku a svoj veľký deň plánujú presne na tieto dni. Na týchto svadbách je niečo magické, či už posledné teplé lúče slnka alebo krásne prostredie zasneženej prírody. Módne trendy sa prispôsobili teplote a k doplnkom na jesennú a zimnú svadbu sa už bežne radí aj bolerko alebo pelerína. Väčšinou sú biele, no nevesta môže siahnuť aj po farebnej variante, ak sa hodí do témy jej veľkého dňa.

Svadobné bolerká

bolerko_na _jesennu_svadbu
Zdroj obrázku: Pinterest

Bývajú počas jesenných svadieb povinnou výbavou každej nevesty. Už to nie sú len kusy oblečenia, ktoré plnia funkciu ohrievania, sú to doplnky podliehajúce módnym trendom, prispôsobujúce sa štýlu svadby a ozvláštňujúce nevestine šaty. Mnohokrát siahajú budúce manželky po romantických čipkovaných alebo krajkovaných bolerkách, pod ktorými sa skrývajú len jednoduché biele šaty. Satén je tiež veľmi obľúbeným materiálom na ,,vršok“. Vyhotovujú sa z neho rôzne variácie – s krátkym alebo dlhým rukávom, so zapínaním alebo bez neho, so stojačikom alebo len hladkým strihom. Nevesta má v dnešnej dobe možnosť prispôsobiť všetky kusy svadobného oblečenia tak, aby spolu pekne ladili.

Svadobná pelerína

jesenne_svadobne_bolerko
Zdroj obrázku: www.impuls.sk

Využitie nachádza najčastejšie pri zimných svadbách. Väčšinou má dlhý rukáv, čo vyplýva aj z ročného obdobia, na ktoré je vyhotovená. Či už si nevesta vyberie pelerínu bez zapínania alebo s jednoduchým zaväzovaním, je len na nej. Svadobné pelerínky sú teplé a huňaté, čo pôsobí priam až rozprávkovým dojmom. Vďaka tomuto kúsku oblečenia si nevesta užije svadobné fotenie pod holým nebom a nemusí mať obavy, že celé medové týždne preleží s teplotou v posteli. Biela farba v kombinácii s mäkkým materiálom zároveň pôsobí elegantne a zjemňujúco. Najdôležitejším faktorom pri výbere bolerka alebo peleríny je určite strih a štýl svadobných šiat. Jednoduché druhy boleriek zjemňujú celkový dojem z komplikovanejších typov šiat a naopak, čipkované ,,vršky“ zas ozvláštňujú jednoduché jednoliate šaty. Pri výbere strihu pelerínky by sme mali brať do úvahy okrem šiat aj vašu postavu, keďže mnohé sú vyhotovené s dlhým rukávom a zakrývajú väčšiu časť tela. Kvôli materiálu trochu aj rozširujú postavu, čo uvítajú skôr útlejšie dámy.