Aj družička túži na svadbe vyzerať štýlovo. Viem to, nakoľko som tiež družička:o). No vybrať tie správne šaty pre družičku občas vôbec nie je jednoduché. Ako sa správne rozhodnúť, na čo brať ohľad a na čo nezabudnúť pri výbere šiat pre družičky?

 

Šaty pre družičku - nezábudkovo modrá
Zdroj obrázku: www.stylishboard.com

Pôvodne bolo úlohou družičky zmiasť zlých duchov, ktorí si ju mali pomýliť s nevestou, teda družička mala byť čo najpodobnejšia neveste. Dnes to však už nie je tak celkom pravda. Ako teda odplašiť duchov, no nie nápadníkov, nekonkurovať neveste a aj napriek tomu vyzerať celebritne  a užiť si svadbu svojej najlepšej priateľky v úlohe družičky?

Ako vybrať tie správne šaty pre družičku?

Aby šaty nekonkurovali nevestiným

Šaty pre družičku by podľa starých tradícií mali byť veľmi podobné nevestiným, kedysi dokonca boli družičky oblečené v rovnakej farbe ako nevesta. Dnes to však už nie je celkom tak. Nakoľko je to nevestin deň, nechajte ju vyniknúť.

Šaty pre družičku - pastelkové
Zdroj obrázku: www.stylishboard.com

 

Šaty pre družičku - Jemná lila
Zdroj obrázku: www.stylishboard.com

Šaty pre družičku – ani svetlé ani tmavé 

Nakoľko bielu sme už vylúčili a čierna je na svadbu dosť pochmúrna, pokiaľ nie je súčasťou svadobnej témy, je vhodné zaloviť v neutrálnejších vodách. Šaty pre družičku by mali byť v pastelových odtieňoch, v prípadne sýtejších farieb postupujte striedmo.

Nie príliš vyzývavé šaty pre družičky

Svadba je oficiálna záležitosť. Svadba v kostole má svoje pravidlá a aj pokiaľ je sobáš na úrade či pod holým nebom, je vhodné vzdať mu úctu vhodným oblečením. Neodhaľujte preto príliš, mohli by ste pôsobiť lacno.

Profi_banner_dlhy

Šaty, ktoré umožnia pohybovať sa, aj pomôcť neveste

Niektoré róby vyzerajú na fotkách úžasne. Žiaľ, len na fotkách. Pokiaľ máte byť družička v tom pravom zmysle slova a okrem usmievania a robenia “křoví” aj niečo pomôcť, vyberte si šaty, v ktorých sa budete môcť pohybovať. Oceníte to aj pri večernej zábave.

Šaty pre družičky na želanie nevesty

Šaty pre družičku by mali aspoň čiastočne spĺňať predstavy nevesty. Predsa len, ide o jej deň. Je na mieste výber šiat s ňou konzultovať skôr ako sa v nich objavíte vo svadobnom sprievode. Samozrejme nemusíte sa dať navliecť do vreca, len aby bola princezná spokojná, spoločne však určite nájdete kompromis vyhovujúci obom.

Šaty pre dužičku - tyrkysová čipka
Zdroj obrázku: www.polyvore.com
Šaty pre družičku - kvetinkové
Zdroj obrázku: www.polyvore.com

Zapasovať do konceptu svadby

Šaty pre družičku by každopádne mali zapasovať do konceptu celej svadby. Pokiaľ ide o svadbu ladenú do ružova, je vhodné prispôsobiť tomu aj šaty družičiek minimálne doplnkami. Ak ide o zimnú svadbu, krikľavožlté šaty na družičkách by asi pôsobili divne. Ak sa chystáte na retro svadbu, iný ako uvedený štýl by pôsobil nemiestne.

Šaty, v ktorých sa budete cítiť pohodlne

V príliš tesnej róbe, ťažkej či pichavej látke, s neustále hnevajúcim výstrihom sa zrejme ani sama nebudete cítiť na permanentný úsmev. A hoci na to mnoho družičiek zabúda, pohodlnosť je výhoda hlavne pre ne. Šaty pre družičku preto vyberajte aj s ohľadom na pohodlie.

Vyskúšajte aj: Koktejlové šaty

banner_zmenaren_dlhy

Družičkovské šaty a záložný variant

Toto je skôr tip pre profi družičky, no určite ho ocenia aj všetky ostatné v prípade krízovej situácie. Veď človek nikdy nevie a stráviť zvyšok večera s pokazeným zipsom, odtrhnutou vlečkou či červeným vínom vo výstrihu nie je vábna predstava.

Doplnky k šatám pre družičku

Šaty pre družičku vyberajte aj s ohľadom na požadované doplnky. Hlavne kytica, kvetinový náramok alebo iná drobnosť, ktorá vás bude spájať s kolegyňami a hlavne nevestou by mali k šatám dokonale ladiť.  Vybrať vhodné topánky tiež nebýva jednoduché. Dnešný trh ponúka množstvo opätkov nadľudskej výšky, v ktorých je ťažké aj sedieť, nie to sa ešte pohybovať. Ani tu preto nezabúdajte na svoju prvoradú funkciu pomocníčky nevesty.

Šaty pre družičku - letné
Zdroj obrázku: www.polyvore.com

Účes, make-up, manikúra

Aby bolo dielo dokonalé, pridružte sa k neveste na kozmetické procedúry. Profi make-up, účes a manikúra pozdvihnú nielen krásu vašich šiat, ale hlavne tú vašu.

A hotovo :o).

Úspešný výber a peknú zábavu vám želám.