Cyprus_plaz

Svadbu máte naplánovanú do posledného detailu, zoznam potrieb sa skracuje úmerne vaším návštevám obchodov a nafukovaniu úložného priestoru a na rad prichádza aspoň zbežný plán posvadobného ničnerobenia. Že ste to prenechali na partnera? Určite má k tomuto viac čo povedať, no pre istotu si to predsa len checknite. :o Aby ste vedeli, čo zbaliť do ďalšieho svadobného kufra, tu je niekoľko možností, ako stráviť svadobnú cestu na Cypre.

Svadobná cesta aktívne

Ak po svadobnom plánovaní potrebujete vypnúť psychicky, no inak ako pri fyzickej aktivite vaše myšlienky neskrotíte, tu je pár tipov, čo s časom na svadobnej ceste na Cypre:

Po svadbe na bicykli

Cyprus_na_bicykli
Zdroj obrázku: www.impuls.sk

Okolie Paphosu je síce hornaté, no možno práve preto ho objavili cyklisti, ktorí mali chuť na niečo iné ako nekonečné rovné pláne iných miest. A tak pokiaľ chcete celý predsvadobný stres vybicyklovať, svadobná cesta na Cypre vám dáva jedinečnú príležitosť.

Posvadobne golfovo

svadobne_foto_golf_cyprus
Zdroj obrázku: www.impuls.sk

Ak holdujete golfu, určite ho neobídete ani na svadobnej ceste. Zvlášť, keď mierite na Cyprus. Rozprávkové scenérie olivových hájov, citrónovníkov a iných južanských porastov uchvátia aj nezainteresovaných. Navyše len niekoľko minút jazdy od prímorského Paphosu. Ak golfu holdujete natoľko, že by ste s ním chceli mať aj svadobné fotky, aj to môžete. A dokonca ani sobáš v golfovom areáli nie je len ilúziou. Ale to je už iná kapitola, samostatne golfová :o .

Svadobná cesta pod vodou

Potápanie v cyperských vodách vám odhalí podmorské záhady, ktoré inde neobjavíte. Svadba na morskej hladine a svadobná cesta pod ňou bude netradičná a určite nezabudnuteľná.

Turistická svadobná cesta

Nemusíte chodiť rovno na vysokohorské túry. Stačí spoznávať okolie letoviska inak ako návštevou obchodov či kaviarní. A že nielen západný Cyprus má čo ponúknuť, o tom niet pochýb.

Inak aktívna svadobná cesta

Svadobnú cestu v štýle dolce far niente, teda sladkého ničnerobenia ako hovoria Taliani, môžete na Cypre užívať napríklad:

 

Svadobne na pláži

Cyprus_plaz
Zdroj obrázku: www.impuls.sk

More na Cypre je miestami neuveriteľne gýčové, takže pri objavovaní pláží prídete na to, kde presne sa tie pohľadnice robia :o . Každá pláž je iná a každá má svoje čaro a rozpráva svoj príbeh. Či navštívite slávnu Nissi Beach, Afroditinu pláž alebo jednu z mnohých pláži oblasti Coral Beach, zakaždým bude čo obdivovať.

Posvadobne na lodi

Menšej či väčšej, jachte či pirátskej, ukotvenej alebo plávajúcej…pokiaľ je vašou pasiou rozčerená morská hladina a vietor vo vlasoch, túto lahôdku si na vašej svadobnej ceste určite doprajte. Na lodi sa môžete nielen plaviť, ale aj zosobášiť, romanticky večerať či svadobne nocovať.

Oddychovo v prístave

svadobna_cesta_jachta
Zdroj obrázku: www.impuls.sk

Na potulky do paphoského prístavu sa môžete vydať po prímorskej promenáde z väčšiny hotelov v tejto oblasti. Upravená pešia cesta sa stane vaším cieľom. Kľukatiac sa popri plážach a majáku vyústi pri pevnosti v prístave, z ktorej vrchu môžete obdivovať panorámu mesta. Prístav Paphos nie je len o promenáde, obchodíkoch a kaviarňach, hoci tie asi lákajú najviac. Je aj o histórii zomknutej v múroch pevnosti a Kráľovských hrobkách – Tombs of Kings.

Na svadobnej ceste s nakupovaním

Cyprus_nakupovanie
Zdroj obrázku: Pinterest

Market place nad mestom, úzke uličky s vyparádenými výkladmi či spomínaný prístav, ale aj najväčšie nákupné centrum ostrova otvorené len začiatkom roku 2014, všade nájdete možnosti na uspokojenie vašej nákupnej horúčky počas svadobnej cesty na Cypre.

Relax po svadbe

Vo vlastnej réžii, kdekoľvek z uvedených miest a akoukoľvek činnosťou.

Bude vás zaujímať: Okolo sveta len s malým kufríkom 

Ak Cyprus poznáte aj z inej stránky, dajte ostatným vedieť vaše odporúčania a postrehy.  Teším sa na vaše príspevky v KOMENTÁROCH.