ako_planova_svadbu

Vaša svadba sa blíži rýchlosťou svetla a vás namiesto eufórie zmáha jarná únava alebo nepretržitý stres a namiesto zhadzovania tukových zásob ich ešte viac naberáte? Pravdepodobne ste si do svojho svadobného plánu zabudli začleniť niekoľko dôležitých aktivít. A teraz nemám na mysli tie týkajúce sa konkrétne a len svadby, ale vás osobne.

Aby bolo vaše svadobné plánovanie pohodové, musíte začať od seba. Že strava je základom úspechu sa nehovorí nadarmo. Ono na tom niečo bude. A je toho na tom celkom dosť. Pokiaľ sa totiž kvalitne nenajete, nebudete mať potrebnú energiu ani endorfíny na realizáciu čohokoľvek. Okrem toho budete patrične vystresovaná, čo opäť zaženiete nejakou extra sladkou kalorickou bombou, aby ste po celodennom zaberáku v Office mohli ísť svoje už aj tak dosť vyšťavené telo šťaviť do fitka. Aby ste predsa do svadby ešte nejaké tie kilá zhodili. A keď ste si už odmakali svojich každodenných 16 hodín vrátane večerného tréningu, tak si predsa nejakú tú sladkosť dopriať môžete. Čo na tom, že je 22:00. A tak sa ešte viac zahrčkávate v už aj tak dosť domotanom bludnom kruhu a čudujete sa, kde sa stratil zmysel toho všetkého a prečo ručička na váhe ide opačným smerom. Žiaľ nie ste prvá ani posledná, zďaleka nie jediná, ktorá si svadobné plánovanie nielen že neužíva, zato si ho dokáže dokonale odtrpieť.

ako_planovat_svadbu
Zdroj obrázku: www.pinterest.com

Zastavte sa! Svadba má byť predsa jedným z vašich najkrajších dní, tak prečo by ste si ju nemali užiť už od samotných príprav. Veď toto obdobie sa už nevráti a spomienky na stresy a hladovky nie sú práve z najpozitívnejších.

Plánovanie svadby a jeho základy

Možno vám nepoviem nič nové, určite nič svetoborné, no napriek tomu, aké jednoduché to celé je, aj tak to neaplikujeme do praxe. Potom niet divu, že vo svadobný deň je nejedna nevesta utrápená, unavená, vystresovaná, dokonca vyhladovaná, namiesto toho, aby  žiarila a užívala si najkrajší deň v živote. Ako družička som toho videla už naozaj dosť a v rôznych intenzitách. Pokiaľ teda nechcete, aby plánovanie vašej svadby dopadlo rovnako neslávne a neefektívne, skúste sa na chvíľu zastaviť a zamyslieť.

Pokojné plánovanie svadby

Hlavne schlaďte hlavu a nenaháňajte sa neustále, všade a za všetkým. Stanovte si priority, ostatné chvíľu počká. Viem, že v dnešnom čase kolibríkovských obrátok to nie je jednoduché, no určite nie nemožné. Bez pokojnej mysle a správneho plánu, aj toho svadobného, aj tak ďaleko nezájdete. S prehľadom a nadhľadom je aj zdravé stravovanie aj svadobné plánovanie jednoduchšie a efektívnejšie.

58887_486871074699668_109864308_n
Zdroj obrázku: www.pinterest.com

A pokiaľ vám to celé prerastá cez hlavu, čomu plne rozumiem, lebo plánovať svadbu popri práci vôbec nie je jednoduché, práve naopak, je to ako ďalší úväzok, nehanbite sa požiadať o pomoc. Ide predsa o vaše zdravie a o pohodu všetkých zúčastnených.

Zdravá strava potrebná pre plánovanie svadby

Hladovkou pred svadbou nič neporiešite. Samozrejme občasné pôsty nie sú na škodu, no hladovať pol až rok, teda počas celého plánovania svadby až do svadobného dňa, je horší ako hrozný prehrešok voči sebe samej. Nielen, že budete ustavične unavená, podráždená a drvivá väčšina vašich myšlienok (a tých je za deň niekoľko desiatok tisíc) bude smerovať práve k strave, v tomto prípade však určite nie zdravej. Navyše nič poriadne ani poriadne neurobíte a jarnú únavu budete pociťovať v chronickej podobe. A na záver, svadobné hody vás položia skôr ako by ste predpokladali.

Pokiaľ ste sa teda už zastavili, skúste popremýšľať nad zdravou stravou a to nielen tou, ktorú naservírujete svojim svadobným hosťom v podobe svadobného menu. Dlhodobé hľadisko zdravého stravovania vám umožní užiť si nielen svadobné plány v čase pred svadbou, ale aj každý deň predtým a potom.

zdrave_svadobne_menu
Zdroj obrázku: www.pinterest.com

Pravidelnosť a svadobné prípravy

Nevynechávajte, neobchádzajte, nepreceňujte svoje sily. Pravidelnosť majú rady nielen bábätká (o tom ešte budete počuť dosť v ďalšej fáze vášho života :o ), ale aj dospelé organizmy. Jesť zdravo a pravidelne je predpokladom toho, ako byť v pohode, mať dostatok energie a zvládnuť okrem bežných každodenných povinností aj plánovanie svadby. A presne to teraz potrebujete.

Držím vám palce pri realizácii a keby to predsa len nefungovalo, rada vám pomôžem :o) .

 

Sledujte Družičku - Dozviete sa viac

Záleží nám na tom, aby ste sa s Družičkou a u Družičky cítili bezpečne. Preto sa zaväzujeme, že budeme k Vašim údajom pristupovať maximálne diskrétne a zaobchádzať s nimi nadmieru zodpovedne.

Podľa zákona č. 428/2002 Z. z. o Ochrane osobných údajov má prístup k Vašim osobným údajom, ktoré nám poskytnete prostredníctvom formulára na pridanie Vašej svadby, len oprávnená osoba Družička.sk, ktorá ich v žiadnom prípade neposkytne tretím osobám.