bufetovy_stol_s_girlandou

V 1. časti sme si priblížili ľahšie tipy vhodné na svadobný bufet. Pokiaľ však chcete svojich hostí dostatočne zasýtiť, je vhodné siahnuť aj po ďalších.

8. Mäso na svadobnom raute

Bezkonkurenčne najviac zastúpená surovina v každom jedálnom lístku. Vás raut bez mäsa by možno potešil vegetariánov, ale určite nie väčšinu svadobčanov, ktorí na mäso nedajú dopustiť. Či už grilované, pečené, varené či za studena vo forme údenín ako šunka, klobása, slanina, saláma. Bez toho si väčšina hostí nevie predstaviť studenú misu. Pre spestrenie na ňu kľudne pridajte aj prosciutto či schwarzwaldskú šunku.

svadobne_ menu_pecene_ prasiatko
Zdroj obrázku: www.impuls.sk

9. Plody mora

Pochúťka, ktorá v posledných rokoch zažíva svoj boom. Hoci táto delikatesa nemá mnoho priaznivcov, aj na vašej svadbe sa určite nájde nejaký milovník plodov mora, tak prečo mu neurobiť radosť a nezaradiť ustrice, kraby či krevety do vášho svadobného menu na raute? Pokiaľ sa svadba odohráva v lete alebo dokonca pri mori, niet pochýb, že dary mora na svadobný bufet určite patria.

10. Sushi

Máte medzi hosťami aj fanúšikov japonskej kuchyne? V tom prípade by ste mali pouvažovať nad výberom sushi. Vaše staré mamy sa určite zhrozia, že čo je to zelené na tom tanieri :o), ale milovníci japonskej kuchyne vám budú určite vďační, že ste aj túto delikatesu zaradili do svojho slávnostného bufetu.

11. Vajíčka

Medzi unikátne chuťovky studenej misy určite patria aj vajcia, ktoré sa dajú upraviť na mnoho spôsobov. Pokiaľ ich navyše naplníte luxusnou surovinou ako je kaviár, vaši svadobčania si budú želať, aby ste sa vydávali hoc aj každý rok.

jesenne_svadobne_menu
Zdroj obrázku: www.epicure.com.au_photos-by-www.sayherheffernan.com

12. Prílohy a dochucovadlá

Klasické dochucovadlá ako horčica, tatárska omáčka, chren, kečup, kyslé uhorky, čalamády… určite nesmú vo vašom raute chýbať. Ale čo tak vyskúšať aj salsu, koriander, limetku či cibuľu? Každý má rád niečo iné, preto sa nebojte experimentovať, nikdy neviete komu čím spravíte radosť.

13. Zákusky na svadobnom raute

Na vašej svadbe určite nebudú chýbať ani deti, ktorých zvedavé očká (hoci určite nielen ich) budú hľadať hlavne sladkosti. Preto myslite aj na najmenších a do bufetu zaraďte aj zákusky, bez ktorých by žiadna svadba nebola svadbou. A pokiaľ vás nelákajú tradičné zákusky, stavte na tie menej tradičné, chladené dezerty, čokoládovú fontánu či iné moderné záležitosti.

jesenna_svadba_sladky_bufet

Zdroj obrázku: www.creatiffa.com

 

sladk_bufet_panna_cota

Zdroj obrázku: www.impuls.sk

Bude vás zaujímať: Svadobné zákusky inak 

14. Svadobný welcome drink na úvod

Ako klasický prípitok sa už od nepamäti používa šampanské, ktoré je na takúto príležitosť ako stvorené. Ak ale nechcete ísť v tradičných šľapajach, skúste tradičný prípitok nahradiť krásnymi, farebnými, exotickými, sviežimi miešanými drinkami. Takéto drinky sa dajú urobiť aj bez alkoholu, čím urobíte radosť hlavne deťom, ktoré tak budú rovnako dôležitou súčasťou celého uvítacieho ceremoniálu.

bufetovy_stol_s_girlandou
zdroj obrázku: www.bouboubisou.blogspot.com