Tami Gončárová, Konferencia Inspira

Rozhovor s TAMI (Tamara Rogožníková Gončarova)

Jej životný príbeh som si vypočula na konferencii pre ženy Inspire v Banskej Bystrici a už vtedy som jej zložila veľký obdiv. Táto energická žienka si toho vo svojom krátkom živote už prešla viac ako dosť a ako to celé dokázala premeniť na pozitíva a impulzy do ďalšieho napredovania, bolo obdivuhodné. Zároveň o pádoch hovoriť s entuziazmom jej príznačným bolo pre mňa miestami priam nepochopiteľné. Preto mi nedalo a po prednáške som ju oslovila. Ďalšie stretnutie, tentokrát vianočné, opäť prebehlo v Banskej Bystrici a po 2 hodinách intenzívneho brainstormingu už nebolo pochýb, že ju chcem predstaviť aj vám.

Tami Gončárová 5

Čo mi Tami, spisovateľka, prekladateľka, motivátorka a v neposlednom rade akčná mamina o sebe prezradila, určite stojí za to prečítať si. Toľko inšpirácie v jednej osôbke sa totiž hľadá ťažko. Niet divu, že pôsobí vo vydavateľstve Inspira Publishing, stretla som ju na konferencii Inspire a s mojimi impulzmi intenzívne zarezonovala :o).

  1. Pred tým, ako si sa začala venovať vlastným aktivitám, si pôsobila vo veľkej korporácii. Nadväzuje Tvoja aktuálna činnosť na minulú alebo si potrebovala radikálnu zmenu?

Tatiana, ďakujem za možnosť sa prezentovať cez tvoje úžasné a kreatívne projekty. Vďaka takým ženám ako ty, ľudia/páry nezabudnú snívať. Ja som jedno desaťročie zabudla snívať. Sýtila som ego a sedela v openspace na 18. poschodí v americkej firme a stále mi znel v hlave hlas „toto nie je pre teba, nerealizuješ sa“. Bola to pravda, ale vo veku medzi 20-30 som nemala odvahu. Dala som prednosť tzv. stálosti (pred žitím si svojho sna) a vzťahom. Som korporátu vďačná za úžasného manžela a vysoké materské dávky. Pri odchode na „materskú dovolenku“ po 8 rokoch práce som vedela, že sa lúčim navždy a budem si musieť tvoriť svoju cestu odznova. Moja sebarealizačná cesta teraz nemá nič spoločné s pracovnou cestou minulosti. Avšak v prípade núdze mám nástroje na efektívny marketing, schopnosť vyjednávať a manažovať čas.

  1. Okrem iného sa zaoberáš komunikáciou on aj off line. Co-workingové stretnutia, sociálne siete, motivačné konferencie, výmena kontaktov, spájanie ľudí…K čomu inklinuješ najviac?

Som veľmi komunikatívna a rada dávam svoju energiu, aby sa ľudia spájali v nejakom projekte. Milujem networking a spolu s kolaboráciou ho považujem za budúcnosť ženského podnikania. Energia naživo je zapamätateľná a dohody, spolupráce, oslovenie či podnikanie sa online už ľahko nadviaže, ak to offline „klapalo“. Maximálne sa snažím o najintenzívnejší osobný kontakt, ktorý potom rozvíjam v online priestore prostredníctvom sociálnych médií- Facebook a Instagram, LinkedIn. Najväčšiu vášeň teraz pociťujem k perspektívam, ktoré ponúka Instagram pre malé podnikateľky, osobnosti lokálneho rázu, autorov, spisovateľov, osobné brandy, rodinné podniky a ľudí, ktorí sa neboja byť autentickí, robia svoje projekty s Vášňou a veria hodnotám, ktoré šíria. Baví ma ich podporovať a motivovať!

  1. Pôsobíš vo viacerých komunitách na webe aj mimo neho. Stretávaš sa so ženami, ktorým radíš a odporúčaš v oblasti marketingu a zviditeľňovania sa. Ako si prišla na to, dať sa na aktivity, ktoré prinášajú v podstate nehmatateľný výsledok a sú ťažko merateľné? Čo takéto stretnutia dávajú Tebe?

Som aktívnou členkou projektu „Čo dokáže mama“ kde mamičkám pomáhame s promo a základným marketingom pri predaji ich handmade výrobkov/služieb. Čochvíľa spúšťame web, ktorý bude úžasnou digitálnou platformou pre všetky maminky worldwide :o) (www.codokazemama.sk)

V našom inšpiratívnom vydavateľstve „Inspira Publishing“ (www.inspirapublishing.eu), okrem autorskej a spoluautorskej činnosti , čítam rukopisy, hľadám inšpiratívnych ľudí, sprevádzam začínajúcich autorov procesom po vydaní knihy. Marketing, knižné turné, vybudovanie si selfbrandu, využívanie sociálnych sietí pre komunikáciu, atd´.

Som aktívnou členkou projektu „Akčné ženy“, kde prednášam a pomáham s organizáciou podujatí na aktuálne témy. Budujeme silné spoločenstvo aktívnych a prajných žien, ktoré si vzájomne fandia a podporujú sa v podnikaní,  živote,  práci, vzťahoch alebo materstve. Chystáme každý mesiac niečo nové a moje postrehy zo sveta Instagramu nájdete aj na www.akcnezeny.sk .

Tami Gončárová, Konferencia Inspira

Spravujem profily klientom na sociálnych sieťach a tvorím obsah a stratégiu. A nedávno som vytvorila aj komunitu „Instabreakfast“(#instabreakfast|- podporná skupina na Facebooku, kde môžete prísť na chuť využitia sociálnych sietí, marketingu a promo nápadov pre vlastné podnikanie či projekt. Na Instagrame sa poteším sledovateľom na @instaranajky, aj na mojom osobnom autorskom profile @tamiinspira.

Máš pravdu, že stretnutia online/offline sú zadarmo a sú takmer nemerateľné (ani KPI ani CTR). Stretnutia mi však dávajú možnosť vyberať si kruh ľudí, s ktorými chcem spolupracovať. Ja dostávam dobré referencie a odporúčania a budujem si renomé. Vesmír to úžasne usporiadal, lebo núdzu o platiacich klientov, konzultácie nemám.

  1. Pôsobíš veľmi nežne, no nechýba Ti ani dravosť a vystupovanie na verejnosti Ti problém nerobí. Čo odporúčaš ženám v tomto smere? Absolvovala si nejaké tréningy, naučil Ťa život alebo si samouk raziaci štýl „neskúsiš – nevieš“ :o)

Ďakujem, ja si pod nehou predstavujem trochu éterickejšiu bytosť, ako napríklad teba Táni. Až do chvíle, kým si nezačala hovoriť o cieľoch, plánoch – videla som v tebe krehké, romantické dievča. Som rada, ak sú ženy mnohohranné. Neha patrí partnerovi a dieťaťu, sila a pevnosť práci na sebe, empatia pri komunikácii, ochota pomáhať pri spolupráci a lobbing pri určení si svojej ceny, atd´. Rada vystupujem, lebo vidím živé oči a cítim energiu publika. Od 5 rokov som sedela pri klavíri a často som vystupovala. Princíp v človeku ostáva, iba sa menia obsahy jeho aktivity. Ďakujem mame, že ma nešetrila :o). Hlavne pocit, že ty si iba sprostredkovateľom kvality alebo hodnoty či informácie. Uvedomenie si, že ľudia si prišli po odpovede na svoje otázky a liek pre svoje bolesti alebo riešenie pre svoje problémy. To všetko by Vás – ako prezentujúceho – mohlo odbremeniť od zbytočného stresu, ako vyzeráte a ako pôsobíte. A ak sa Vám podarí publikum aj namotivovať, tak Vás aj ľúbiť budú. To je dar…nepatrí nikomu…patrí všetkým.

  1. Pri svojej práci sa pohybuješ v rôznych zaujímavých kruhoch a stretávaš množstvo výnimočných osobností. S kým sa Ti najlepšie spolupracuje?

Najpokornejší a najpríjemnejší sú ľudia finančne za vodou a sebarozvojovo za oceánom. Sú veľmi vďační a skromní a nie sú považovaní prioritne za celebrity, ale pre mňa sú osobnosťami, ktorí menia svet (nielen Slovensko). Som vďačná práve mojej knižnej prvotine a teraz aj mojej druhej knihe, ktorú píšem v spoluautorstve, za množstvo inšpiratívnych ľudí. Otvorili sa mi dvere. Aj vďaka vydavateľstvu. Je to dynamická, pestrá a kreatívna práca. A mne to vyhovuje.

Mamou po 30, Tami Gončárová

  1. Pri poradenstve rozoberáš kopu pozoruhodných projektov. Ktorý Ťa najviac zaujal a prečo?

Veľmi rada pracujem na projektoch, ktoré majú tvár. Som fanúšikom budovania selfbrandingu a vidím, ako tvár vytvára vzťahy a predáva. Takže sa teším s každým projektom, ktorému sme dali tvár a jemu sa začalo dariť. Preto povzbudzujem každú ženu, ktorá si toto dnes číta, aby sa neschovávala za značku, ale značkou sa stala. Nejedná sa o dokonalosť, ale o ľudskú tvár a autenticitu. Ak k tomu pridáte aj vášeň pre projekt, biznis pôjde ako po masle.

A ešte sme zďaleka neskončili :o). Pokračovanie rozhovoru uverejníme čoskoro.

Sledujte Družičku - Dozviete sa viac

Záleží nám na tom, aby ste sa s Družičkou a u Družičky cítili bezpečne. Preto sa zaväzujeme, že budeme k Vašim údajom pristupovať maximálne diskrétne a zaobchádzať s nimi nadmieru zodpovedne.

Podľa zákona č. 428/2002 Z. z. o Ochrane osobných údajov má prístup k Vašim osobným údajom, ktoré nám poskytnete prostredníctvom formulára na pridanie Vašej svadby, len oprávnená osoba Družička.sk, ktorá ich v žiadnom prípade neposkytne tretím osobám.