vegetariansky_bufet

S diétnymi obmedzeniami často prichádzajú ťažké chvíle pri plánovaní nielen svadobného menu. Dnes sa preto pozrieme pod pokrievku vegetariánskemu a vegánskemu svadobnému menu, ktoré vôbec nemusí byť nudné (a verte, že nie je), ani pre milovníkov živočíšnych pokrmov. Pokiaľ do tejto skupiny spadáte, určite viete, o čom je reč a možností poznáte oveľa oveľa viac, lebo toľko ich skutočne je. Pokiaľ však nie ste zarytý gurmán vo vege smere a je pre vás veľkou neznámou ako pripraviť svadobné menu pre hostí tohto typu, veríme, že si trošku rozšírite obzor.

vegetariansky_bufet
Zdroj obrázku: www.mazelmoments.com

 

Časy, kedy vegetariánske svadobné menu znamenalo tanier dusenej zeleniny či jednoduchý šalát, sú našťastie dávno za nami. Dnešní šéfkuchári pripravujú diétne slávnostné menu s rovnakou kreatívou ako to tradičné, preto diéta na svadbe už neznamená obmedzovanie vo všetkom.

Keď príde na jedlo, rozdiel medzi vegetariánmi a vegánmi pravdepodobne teoreticky poznáte, no vylúčiť z jedálnička úplne všetko živočíšne znamená nahradiť to množstvom iných nezvyčajných ingrediencií, aby sme ho zachovali dostatočne pestrý. Pre lepšiu ilustráciu, tu je niekoľko tipov na vege svadobné menu od predjedál až po bufetové varianty.

 

10 x vegetariánske možnosti pre svadobné menu

1. Crostini alebo hriankové kanapky

Malé hriankové chuťovky predstavujú nekonečné možnosti pre vegetariánov a vegánov. S rôznymi topingmi typu cesnakovej bruschetty, s hubami, olivami či kozím syrom (pre tých, ktorí môžu :o)), zapekať ich môžete naozaj s čímkoľvek.

kanapky
Zdroj obrázku: www.impuls.sk

 2. Svadobné jarné rolky

Obľúbené ázijské predjedlo, ktoré v jemnom cestíčku ukrýva zeleninu, bylinky, prípadne syr, môžete podávať s rôznymi omáčkami či dipmi. Ďalší zaujímavý starter či súčasť bufetu.

vegetarianske_batozky
Zdroj obrázku: www.secretweddingblog.com

3. Nadýchané plnené pečivo

V ktorom je ukryté niečo slastne netradičné. Napríklad avokádová plnka, čerstvý syr, špenát s ricottou, parmezán, šampiňóny… Balíčkom či taštičkám z jemného cesta chrumkajúceho pri každom zahryznutí a trúsiaceho sa, kade chodíte, určite neodoláte už od prvého nádychu.

pecivo
Zdroj obrázku: www.cookingforbusymums.com

 4. Vegetariánske svadobné košíčky

Tortilové alebo košíčky z rôzneho iného cesta, rovnako môžete naplniť čímkoľvek bezmäsitým. Slané i sladké kreácie sú bez obmedzení. Mango chutney, čierne fazuľky, kukuričná salsa, cheddar…Alebo to niekto rád ostré, pikantné či naopak zjemnené mätou?

 5. Bezmäsité polievky na svadbu

Studené či teplé, riedke i husté, číre aj bohaté, polievky sú vďačné jedlo nielen na svadobné slávnostné menu a určite nie len pre vegetariánov a vegánov. Na skvelej bezmäsitej polievke si zaručene pochutia i mäsožrúti a potešia sa jej aj detičky.

Ďalšími fajnotkami pokračujeme nabudúce.

 

Sledujte Družičku - Dozviete sa viac

Záleží nám na tom, aby ste sa s Družičkou a u Družičky cítili bezpečne. Preto sa zaväzujeme, že budeme k Vašim údajom pristupovať maximálne diskrétne a zaobchádzať s nimi nadmieru zodpovedne.

Podľa zákona č. 428/2002 Z. z. o Ochrane osobných údajov má prístup k Vašim osobným údajom, ktoré nám poskytnete prostredníctvom formulára na pridanie Vašej svadby, len oprávnená osoba Družička.sk, ktorá ich v žiadnom prípade neposkytne tretím osobám.