snubne_prstene 329-2

Prebehli romantické zásnuby, zhodli ste sa na dátume vášho dňa D, vybrali ste si svedkov, aj miesto obradu. Jedna z najdôležitejších vecí ale stále chýba, a to sú obrúčky. Spolu s plánovaním svadby je výber svadobných obrúčok náročnou skúškou, ktorá pred svadbou preverí vaše manželstvo.

Kedy zvoliť obrúčky z paládia a kedy z platiny?

Sivo-biele paládium je síce lacnejšie ako napríklad zlato, ale aj napriek tomu sa stáva veľmi obľúbeným materiálom pre výrobu svadobných obrúčok (často sa používa aj ako prímes do zlata). Nie všetci zlatníci s ním však vedia pracovať, musíte si preto dôkladne vyberať: mnohoročné skúsenosti so spracovávaním paládia má zlatníctvo Rýdl, ktorého prsteňmi sa môžete kochať nielen v kamenných predajniach v Prahe a Brne, ale aj na ich webových stránkach.

Pokiaľ chcete do svadobných obrúčok naozaj investovať, zvoľte si tie z platiny. Tá je v súčasnosti najdrahším materiálom pre výrobu prsteňov. Jej výhodou je veľká odolnosť – húževnatosť, podobná hmotnosť ako u zlata a taktiež to, že je hypoalergénna. Svadobné obrúčky z platiny sú taktiež ideálnou voľbou, pokiaľ do nich chcete vložiť drahé kamene alebo ich ozdobiť rytinou.

Zlatá klasika je stále najobľúbenejšia

Zlato je nestarnúca klasika a stále je najčastejšou voľbou väčšiny novomanželov. Zlatníci so zlatom radi pracujú, pretože je veľmi dobre tvarovateľné a umožňuje výrobu aj designovo zložitejších a farebne kombinovaných prsteňov. Aj napriek tomu sú svadobné obrúčky zo zlata veľmi odolné nielen voči chemickému poškodeniu, ale aj zmene farby.

snubné_prstene_ model c. 381-02

Pridávaním rôznych prímesí do zlata môžete dosiahnuť iného odtieňu, a to nielen klasického bieleho, ale aj módneho červeného. U bieleho zlata potom môžete povrch svadobných obrúčok ,,potiahnuť“ rhódiom, ktoré zvýši ako ich mechanickú odolnosť, tak hlavne bielosť. Zlaté svadobné obrúčky sa veľmi ľahko leštia, máte tak istotu, že aj roky po svadbe bude váš prsteň žiariť ako nový.

logo Rydl

Celoživotný servis zdarma od zlatníctva Rýdl sa vzťahuje na všetky vyššie uvedené materiály.