Plánujete tajné zásnuby?

Čaká vás výber svadobných obrúčok?

Ako vybrať ten správny šperk a neohroziť pri tom svadobný rozpočet?

Dá sa vôbec pri nákupe diamantových šperkov ušetriť?

Diamantoví odborníci vám poradia ako na to s nadhľadom i prehľadom, ale hlavne s rozumom aj citom dohromady. A hoci táto posledná kombinácia v stave zaláskovania veľmi neprospieva :-), pri nasledovaní nasledovných odporúčaní zaručene potešíte svoju polovičku aj svoje investičné plány :-).

Užitočné tipy, ako správne vybrať aj ušetriť na diamantovom snubnom prsteni

1. Drobné detaily v diamantovom prsteni

Drobné čiastočky v diamantoch viditeľné len lupou – inklúzie, sú voľným okom nerozoznateľné, no vplyv na kvalitu a hodnotu diamantového šperku majú. Ak sa sústredíte na tie menšie (SI2, SI3, I1), nikto nezainteresovaný nič nespozoruje, zato vašu peňaženku to odľahčí menej.

2. Správna diamantová váha na snubný prsteň

Rozdiel váhy diamantu o 0,05 ct môže predstavovať až – 25% rozdiel v cene. Opäť na pohľad nepatrná záležitosť, zato cenovo dosť citeľná. Ak sa zameriate na kamene o čosi menšie ako 1 ct či 0,5 ct (stačí napr. 0,45 ct), hľadáte správne. Nakoľko na prste vašej nastávajúcej sa bude naraz skvieť len jeden vzácny skvost, tam ho skutočne nebude s čím porovnávať, preto bude zaručene vyzerať výnimočne.

3. (Ne)farebné diamantové snubné prstene

Hoci brúsené diamanty hrajú viacerými farbami bohatého spektra, napadlo vám, že vo svojej podstate nie sú úplne všetky tak celkom číre? A aj tu sa skrýva jeden z tajov ich rastúcej či klesajúcej ceny. Čím čírejší kameň (označenie D, E, F), tým vyššia cena. No kto by to voľným okom pri toľkej kráse rozoznal? J Kľudne teda siahnite po takmer čírych odrodách (označených ako G, H, I, J) a v prípade šperkov z farebného zlata môžete aj po diamantoch vo farbách (K, L, M, N). Celkový koncept to nenaruší a snubný prsteň predsa výnimočnejší môže byť kedykoľvek.

4. Online nákup svadobných obrúčok

Dnes si už aj tak vzácny klenot ako je váš snubný prsteň či svadobná obrúčka môžete kúpiť online. Aj tu rovnako ako pri iných online nákupoch platí, že predajcovi odpadajú náklady na kamennú predajňu, preto vie ísť s cenami o čosi nižšie.

8-tajomstiev-ktore-pred-vami-predajcovia-diamantov-a-klenotnici-ukryvaju...
Zdroj obrázku: www.sperky-a-diamanty.sk

5. Certifikované svadobné obrúčky

Ak už vaše či skôr srdce vašej vyvolenej piští po diamantoch, vyberajte radšej tie s certifikátom pravosti. Inak by ste svoje peniaze investovali nadarmo a v takom prípade bolí každý vyhodený cent.

6. Viac malých kameňov v jednom snubnom prsteni

Vyskladať si prsteň z viacerých malých ľahkých očiek dokáže vytvoriť rovnako blyšťavý efekt ako jeden veľký kus, no vzhľadom ku konečnej váhe sa stále viete udržať v rámci limitov vašej únosnosti. Tak prečo jej nedopriať o kamienok viac :-).

7. Vhodné osadenie snubného prsteňa

A opäť priestor pre optiku. Dokonalým osadením kameňov do prsteňa dokážu tieto vyzerať väčšie, mohutnejšie a skrátka ohurujúcejšie. Ak viete ako na to, máte vyhraté po všetkých stránkach. Snúbenica bude nadšená veľkosťou diamantového očka a vy úsporou vašich investícií do jej nadšenia. :-)

8. Tvar diamantu na snubnom prsteni

Zaužívaná klasika v tvare okrúhleho očka je stále najžiadanejšia. Preto logicky najviac ocenená. Pritom srdiečka, ovály či hranaté tvary rôznych uhlov a mien sú o dosť originálnejšie. Ak chcete pôsobiť trendovo a dať jej najavo jej jedinečnosť, siahnite po inom tvare diamantu a opäť máte vyhraté. Tie iné sú totiž opäť lacnejšie, hoci častokrát pôsobia väčšie – ďalší bonus pre vás oboch. :-).

Čo poviete? Nie je to až také ťažké, keď viete, ako na to. Tak zahoďte obavy a vydajte sa na nákup tých správnych diamantových šperkov. S týmito radami a pri troche šťastia sa zaručene nemôžete pomýliť. A navyše, správne vybraté diamantové svadobné obrúčky vám budú navždy pripomínať pevnosť vášho vzťahu, preto byť na ich výber trochu pripravený určite stojí za to.

Želám vám šťastný nákup :-).