Porozumenie

Mnohokrát sa stane, že vaša polovička z nejakých neznámych príčin nechce nosiť obrúčku, znak vašej lásky, ktorý ste si dali v deň vašej svadby. Nemusíte sa ale báť, máme pre vás 5 riešení, z ktorých minimálne jedno zaberie aj na vášho partnera.

 

1. Dôvera – dôležitejšia ako obrúčka

Jedno múdre príslovie hovorí: „Vzťah bez dôvery je ako auto bez benzínu. Môžete v ňom ostať, ale nikam sa nepohnete.“ Preto dôverujte svojmu partnerovi, že určite má nejaký pádny dôvod, prečo nechce nosiť obrúčku. Je ale už iba na vás dvoch, aby ste sa o tom pozhovárali a našli spoločné a prijateľné riešenie pre vás oboch a to aj bez zbytočných hádok.

Porozumenie
Zdroj obrázku: www.photoshd.wordpress.com

 

2. Úprimný rozhovor – aj o obrúčke

Ako iste viete, základom vzťahu je komunikácia. Bez komunikácie sa vo vzťahu či manželstve nikam neposuniete. Preto, keď vidíte, že váš partner nechce nosiť obrúčku, nebuďte nahnevaní, rozhorčení a nenamýšľajte si, prečo asi tak nechce nosiť obrúčku, ale jednoducho si spolu sadnite a pozhovárajte sa o tom. Predídete tým zbytočnému napätiu a hádkam, ktoré by kvôli tomu mohli vzniknúť a aj tak by nič neporiešili.

 

3. Obrúčkové porozumenie

Po úprimnom rozhovore, ktorý už dopadne akokoľvek, snažte sa svojho partnera pochopiť, prečo nechce nosiť obrúčku. Ak má prácu, kde by mohol svoju obrúčku stratiť alebo si ju poškodiť, určite je lepšie, ak ju nosiť aspoň do práce nebude. Alebo, ak je alergický na kov, z ktorého je obrúčka vyrobená, tiež nie je vhodné, aby ju nosil. Láska sa predsa len nedokazuje nejakým kovom na prste, ale skutkami.

 

4. Len žiadne ultimáta, už vôbec nie o obrúčke

Slovo, ktoré do manželstva vôbec nepatrí, je ultimátum. Nedávajte svojmu partnerovi ultimáta typu „Nos obrúčku, lebo sa s tebou rozvediem“ alebo „Ak ju nebudeš nosiť, spím vedľa.“ Váš partner si potom bude myslieť, že ste spolu len kvôli obrúčke a problém nosenia obrúčky určite nevyriešite, práve naopak, ešte sa zhorší.

 

5. Kompromis namiesto obrúčky

Existuje mnoho spôsobov, ktorými budete svetu ukazovať, že ste manželia. Ak váš partner nechce klasický spôsob, akým je obrúčka, možno by sa mu viac páčilo tetovanie s dátumom vašej svadby alebo hodinky či medailónik s vašou spoločnou fotkou. Riešení je mnoho, preto skúšajte hľadať, ktorý sa bude páčiť vám obom.