vrstvenie krémov

Pokračujeme vo vykurovaní aj vyživovaní pleti, aby sme strávili zimu nielen v teplúčku, ale aj bez zbytočných príznakov ovädnutia či starnutia. Lebo veď, jar je tu čo nevidieť a všetky ju predsa chceme privítať s úsmevom na pleti :o). Čo teda pomôže zatočiť so suchou pleťou počas vykurovacej sezóny?

vrstvenie krémov
Autor obrázku: Erika Kollárová pre Družička.sk

Striedanie teplôt aj krémov

Pokiaľ si počas iných období vystačíte s jedným krémom na deň aj noc, v zime to tak byť nemusí. Nie je to pritom nič výnimočné, práve naopak. Pleť predsa potrebuje na mrazivej lyžovačke niečo úplne iné ako pri krbe s knihou v ruke. Ani celého človeka neobliekate do rôzneho počasia rovnako, tak prečo by pleť mala byť adaptabilná sama od seba? Doprajte jej preto presne to, čo potrebuje – mastnejší krém do vonkajšieho mrazu, hydratáciu na noc či osvieženie počas dňa. Jej spokojnosť bude neprehliadnuteľná.

Vrstvenie krémov v zimnej sezóne

Nebojte sa obliecť pleti viac vrstiev. Obzvlášť, ak si to vaša suchá pleť vyslovene žiada. Na bežný krém oblečte mastnejší a uvidíte, ako pleť zareaguje. Sama vám napovie, koľko toho zvládne, a to tak, že si zoberie presne toľko, koľko znesie. Samozrejme, po prvom raze úplné zažehnanie problému nečakajte, no trpezlivosť ruže aj peknú pleť prináša :o). Preto vrstvite dovtedy, kým nenájdete ten správny pomer. Vrstviť môžete od séra, po krémy. Nakoľko každé pôsobí v inej úrovni pokožky, je vhodné začínať od spodnejších vrstiev a postupovať nahor.

Čítajte aj: Čo so suchou pleťou počas vykurovacej sezóny? – Časť 1.

Ak máte záujem o konkrétne prípravky, kontaktujte ma :-).  

Sledujte Družičku - Dozviete sa viac

Záleží nám na tom, aby ste sa s Družičkou a u Družičky cítili bezpečne. Preto sa zaväzujeme, že budeme k Vašim údajom pristupovať maximálne diskrétne a zaobchádzať s nimi nadmieru zodpovedne.

Podľa zákona č. 428/2002 Z. z. o Ochrane osobných údajov má prístup k Vašim osobným údajom, ktoré nám poskytnete prostredníctvom formulára na pridanie Vašej svadby, len oprávnená osoba Družička.sk, ktorá ich v žiadnom prípade neposkytne tretím osobám.