cistenie_pleti

Doteraz sme mnohí reálne nemali čas, iní mali neustále kopu výhovoriek, no našej pleti to nijako neprospelo. Práve naopak. Išlo to s ňou dolu vodou. V momentálnej situácii núteného voľna sa viac ako menej nemáme na čo vyhovárať, tak by sme pleti mali konečne dopriať to, čo nám dlhé roky naznačovala. Okrem oddychu, konečne dôkladného spánku, v lepšom prípade čerstvého vzduchu, aj náležitú starostlivosť. Veď čo lepšie môžete pre ňu spraviť  ako adekvátne ju pripraviť ( nielen) na svadbu?

  1. Začnite čistením

Že keď ste doma, čistiť nepotrebujete? Alebo že rúško vás od špiny na ulici uchráni? Omyl. Obzvlášť pod rúškom majú baktérie oveľa väčšie príležitosti na množenie ako kedykoľvek predtým. A práve v čase, keď všetko dezinfikujeme s monkovským syndrómom je aj čistenie pleti viac ako na mieste. Správny prípravok + kefka k tomu sú preto neodmysliteľnými pomocníkmi na ceste k čistej pleti.

  1. Pokračujte maskou

Konečne máte čas aplikovať masky rôzneho druhu, tak to urobte. Doprajte sebe aj svojej pleti doplnkovú výživu a zamaskujte sa aspoň na chvíľu. Nosenie rúška nám okrem ochrany pred baktériami dopraje aj viac ako dosť tých vlastných, ktoré pleť môžu neželane vysušiť alebo naopak nežiadane premastiť.

cokoladova_maska

  1. Nezabudnite na hydratáciu

Z neustáleho pobytu nad výparmi domácej kuchyne či naopak rúškovými výparmi vlastného dychu pleť zaručene túži aj po inom type hydratácie. Tej zdravšej. Nepodceňujte tu, lebo po pol roku nosenia módnych doplnkov rúškového typu vám môže neželane prekvapiť. Alebo si jednoducho vypýtať svoje.

  1. Ochraňujte pleť aj pod rúškom

Make-up stále nie je zbytočný. Ani v prípade, že máte polku tváre zakrytú obrovskými okuliarmi a druhú rúškom. Ako sme už spomínali hore vyššie, ochraňovať pleť je stále pred čím. A vrchná vrstva sa vždy ľahšie uprace ako keď budete smietky dolovať zo zanesených pórov.

  1. Cíťte sa dobre. Stále. Aj teraz.

Mnohé z nás momentálne farbičky či pekné šaty odložili na dlhší čas. Že načo im budú doma… No presne na to, aby ste sa aj v období dlhodobej krízy cítili dobre, samy sebou a aspoň čiastočne nad vecou. Byť v dlhodobej izolácii neprospieva nielen pleti, ale hlavne psychike nie. Ak sa pri tom všetkom denno-denne pozeráte do zrkadla, v ktorom to nevyznieva o nič lepšie ako aktuálne správy, na pozitívnom myslení vám to veľmi nepridá.

svadobne_licenie
Zdroj obrázku: www.impuls.sk

Tak šup šup, aspoň z času na čas doprajte nielen vašej pleti, ale celej osobnosti všetko, po čom vaše ženské srdce piští. Nahoďte sa, nalíčte, pripravte večeru pri sviečkach, romantickej hudbe a ostatné nechajte na partnera :o). Určite to prospeje nielen vašej pleti :o).

Rada na Záver:

Nezabúdajte ani na starostlivosť o vlasy: Pozrite si pár tipov ako sa starať o vlasy.