svadobna_torta_metalicka

Trendy sa nevyhýbajú ani svetu sladkostí, bez pochýb nie svadobných tort. Viete, aké práve letia a aká svadobná torta vyrazí vašim hosťom dych? Paleta je skutočne široká, takže vybrať si určite vyberie každý od zástancu tradičných maslových krémov, až pop fanúšikov extravagancie. Tu je 15 aktuálnych trendov pre svadobné torty, ktoré vám pomôžu zorientovať sa a zároveň byť in.

riasena_torta_ruzova
Zdroj obrázku: www.pinterest.com

Aktuálne trendy svadobné torty

Impulzom pre dizajn svadobnej torty môže byť skutočne čokoľvek – od tapetového či iného vzoru vo svadobnej miestnosti, vaša náklonnosť k moderným vzorom či dokonca vzor porcelánu, ktorý ste si zaželali ako svadobný dar. Nasledovné inšpirácie vám pomôžu nájsť ideálnu predlohu práve pre tú vašu. Ostatné skonzultujte s cukrárkou.

1.    Metalická svadobná torta

Kovové odlesky sú veľkým favoritom pre akékoľvek svadobné dekorácie od tlačovín, po výzdobu svadobného stola, svadobnú tortu nevynímajúc. Tentokrát však nejde o striebornú a zlatú vo vintage prevedení, ale skôr o štylizovanejšie fascinujúcu art-deco dekádu alebo Holywoodsky look. Veľkou výhodou metalického zdobenia je, že sa dokáže flexibilne prispôsobiť viacerým štýlom – delikátna zlatá výšivka pôsobí honosne, kým geometrické tvary vytvárajú svieži, moderný feeling. Pokiaľ sú veľké lesklé plochy na torte na vás priveľa, pohrajte sa s jemnejšími trblietkami, ktoré dodajú lesk v tej správnej miere.

svadobna_torta_metalicka
Zdroj obrázku: www.pinkcakebox.com

 

metalicka_torta_s_cipkou
Zdroj obrázku: www.crystalcandy.co.za

 

2.    Svadobná torta s riasením

Ak ste prívržencom čistoty a elegancie, siahnite po jemnej drapérii, ktorú na torte vytvoria lístky, lupienky, vlnky či plátky. Konečný look je ľahký, vzdušný a natoľko úžasný, že nevyžaduje žiadne ďalšie detaily, ak, tak nanajvýš veľmi jemné. Zopár živých či cukrových kvetiniek medzi jednotlivé poschodia alebo na vrch dodá torte ten správny svadobný look. A voilá, očarujúca kráska je na svete. Riasenie na torte korešponduje ako s avantgardným, tak country štýlom svadobnej párty. Stačí zvoliť správne farby a tvary.

torta_riasena
Zdroj obrázku: www.weheartit.com

 

biela_torta_s_riasenim
Zdroj obrázku: www.sugarruffles.com

3.    Nahé torty na svadbu

S touto na prvý pohľad nedokončenou tortou vyjdú na obdiv všetky plnky a náplne a vlastne úplne všetko, čo je v prípade iných povrchových úprav zakryté. Na nahej torte dobre vyznie čerstvé ovocie, obzvlášť bobule, exotické figy, datle, granátové, ale aj klasické jablká, hrušky. Riadiť sa sezónnosťou určite nie je na škodu. Nahá torta však nepohrdne ani živými kvetmi. Najlepšie na nej je, že všetky tie mňamky do nej zapracované sú zjavné na prvý pohľad. Žiadna mačka pod vrstvou marcipánu, všetko je zjavné na prvý pohľad. Je to skrátka pohladenie pre oči i chuťové poháriky. Ideálna na rustikálnu svadbu v prírodnom štýle.

naha_torta_na_svadbu_zive_kvety
Zdroj obrázku: Cukráreň Klaudia, Bojnice
naha_svadobna_torta_tmava
Zdroj obrázku: Cukráreň Klaudia, Bojnice

Čítajte aj: Nahé torty 

4.    Svadobne biela na bielom – a na torte

Biele svadobné torty z módy nevydjú pravdepodobne nikdy. Myslíte, že jednoduchá, hladká biela torta je nudná? Vôbec nie. Je vysoko nadčasová. A pokiaľ ju vo vašom aktuálnom čase chcete trochu vylepšiť, biele doplnky ju vyzdvihnú na piedestál. Výšivka, fondán, kvetinové kaskády, šperkové parádičky…alebo radšej siahnete po netradičnejších tvaroch či výškach poschodí pre zaujímavé bočné pohľady? Možnosti sú neobmedzené. A z nudnej je hneď rafinovaná kráska :o).

svadobna_torta J_M_10
Zdroj obrázku: Jakubove torty, Trenčín

5.    Maľované svadobné torty

Inšpirujte sa dizajnérmi a opýtajte sa vašej cukrárky, či by aj ona nemohla pri zdobení torty primiešať trochu kreatívnej maliarskej esencie. Od mramorových, cez mozaikové či dokonca inšpirované impresionistickými velikánmi :o), so šikovnou kreatívou dokážete divy. Takéto výnimočné tortové poschodia kombinujte s úplne jednoduchými, rovnako klasicky tvarovanými, aby vyzneli čo najvýnimočnejšie.

svadobna_torta_malovana
Zdroj obrázku: www.glitzysecrets.com

 

A ešte sme zďaleka neskončili :o). Pokračujeme už čoskoro.

Sledujte Družičku - Dozviete sa viac

Záleží nám na tom, aby ste sa s Družičkou a u Družičky cítili bezpečne. Preto sa zaväzujeme, že budeme k Vašim údajom pristupovať maximálne diskrétne a zaobchádzať s nimi nadmieru zodpovedne.

Podľa zákona č. 428/2002 Z. z. o Ochrane osobných údajov má prístup k Vašim osobným údajom, ktoré nám poskytnete prostredníctvom formulára na pridanie Vašej svadby, len oprávnená osoba Družička.sk, ktorá ich v žiadnom prípade neposkytne tretím osobám.