Ela a jej kľúč k zázrakom - krstná mama Lucia Hablovičová

V piatok, 12.10.2018 sme sa s nadšením zúčastnili milej udalosti – krstu krásnej knižky s mystickým názvom, rozprávkovými postavičkami a hlbokým posolstvom pre malých aj veľkých. A ako to celé súvisí so svadbami? Verte – neverte, kto chce, všade nájde nejaké to spojivko a ja som opäť raz našla. Autorka Zuzka Almáši Koreňová totiž okrem písania vyrába úžasné Bábky, ktoré liečia dušu a to občas potrebujeme všetci. Či je to v detstve, v dospelosti, pred svadbou, po nej… :o) Okrem iného sú aj skvelými darčekmi k akejkoľvek príležitosti, nielen svadobnej či družičkovskej.

Ela a jej kľúče k zázrakom - pozvánka na krst knihy

 

Ďalšou váženou osobou bola aj ilustrátorka Ivetka Košíková, ktorá okrem grafických návrhov pripravuje aj návrhy na výzdobu svadobných sál a v rovnakom duchu zladí aj svadobnú tortu, šaty, topánky, šatky či štóly…takže pod jej rukami vznikajú úžasné originálne diela aj svadobné, ktoré môžu byť aj vaše, pokiaľ plánujete jedinečnú svadbu.

Ako sa krstí kniha? Aj takto.

Celé sa to odohralo v kaviarni Spoon & Bakery vo Zvolene, ktorá praskala vo švíkoch a pokiaľ ste neprišli skôr, o miesto veru bola núdza. Inak veľmi príjemné miesto s teraskou a útulným interiérom ponúka skvelú kávu a vynikajúce zákusky, ktoré isto odporúčame.

krst knihy Ela a jej kľúče k zázrakom, krst, Zvolen Spoon Bakery

Ela a jej kľúče k zázrakom, krst, Zvolen Spoon Bakery

Do diania uvádzala Jana Filová so svojou kapelou Human Hills a akciu moderovala charizmatická Sanja Nikolov. Krstilo sa netradične – trblietkami typickými pre všetky bábky a rozdávali sa lízatká, ktoré tiež tematicky súvisia s rozprávkovým príbehom aj Elou samotnou.

Vystavovali sa reálne bábky, ktoré sú súčasťou knižky, obrazy s ilustráciami z knihy, maľované tričká a šatky…  a samozrejme nechýbala ani neuveriteľná rozprávková torta s podobizňou Ely. Jednoducho, všetko prepracované do najmenšieho detailu, presne ako správna svadba :o), pardón, krst.

Ela a jej kľúč k zázrakom - krstná mama Lucia Hablovičová

Krst knihy Ela a jej kľúč k zázrakom - krstenie trblietkami

Zuzana Almáši Koreňová autogramiáda krstu knihy vo Zvolene

 

 

Všetko dôkladne zaznamenával fotograf Martin Almáši, ktorý môže byť aj vaším svadobným fotografom, lebo tomu sa skutočne venuje naplno.

V neposlednom rade bola akcia aj charitatívneho charakteru, nakoľko vyzbierané peniažky putovali na dobrú vec, dokonca sa knižka aj dražila a vydražila za peknú sumu, ktorá tiež prispela na pomoc tam, kde je to vítané. S týmto pekným, pôvodne neplánovaným nápadom, vydražiť pokrstenú knižku, prišla krstná mama Lucia Hablovičová, ktorá má k aktivitám tohto charakteru tiež bližšie ako blízko. O dôvod viac inšpirovať sa.

Zuzka Almáši Koreňová - zbierka pre Janku, Zvolne, krst knihy

Zbierka z krstu knihy Ela a jej kľúč k zázrakom

O čom je Ela a jej kľúče k zázrakom?

O hlbokých myšlienkach, životných príbehoch, ukrytých posolstvách, o smútku aj radostiach, o láske, ktorá je vo všetkom a o ktorej to vlastne celé vždy je. To všetko zabalené do autobiografie autorky, ktorá aj napriek svojmu neľahkému životnému príbehu dokázala nabrať silu, vstať a tvoriť v takom rozsahu, v akom to robí, obohacuje životy nás všetkých, ktorí jej to dovolíme. Príbeh o Ele a jej škriatkovi nesie v sebe hlboké posolstvo, ktoré pochopia deti i dospelí, každý svojím spôsobom a zo svojho pohľadu. Rovnako ako prvá knižka autorky, aj táto je kabelkového formátu, aby ste ju mohli mať neustále pri sebe. Lebo Zuzka píše tak, že ju nečítate len raz, ale stále dookola.

Ela a jej kľúč k zázrakom, Zuzana Almáši Koreňová, pohľadnice a magnetky

 

Ak ju ešte nemáte a chceli by ste sa inšpirovať životným príbehom Ely, alebo niekoho potešiť milým nadčasovým darčekom, môžete tak urobiť priamo tu.

My želáme knižke veľa nadšených čitateľov, ktorí si z jej príbehu zoberú to najlepšie a spravia tak svet zas o čosi krajším :o).