Kapela Stay Tuned Prievidza 1

V prvej časti rozhovoru s Radkou Križanovou, speváčkou a manažérkou kapely Stay Tuned sme sa dozvedeli čosi o zložení tohto hudobného zoskupenia. Teraz nám prezradila, čo, kde a ako hrávajú ako aj aký je ich vzťah k svadbám.

Kapela Stay Tuned Prievidza 1

Nakoľko ste jazykovo zdatní, určite máte v návštevnom repertoári aj zahraničné eventy.

Presne tak, v poslednej dobe máme stále viac a viac svadieb, kde je jeden z páru zo zahraničia. Medzinárodné svadby nás bavia, pretože pre hostí zo zahraničia sú naše zvyky a hudba veľmi zaujímavé.

Kde hrávate najčastejšie a kde najradšej?

Na túto otázku neviem úplne presne odpovedať, keďže naša práca naozaj nie je stereotypná a stále sme niekde inde. Presúvame sa doslova od Tatier k Dunaju a hrávame po celom Slovensku. Pre nás je každý jeden event zaujímavý a jedinečný, a preto milujeme každé jedno hranie.

K eventom a hudbe patrí aj štýl obliekania. Máte nejaký svoj(ský)? Ako riešite styling na vystúpenia?

V kapele nemáme konkrétny dress code, oblečenie skôr prispôsobujeme danej akcii. Inak sa oblečieme na svadbu, inak na športový deň pre zamestnancov firmy. Za seba sa však musím priznať, že za tie odspievané roky mám naozaj bohatú zbierku šiat, ktorú už pomaly nemám kde skladovať.

Stay Tuned rozhovor Druzicka

Čo vás ako návštevníkov eventov rôzneho druhu dokáže najviac zaujať?

Na eventoch sa často stretávame s bohatým programom, a tak sa cez pauzu nenudíme. Zaujímavé sú vystúpenia iných kolegov muzikantov, ale aj rôzni tanečníci či ohňová šou. Cez leto sme napríklad hrali na svadbe, kde boli ženích spolu s nevestou členmi bubnovej show a na svojej vlastnej svadbe si zahrali a spolu s priateľmi predviedli skvelú bubnovú show.

Cestovatelia výletníci majú určite aj svoju obľúbenú kuchyňu. Aká letí v Stay Tuned? :o)

Prezradím na nás, že v kapele sme veľkí labužníci, a to so mnou na čele :). Máme radi kvalitné jedlo, a preto si vždy veľmi vážime, keď nás svadobčania či iní klienti pohostia tak, ako svojich hostí.

Stretávate sa aj mimo skúšok a vystúpení alebo ste len čisto pracovná kapela?

Keďže sme stále v jednom kolobehu, na stretávanie sa mimo eventov nie je veľmi veľa času. Navyše, keďže sme spolu pravidelne, tak sme stále v kontakte a vieme o sebe všetko.

Aký je váš vzťah (ako kapely) k svadbám?

Svadby hrávame veľmi radi. Svadba je krásna udalosť nabitá pozitívnymi emóciami, a preto sa na svadbách veľmi dobre cítime. Veľmi nás teší, že ľudia opäť objavili čaro a energiu „live music“, a preto máme každý rok stále viac a viac svadieb.

Ako vnímate dnešné publikum? Vyzná sa v hudbe a dokáže ju precítiť a oceniť?

Nájdu sa aj takí, aj takí. Ale to je asi pri všetkom. Našťastie, väčšinou stretávame tých, ktorí si našu prácu vážia, cítia hudbu a oceňujú to, čo im ponúkame.

Hrávate aj na svadobných obradoch?

Áno, svadobné obrady sú našou srdcovou záležitosťou, najmä ak snúbencom vyjde krásne počasie a obrad sa môže konať vonku na tráve, terase alebo v inom krásnom prostredí. Na obradoch vystupujeme ako duo, a teda ja s gitaristom. Repertoár pozostáva z príjemných romantických piesní a zvuk akustickej gitary tomu všetkému pridá iný rozmer. V poslednej dobe si nás nevesty pozývajú na obrady stále viac a viac, z čoho sa veľmi tešíme.

Stay Tuned_Ples mesta Prievidza_2017_004

Kde všade vás môžeme vidieť a počuť?

Najčastejšie sú to svadby, firemné eventy, plesy či oslavy, ale nebránime sa žiadnemu ďalšiemu typu podujatia. Kam nás pozvete, tam prídeme :).

Čo chystáte pre svojich fanúšikov v najbližšej budúcnosti? Plánujete nejaký zaujímavý projekt?

Momentálne je pred nami jesenná a zimná sezóna, a teda vianočné večierky, firemné eventy, atď. Stretnúť nás teda môžete na nejakej dobrej párty :).

Máte na záver nejaké odporúčanie pre nevesty či družičky?

Nevestám a družičkám by som odporučila, aby sa svadbou príliš nestresovali. Je to ich deň, ktorý si majú užiť plnými dúškami a on je dokonalý už sám o sebe. Asi žiadna svadba sa nedá naplánovať presne na minútu, a preto sa príliš nefixujte na scenár. Doprajte sebe aj hosťom trochu priestoru, aby ste mohli dýchať a užívať si každý okamih. A na záver už len jeden tip na kapelu – počuli ste už o Stay Tuned? :)  (www.staytuned.sk)

Ďakujem krásne za príjemný rozhovor, želám úspešný ďalší rok a veľa nadšených poslucháčov :o).

Čosi z repertoáru kapely Stay Tuned si môžete vypočuť tu: http://www.staytuned.sk/audio/

 

A s kým sa porozprávame nabudúce? To ukáže čas :o). Zatiaľ sledujte Družičku – Dozviete sa viac.