meter_boky

meter_bokyZačali sa prípravy na svadbu a medzi prvými úlohami je výber tých pravých šiat pre nevestu. Každá žena má vysnívané svadobné šaty a podľa týchto predstáv sa riadi výber. Samozrejme, že je to jedna z najdôležitejších vecí, ktoré na svadbu potrebujeme – veď to, aké šaty mala nevesta patrí medzi prvé otázky zvedavých. A tie správne šaty dokážu každú ženu zmeniť na prekrásnu, očarujúcu a nezabudnuteľnú. Ale … musí sa v nich cítiť pohodlne a krásne ona sama.

Výber šiat sa riadi podľa našich dievčenských predstáv, ale pri samotnom výbere ho nakoniec musíme prispôsobiť momentálnemu konfekčnému číslu. A to nie vždy zodpovedá našim predstavám. Preto sa veľa z neviest, ale aj svadobných mamičiek, družičiek uchyľuje k radikálnym riešeniam. A často na poslednú chvíľu. Pristupujú na rad drastické diéty, pokazené trávenie, choroba, ktoré celú udalosť skomplikujú a môžu ju veľmi negatívne ovplyvniť. A to naozaj nechceme.

Veď priznajme si, všetko čo je radikálne to je škodlivé.

Rýchle chudnutie pred svadbou a jeho riziká

Radikálne a rýchle chudnutie nesie so sebou veľa rizík:

  • poškodíte si metabolizmus nevyváženým stravovaním
  • stratíte energiu, zhorší sa spánok, dochádza k zvýšenej únave
  • nesprávna strava ovplyvní stav vašej pleti, vlasov a nechtov
  • veľký tlak na seba (na chudnutie) neprospieva chudnutiu – následná frustrácia
  • po ukončení diéty okamžite priberiete

Je však veľkou výhodou, že výber šiat prebieha vo veľkom predstihu a preto je možné svoju postavu upraviť aj lepším a trvalým riešením.

Lepšie riešenie ako schudnúť do šiat

Aké je to lepšie riešenie?

Väčšinou, keď sa rozhodujeme o tom, že chceme schudnúť, vieme svoju aktuálnu hmotnosť. A tak často urobíme to, že si vypočítaťme množstvo kilogramov, ktoré chceme zhodiť. Ten výpočet je podložený iba tým, že si pamätáme našu „bývalú“ hmotnosť, konfekčnú veľkosť, keď sme mali štíhly pás, boky. Avšak na vyformovanie postavy, tak aby ste obliekli šaty o X konfekčných čísel menej nie je dôležité sledovať hmotnosť.

Čo treba vedieť pred chudnutím?

Oveľa dôležitejšie je vedieť:

  • koľko tuku je na postave navyše – veď už schudnutie o 2-3 kg z tuku znamená v istých prípadoch zmenu až o 2-3 konfekčné veľkosti
  • kde sa tuk nachádza a aké je jeho rozloženie na tele
  • aký máte teraz metabolizmus (spomalený, ako dobre funguje )
  • aký typ metabolizmu máte – ako sa stravovať tak, aby zásobné tuky išli preč
  • aký máte základ na to, aby ste mohli schudnúť na požadovanú veľkosť
  • akú dlhú dobu bude takéto zdravé chudnutie trvať – koľko je možné reálne, zdravo a bez ujmy schudnúť do toho dôležitého termínu ;)

 

MeranieJawonAko  a  kde to zistíte?
Vyhľadajte kvalifikovaného výživového poradcu, ktorý  má profesionálny prístroj na analýzu tela. Takým prístrojom je napríklad JAWON IOI 353 Professional. Nie, prístroj za vás neschudne, ale ukáže vám aktuálny stav a výživový poradca vám potom dokáže oveľa lepšie a kvalifikovane nastaviť režim pre chudnutie.

Požiadajte o návrh zmien v stravovaní a dennom režime, aby ste si do svadby vyformovali postavu do vytúžených šiat, v ktorých sa budete cítiť pohodlne celý deň a s hrdosťou budete pozerať na svadobné fotografie aj po rokoch.

Počítajte však s tým, že zdravý úbytok na hmotnosti je od 0,5 do 1 kg týždenne. Takže ak potrebujete upraviť hmotnosť o 15 kg nečakajte, že vám výživový poradca urobí jedálniček a úpravy tak, že dokážete schudnúť tieto kilogramy za 6 týždňov. Pri takejto nadváhe to môže trvať 4-5 mesiacov. No výhodou tohto systému je, že svoje stratené kilogramy tuku nenaberiete rýchlo späť. (iba ak by ste chceli a začali jesť tak ako pred programom chudnutia :( ).

Toľko dnes na úvod cyklu o tom, ako sa stravovať lepšie, mať sa lepšie a cítiť sa lepšie. Čoho výsledkom je – vyzerať lepšie. Sledujte portál a postupne nájdete ďalšie rady, články o výžive, zdraví a možnostiach zmien v stravovaní.

Kontaktujte Renku a Jarku

Údaje označené * sú povinné

Snažíme sa zabrániť spamu. Prosíme, napíšte výsledok:

Poskytnutím Vašej e-mailovej adresy súhlasíte s jej použitím na reklamné účely Družička.sk - na zasielanie Newslettera, prípadne noviniek. Viac informácií o bezpečnosti údajov nájdete tu

Svoj súhlas môžete, samozrejme, kedykoľvek odvolať.