kokosova_kozmetika

Možno ste to už počuli, možno nie, ale áno, je to tak. Kozmetické prípravky nie sú vždy prospešné pre naše zdravie. Je to spôsobené tým, že do niektorých kozmetických prípravkov sa pridáva tzv. čierne zlato, čiže ropa, ktorá je známa tým, že na jej princípe funguje auto. Ropa v kozmetike sa nachádza skoro vo všetkom možnom, od šampónov a kondicionérov až po krémy proti starnutiu, telové mlieka, riasenky, parfumy, rúže, balzamy na pery, podklady pod make-up, vlasové vyrovnávače, očné tiene a laky na nechty.

 

svadobne_licenie
Zdroj obrázku: www.impuls.sk

Na čo si dať pozor pri kúpe kozmetiky?

Preto je dosť potrebné, aby ste čítali etikety na takýchto výrobkoch, ak si nechcete privodiť horšie ochorenia ako je len akné. Možno si myslíte, že ak si prečítate etiketu a vidíte, že tam nie je nič škodlivé, je to v poriadku. Ale nenechajte sa oklamať prvým dojmom, pretože výrobcovia ropu maskujú pod rôznymi inými menami ako minerálny olej alebo slová končiace na -eth, čo znamená, že tento výrobok prešiel petrochemickou výrobou, čiže sa spracovávala ropa alebo jej vedľajšie produkty. Aby ste vedeli, čo hľadať na vašich obľúbených výrobkoch, tu je zoznam kozmetických prísad, ktoré treba hľadať na etikete: benzol, butanol a slová s butyl, dietanolamín, etanolamín, etanol a slová s etyl, metanol a slová s metyl, minerálny olej, parabény, parafínový vosk, fenoxyetanol, slová s propyl, toluén a slová končiace na -eth.

 

Prečo študovať etikety na kozmetike?

Niektoré z týchto prísad sa podieľajú na tvorbe rakoviny, čiže sú karcinogénne. Ak sa tieto látky dostanú do vášho krvného obehu, nemusí to vždy skončiť šťastne. Iné zasa dokážu narušiť váš hormonálny systém. Minerálny olej, ktorý sa pridáva dokonca do detského oleja a iných kožných a vlasových produktov, môže obsahovať kontaminanty, ktoré vedú k upchatiu pórov, čoho výsledkom je neslávne známe akné. Iným príznakom toho, že vaša kozmetika obsahovala ropu, je aj alergická reakcia, vrátane vyrážky, podráždenia pokožky a rán.

 

svadobna_kozmetika
Zdroj obrázku: www.wisegeek.com

Vhodné zložky kozmetiky nielen pred svadbou?

Preto určite nepodceňujte kúpu svojej kozmetiky, ak chcete raz vo svoj svadobný deň vyzerať naozaj úžasne. Odporúčame vám radšej si kupovať kozmetické prípravky, ktoré obsahujú kokosový olej, olivový olej, jojobový olej, vitamín E, bambucké maslo alebo kakaové maslo alebo iné organické produkty, ktoré neničia vaše zdravie a vaše telo.

kokosova_kozmetika
Zdroj obrázku: isabelbeautyblog.com

Aké skúsenosti máte s kozmetikou a jej zložením vy? Dajte nám vedieť v KOMENTÁROCH a pomôžte iným zorientovať sa.