Sérum Mary Kay

Alebo ako som prišla na chuť séram

Hoci nie som nejakým extra veľkým zástancom veľkého množstva kozmetiky a dlho predlho som mala v kúpeľni na poličke len naozaj základný základ, aj keď, aby ste si nemysleli, že sa o seba nestarám, práve naopak, no nadišiel čas, kedy si moja pleť zapýtala viac. Viac pozornosti a teda starostlivosti, nakoľko ju po čase opäť omrzelo vyzerať jednotvárne monotónne, teda pekne. A po niekoľkomesačnej tortúre objavovania sa rôznorodých útvarov v rôznych častiach tváre to všetko vyvrcholilo na čele, z ktorého nie a nie zmiznúť (veď tam je predsa dostatok miesta pre všetko), som sa rozhodla nasadiť do akcie sadu proti akné a to rovno v kompletnom zložení – čistenie, lokálne liečenie a sérum. Kým čistá som bola už doteraz, nakoľko čistiaca kefka a emulzia sú už dlhodobo mojimi nerozlučnými parťáčkami, lokálny krém dosť sušil, sérum ma príjemne prekvapilo. A mám pocit, že konečne dokázalo to, čo som chcela od všetkých tých doterajších vecí.

 

Sérum Mary Kay
Zdroj obrázku: Družička.sk

Ako funguje sérum?

Prečo práve sérum? Nakoľko sérum funguje na princípe mikročiastočiek, práve vďaka nim dokáže preniknúť do pleti oveľa hlbšie ako krém, ktorého úlohou je postarať sa o povrch pokožky. A tak sérum začalo liečiť podkožie a dodávať mu chýbajúce živiny a navyše aj zatiahlo v tomto teple ešte viac otvorené póry. Samozrejme po sére je nevyhnutné pleť nakrémovať, aby nebola vysušená, hoci ak máte mastnú pleť ako občas ja, môžete mať pocit ešte väčšej mastnoty. Vtedy však stačí priložiť praktické obrúsky proti mastnote a neželanú vrstvu odsať.

Bude vás zaujímať: Jesenné upratovanie á la hĺbkové čistenie pleti 

A tak sa stalo, že po týždni používania séra, sa moja pleť vrátila do relatívneho normálu. Ale čo čert nechcel (alebo vlastne chcel :o), akurát nie v takomto prevedení), prišlo na rad slnko.

Sérum po letnej dovolenke i pred ňou

Hoci som veľkým milovníkom teplých dní a keby bolo podľa môjho, leto by mohlo byť do Vianoc :o), doteraz som veľa príležitostí na slnenie nemala a keď, radšej som sa im vyhýbala, opäť kvôli pleti. Tento rok bol však iný po všetkých stránkach a hoci som si mnohé z nich konečne užila, po parádnej dovolenke opäť prišlo na rad volanie o pomoc. Koho iného ako mojej pleti. Aj napriek všetkej možnej ochrane mi totiž prímorské slniečko na nej vyčarovalo nežiadané mapy svetov dávno minulých, no znovu objavených práve týmto spôsobom :o(. Nakoľko však všetko ide zvnútra a predchádzajúce sérum splnilo svoju úlohu statočne, nerobím z toho extra drámu. Sérum na zjednotenie tónu pleti mám totiž nielen po ruke, ale už aj na pleti :o). A každým dňom očakávam jeho lepšie výsledky.

hydratovanie pleti
Zdroj obrázku: Družička.sk

Ak vás v lete potrápili aj rozšírené póry, aj tie je možné redukovať pomocou séra. Sérum redukujúce póry si s nimi hravo poradí a či ho použijete ako 2. Fázu mikrodermálnej starostlivosti alebo samostatne, je len na vás a vašej pleti.

Slniečko sa občas prejaví aj vysušenou pleťou a hlbšími vráskami, či už na jemnom očnom okolí alebo mimo neho. Na to zaberajú očné sérum a liftingové sérum. A ak ste už naozaj v nepriaznivom stave a potrebujete extra záchranu po lete, siahnite po vitamíne C, známom antioxidante, ktorý je bohato zastúpený v ampulkách regeneračného séra +C.

Čítajte aj: Ako sa starať o pleť na jeseň

Ak vás však  slnenie ešte len čaká a vy nechcete čakať na jeho následky, nasaďte do boja denné sérum s SPF30, ideálne doplnené o nočného spoločníka, ktorý, kým vy spíte, zregeneruje cez deň napáchané škody.

Sérum teda máme na každý problém, od vysušenej, cez mastnú, až po znečistenú pleť, no práve vďaka nim si môžeme užiť všetky dni bez starostí. Stačí len mať po ruke správnu výbavu. :o)

A hoci nám leto pomaly končí, stále vám želám bezpečné slnenie, lebo veď, o chvíľu chytáme bronz na horách :o)).

Ak máte záujem o niektoré z uvedených prípravkov, kontaktujte ma do správy.