Orsay ceruzkova sukna s bodkami

Svadba je príležitosť spoločenská a tomu by malo zodpovedať aj vaše oblečenie, a to nielen v pozícii nevesty. Pokiaľ sa chystáte na svadbu ako družička, najbližší príbuzný alebo hosť, vhodným outfitom si uctíte nielen hostiteľov či ostatných účastníkov, ale aj event ako celok. A nech vám to príde akokoľvek formálne, úcta na takéto príležitosti jednoducho patrí, či sa ich zúčastňujete tesne pred, po alebo priamo.

sukna a bluzka Orsay

Orsay ceruzkova sukna s bodkami

Takže, pokiaľ ste doteraz riešili len svadobné šaty na deň D a vo svojom šatníku ešte nemáte náležité kombinácie či konkrétny outfit na dni pred a po svadbe, rýchlo by ste sa po nejakých mali poobzerať. Trošku vám pomôžem, lebo kombinácie tohto typu ja naozaj môžem :o). Tentokrát som opäť lovila v možnostiach značky Orsay a pripravila som si pre vás nasledovné:

Slušivá sukňová kombinácia na slávnostnejší deň

Top s korálikmi v dekolte

Začnem od vrchu, teda od topu s korálikmi v dekolte. Dávno som zháňala jednoduchý biely top, ktorý by sa hodil ku všetkému a na takmer každú príležitosť, nebol až taký všedný, no ani príliš nápadný. A konečne som ho našla. Jednoduchý strih bez rukávov, zato s hrubšími ramienkami prakticky zakrývajúcimi tie podprsenkové a s gumou v páse by vyzeral úplne obyčajne nebyť predného šifónového dielu s miernou vodou vo výstrihu doplnenom malými jemnými perličkovými korálikmi. A práve extra predná časť robí z tohto základného kúsku kúsok neprehliadnuteľný a zároveň praktický (áno, aj pri oslavách treba myslieť aj na toto, aby ste nemuseli len stáť a nedýchať). Vďaka bavlnenej časti je top nepriehľadný a padajúci výstrih nie je zbytočne vyzývavý, čo sa do spoločnosti určite hodí, rovnako ako do práce. Ja som zvolila čisto bielu farbu, ale pokukovala som dosť intenzívne aj po tej sýto ružovej a v ponuke je aj tohtoročná púdrová.

Veľkosťou som objednávala XS, nakoľko S mi prišlo o dosť voľnejšie ako bežne nosím a pri ležérnom strihu by už tej voľnosti bolo priveľa.

ruzovy svetrik Orsay

Puzdrová sukňa s opaskom ako základ pre vhodný outfit

K topu sa skvele hodí sukňa, ktorá je tiež z Orsay dielne. Že vám ceruzkové sukne prídu nudné? Mne ani náhodou. Práve naopak, sú presne také, aké majú sukne byť. Vyštíhlené, zbytočne nerozširujúce, vhodné k úzkym aj širším topom, blúzkam, kardigánom i sakám, vysokým i tak akurát vysokým opätkom… A tiež na takmer každý typ postavy. Skrátka minimálne jednu takúto neutrálnu sukňu by ste si určite mali zaobstarať.

suknovy outfit Orsay na spolocensky obed

Ale poďme k tejto mojej. Hoci je strihovo rovnaká ako ostatné ceruzkové, predsa len je iná. Puzdrová sukňa s opaskom z príjemného bavlneno-elastického materiálu si nevyžaduje podšívku, čo oceníte hlavne v lete (a ja veru po celý rok, lebo s podšívkami je väčšinou dosť oštara).

Veľkosť na fotkách je 34, hoci na túto mi príde dosť úzka. Vysoký sed (až po pás) pekne vytvaruje a stiahne presne tie partie, ktoré chceme tvarovať a sťahovať asi všetky bez ohľadu na našu veľkosť :o).

Sivo modrá farba s malými bielymi bodkami a tenký svetlohnedý opasok s kovovou mašličkou ju ozvláštňujú natoľko, že vás pri nej vôbec nenapadne, že by to mohla byť nudná kancelárska sukňa. A práve preto si ju môžete obliecť aj na akékoľvek príležitosti, hoci aj s bežným dňom si hravo poradí. Dĺžka tesne pod kolená (pri mojich mini 163 cm) je úplne vhodná na formálnejšie akcie ako rodinný či pracovný obed, vítanie hostí a prijímanie svadobných darov alebo rozlúčkový brunch po svadbe. Ale samozrejme, aj na akékoľvek iné, len ja som stále infikovaná tými svadobnými :o).

sukna Orsay s opaskom masla

Čítajte aj: Letný outfit do práce nielen pre družičku

Svetrík a kardigán, ak sa slávnostné počasie nevydarí

Nakoľko ja som osoba zimomravá, pochabý svetrík či kardigán vždy padne vhod. Do oka mi padol, ako inak, ružový :o) kardigán s gombičkami na rukávoch. Tie sú síce pri veľkosti S trošku dlhšie, no v chladné jesenné rána, kedy sa ešte nepatrí nosiť rukavice, určite padne vhod stiahnuť na ľadový volant aspoň dlhšie svetríkové rukávy :o) (áno, som aj vynaliezavá a prstíkové svetríky milujem :o)).

Svetrík má V výstrih a inak je tak jednoduchý, že ho môžete doplniť naozaj čímkoľvek – šatkou, šálom, náhrdelníkom. Už sa naň teším na jeseň, kedy ho skombinujem s blúzkou a džínsami (lebo, hoci to znie podozrivo, ale aj tie si občas oblečiem :o)).

outfit pre svadobnych hosti Orsay

A ak by sa vám zažiadalo aj navrch niečo o čosi menej jednoduché ako uvedený svetrík, tento čiarkovaný kardigán s perleťovými gombíkmi je môj obľúbený. Malý výstrih, nenápadné čiaročky a perleťové gombíky sú tak akurát na to, aby ho vytrhli z množiny obyčajných.

Či siahnete po jemnej marhuľovej ako ja, alebo uprednostníte sýtu ružovú či nadčasovú bielu, je už len na vás. Všetky tieto farby má Orsay v ich tohtoročnej kolekcii zastúpené natoľko, že si z nich vždy môžete nakombinovať skvele zladený outfit na početné príležitosti. (a to vôbec nemusíte excelovať v matematickej kombinatorike :o)).

ruzovy kardigan s perlovymi gombickami Orsay

ruzovy kardigan Orsay detail

Bude vás zaujímať: Bolero a kardigan na jesenné večery

Vybrali ste si? Alebo by ste ladili inak? Napíšte mi do komentárov, budem sa tešiť :o).

A so štýlovými kombináciami sme neskončili.

Autor foto: Erika Kollárová pre Družička.sk . Ďakujeme :o)

Sledujte Družičku - Dozviete sa viac

Záleží nám na tom, aby ste sa s Družičkou a u Družičky cítili bezpečne. Preto sa zaväzujeme, že budeme k Vašim údajom pristupovať maximálne diskrétne a zaobchádzať s nimi nadmieru zodpovedne.

Podľa zákona č. 428/2002 Z. z. o Ochrane osobných údajov má prístup k Vašim osobným údajom, ktoré nám poskytnete prostredníctvom formulára na pridanie Vašej svadby, len oprávnená osoba Družička.sk, ktorá ich v žiadnom prípade neposkytne tretím osobám.