Pánske doplnky od gentlemanov

Doteraz to u Družičky vyzeralo, že sa točíme len okolo dámskej módy a na pánov veselo zabúdame. Nie je to však celkom pravda, nakoľko, ruku na srdce dámy, dobre vyzerať sa usilujeme nielen kvôli sebe samým, ale väčšinou práve kvôli pánom. No aby sme ich neuvádzali len ako skrytý dôvod svojich módnych rozmarov :), odteraz si na pánov posvietime väčším svetlom. A to hneď prostredníctvom odborníkov na štýlové pánske oblečenie, ktorí svojimi dobre mienenými radami, tipmi a skúsenosťami dokážu pomôcť nielen pánom, ako sa stať džentlmenmi, ale aj dámam, ako zladiť svoje polovičky od hlavy po päty a navyše aj s dámami samotnými. A to nielen na svadby či iné spoločenské udalosti, ale aj do bežného života. Lebo raz darmo, móda je a vždy bude obalový materiál, ktorý nás radí do určitých (ne)žiadaných kategórií.

2015-03-03_1507

Predstavujeme vám džentlmenov na slovo vzatých – Mateja a Ondreja z tímu Gentlemen´s.

Vitajte páni. Nielen ako družičku, by ma zaujímalo:

Čo vás ako mladých ľudí viedlo k džentlmenským outfitom? Narodili ste sa v obleku alebo ste sa k nemu dopracovali postupne?

– Práve naopak. Tak ako každý sme si prešli výstrelkami a chuťovkami, ktoré sú dnes už úsmevné. Existujú dva smery. Jeden, ktorý sa mení takmer každý rok a druhý smer, ktorý je elegantnejší a distingvovaný. Módne trendy ho nedeformujú a je stálejší. Čo sa v neposlednom rade prejaví tak, že má človek v šatníku kúsky, ktoré vydržia naozaj dlhé roky.

Aký je váš vzťah k štýlovému pánskemu oblečeniu? Je to pre vás must have, základ dňa alebo niečo, čo vás radí do určitej spoločnosti?

– Je to niečo, čo v dnešnej dobe oddeľuje masy ľudí. Kľúč k dobrému obliekaniu a k tomu, aby ste vyzerali dobre, je radosť z oblečenia a obliekania, pánskych doplnkov a celkovo z takéhoto životného štýlu. Ak to neprežívate každú minútu, môžete to zabaliť.

Aký štýl preferujete v súkromnom živote?

– Tak ako neradi niekomu hovoríme, čo je štýlové a čo nie. Tak to robíme aj my. Kľúčom nie je mať jeden vyhranený štýl, ale skôr vedieť nakupovať a kombinovať veci tak, aby človek mohol štýl meniť podľa chute a príležitosti. Aj my teda máme veci pracovné, voľnočasové, domáce, elegantné, športové atď. Výsledkom dlhodobej snahy by malo byť čo najviac tieto štýly ku sebe priblížiť, aby mal človek viacero kúskov takých, ktoré sa dajú využiť všestrannejšie.

Ako ste sa dostali k blogovaniu o pánskej móde? Dokonca k takému rozsiahlemu, že ste sa stali nominantmi v súťaži Bloger roka, k čomu srdečne gratulujem a držím palce. Zároveň verím, že vás podporia aj mnohé družičky :).

– Klamali by sme, keby sme sa tvárili, že sme blogovali od počiakov Gentlemen’s. Prvý bol eshop a produkty. Až neskôr prišiel dopyt od zákazníkov. Chceli počuť naše názory, priblížiť témy, ktoré sa týkajú pánskej módy a mužov. Napokon sa to stalo niečím úplne prirodzeným. Neradi však niekomu tlačíme naše názory, človek by si ich mal vedieť vytvoriť sám. Snažíme sa skôr mapovať trendy a všeobecnejšie informácie. Družičky, môžete hlasovať za náš blog na tejto adrese: http://www.blogerroka.sk/gentlemens/ :)

Pozorujete pozitívne zmeny v trendoch obliekania mladých mužov na Slovensku?

– Určite áno! Máme však pocit, že je to stále len tá prvá fáza – nakupovania toho, čo je práve in. Tvorenie si vlastného štýlu, ktorý vydrží dlhodobo a ostane pre človeka typickým, je zatiaľ u nás stále menšinové, ale lepší sa to :).

Myslíte si, že dnešná mladá pánska spoločnosť má dostatočné poznatky o tom, aký je správny spoločenský či svadobný outfit a všetko, čo k nemu prináleží?

– V prvom rade treba povedať, že vplyvom doby sa takmer všetky zaužívané konvencie búrajú. Človek by mal poznať základy, ale nie držať sa ich. Dnešná móda je hravá, kombinuje farby, tvary, vzory a materiály. Na druhej strane začať treba pri základoch. S nimi by sa mal každý najprv oboznámiť, kým sa pustí do akejkoľvek kreativity.

Ako byť džentlmenom aspoň na svadbe, pokiaľ vám v žilách neprúdi práve modrá krv?

– Nie len na svadbe, ale všade. To, ako pôsobíte na ľudí, vychádza z vás. Po osobnostnej stránke hlavne nebuďte hlupáci, starajte sa o druhých, načúvajte im a pomáhajte. A každý vo vás uvidí Gentlemana. Po tej estetickej stránke to nie je oveľa zložitejšie. Dbajte na to, aby oblek a košeľa sadli vašej postave. Z času na-čas skontrolujte, či vám košeľa už netrčí z nohavíc, či kravatu nemáte už takmer odviazanú, či nemáte špinavé topánky. Jedze ako slušný človek a nezašpiníte sa. A je to hotovo. Majte na pamäti, že na svadbe sa máte zabávať, avšak nikto sa nechce pozerať na opitého, špinavého, rozgajdaného ženícha. Vonkoncom nie jeho polovička. A nezabúdajte, že budú fotky, ktoré raz ukážete deťom.:)

Dokážete aj prakticky poradiť pánom, a to nielen ženíchom, ale aj svadobným otcom, družbom či hosťom, ako sa vhodne obliecť na spoločenské udalosti ako svadby, stužkové, plesy či promócie?

– Určite si na to trúfame. Netvrdíme však, že všetko vieme. Niekedy stačí mať vkus, prehľad a vedieť si vyhľadať inšpiráciu na webe. Netreba na to ani veľké peniaze, ani byť odborníkom.

Je jednoduchšie vhodne zladiť pána ako dámu alebo si aj pánske oblečenie vyžaduje plánovanie a dostatok času :) ?

– Ľahšie je to vtedy, ak mužove jediné kritérium je „musím mať oblek a košeľu“. Akonáhle má však aj muž aspoň trocha snahy vyzerať k svetu, nastáva tá pravá práca a vtedy to kľudne môže byť aj zložitejšie ako u ženy.

Čo by ste odporúčali mladým mužom v oblasti oblečenia, aby sa zaradili medzi džentlmenov či štýlových, kdekoľvek sa vyberú?

– Hľadajte inšpiráciu všade. Na webe, na ulici, v časopisoch, vo vašom šatníku. Má to zmysel. Štýlového muža pozná každý na prvý pohľad. Skôr, či neskôr sa dostanete do fázy, keď prestanete kupovať iba vychytávky a vtedy začnete budovať váš šatník a osobný štýl. To by mal byť ultimátny cieľ každého muža. Takéhoto potom nikdy žiadna príležitosť nezaskočí.

A na záver, čo vás inšpirovalo k spolupráci s Družičkou? :)

– Veríme, že spolupráca s Družičkou nám pomôže rozšíriť obzory našich (i vašich) čitateľov. Naši čitatelia sú už vo veku, kedy by ich svadba mohla (mala :)) zaujímať. Svadobné témy nemáme ešte vôbec pokryté na našom blogu a kto iný by nám v tom môže pomôcť, ako pravá ruka nevesty? :) Na druhej strane, myslíme si, že aj my máme, čo ponúknuť druhej strane publika – ženám. Nie nadarmo sa hovorí, že za každým úspešným (a dobre vyzerajúcim) mužom stojí žena. Tešíme sa na vás :)

Aj my sa tešíme na vaše inšpiratívne tipy a triky nielen pre pánov, ale aj ich polovičky a ďakujeme za rozhovor.