svadobné šaty

Rok 2021 so sebou prináša výnimočnú svadobnú sezónu. Aj keď ten predošlý nám ukázal, že svadba je hlavne o láske a rodine, svadobné šaty naďalej zostávajú dôležitým a dominantným prvkom. Každá nevesta v kútiku duše túži byť v tento výnimočný deň princeznou a my vám prinášame najčerstvejšie trendy roka 2021, v ktorých určite zažiarite.

Pozreli sme sa na najnovšie kúsky svetových návrhárov, ktorými sa môžete inšpirovať a vďaka nim si vytvoriť predstavu vášho svadobného šatníka. Návrat do minulosti, farby, čipka, to všetko hrá do karát tejto sezóny.

Trendy nevesta a jej svadobné šaty 2021

Odvážne ramená ako dominantný prvok šiat

Móda 8O-tych rokov bola veľkolepá a svoju cestu si vydláždila späť i do 21. storočia. Typickým prvkom tohto obdobia boli netradičné ramenné vypchávky. Nafúknuté ramená dodávajú telu odvážny a veľmi netradičný vzhľad oproti blúzkovým rukávom, ktoré pôsobia nežne a romanticky. Vďaka tomuto prvku povznesiete svoje svadobné šaty nad zaužívané štandardy a získate pozornosť všetkých naokolo i bez veľkých výstrihov či holého chrbta. Zároveň sa vo svojich šatách budete cítiť naozaj pohodlne, a tak si svoj veľkolepý deň aj užijete naplno.

svadobné šaty Carolina Herrera
Zdroj: Carolina Herrera Spring 2021

Svadobné šaty plné trblietok

Od pradávna máme zaužívané, čo sa ligoce, to prináša luxus. To si uvedomili i rôzni módny návrhári pri vytváraní svadobnej kolekcie pre rok 2021. Jemný lesk, ktorý zachytáva každý odlesk svetla, pôsobí ako hra nočnej oblohy či tanec ligotavých šperkov. Je na vás, či si zvolíte variantu celoplošného zdobenia vašich šiat alebo sa rozhodnete ligot kombinovať s iným druhom materiálu. Experti odporúčajú tento štýl kombinovať s polopriehľadnými materiálmi, čím vytvoríte vkusné a zároveň sexy svadobné šaty. Je len na vás ako sa rozhodnete štýly kombinovať, ale je zaručene isté, že vďaka trblietkam oslníte všetkých hostí.

Zdroj: weddingforward.com

Nevesta a šaty v štýle BOHO

Bohémsky štýl alebo skrátene BOHO je štýl, ktorý je typický pre viktoriánske obdobie a nosili ho tie najurodzenejšie panovníčky. Tento rok však tento nežný a jemný dizajn prichádza s pridaným leskom. Svadobné šaty, v ktorých budete vyzerať ako víla, sú typické vďaka svojim biskupským rukávom a zúženému pásu. Celkový dojem z tohto prevedenia vašej svadobnej róby je veľmi ľahký a prirodzený, no veľmi elegantný kúsok. Tento typ šiat sa hodí romantickým dušiam, ktoré sa chcú prezentovať v tom najlepšom svetle.

Zdroj: Dana Harel Spring 2021

Pre nevestu, ktorá miluje čisté tvary a extravaganciu

Mnohých dizajnérov pandémia zavrela doma, a tak sa mohli realizovať práve pri vymýšľaní nových návrhov. Môžeme konštatovať, že vďaka tomu preniesli svoj extravagantný život do svojich návrhov, čím vznikla výnimočná kolekcia.

Kolekcia, ktorá prezentuje čisté línie a elegantné tvary doplnená o architektonické prvky plné ozdôb. Tento štýl je zameraný na zviditeľnenie kriviek nevesty a prezentovať jej nádhernú postavu vďaka strihu. Dokonalé prispôsobenie je vyšperkované bohatými ozdobami, vrstvením, ktoré dodávajú šatám netradičný  a neprehliadnuteľný šmrnc.

Zdroj: bridalmusings.com

Chladné tóny na svadobné šaty 2021

Pre nevesty, ktoré si nepotrpia na klasickej bielej a rady ozvláštnia svoj outfit farbami, je svadobná sezóna 2021 naozaj určená. Tento rok by ste mali zažiariť v chladných odtieňoch levandule, pistácií či v nebeskej modrej a to vo všetkých strihoch a materiáloch.

Tieto chladné, no zároveň jemné farby sú perfektnou voľbou pre svadby roku 2021. Vďaka nim počas kráčania k oltáru získate neokázalú pozornosť vašich hostí. Pozornosť, ktorá sa k vám dostáva, si môžete vychutnať plnými dúškami, pretože ste sa rozhodli tento výnimočný deň ozvláštniť netradičnými no krásnymi šatami.

Zdroj: bridalmusings.com

Je len na vás, aké svadobné šaty si zvolíte, či uprednostníte klasiku alebo sa odhodláte ísť do najnovších trendov. Dôležité je, aby ste si svoj deň naplno užili a s láskou naň spomínali počas celého života. A my sme si isté, že každá nevesta je krásna svojím spôsobom a v tom je tá čarovná jedinečnosť.