svadobny_zoznam

Prvú štvoricu (ne)praktických svadobných darov máme za sebou, pozrime sa teraz, čo nasleduje ďalej a čo by sa prípadne mohlo viac hodiť do svadobnej zbierky mladomanželov.

 

darceky_na_svadbu
Zdroj obrázku: www.fabartdiy.com

5. Finančný príspevok ako svadobný dar

Mnohí mladomanželia v dnešnej dobe uprednostnia skôr finančný ako hmotný darček, aj napriek tomu, že peniaze ako také im po rokoch nepripomenú konkrétneho darcu. Pokiaľ však šetria na svadobnú cestu, spoločnú domácnosť či potomka, určite im padnú vhod viac ako čokoľvek iné, väčšinou vybrané podľa gusta darujúceho. Darovať peniaze v peknej obálke s milým prianím či symbolickou maličkosťou však určite nie je nevhodné. Niekedy vás na túto skutočnosť upozornia už pri rozposielaní pozvánok s RSVP návratkami, pokiaľ sa tak však nestane, kľudne sa informujte sami. Určite to uľahčí situáciu obom stranám.

 

6. Svadobné fotografie či album ako svadobný dar

Darovať niečo hodnotné a nezabudnuteľné, čo urobí obdarovaným radosť a darujúcich neodrovná po žiadnej stránke, je častokrát neľahký oriešok. Ak chcete mladomanželom skutočne pomôcť a neberiete obdarovanie len ako nevyhnutnú formalitu, skúste sa s nimi pobaviť o niektorej položke svadobného rozpočtu. Darovať napríklad svadobné fotenie či fotoalbum, prípadne modernejšiu fotoknihu, určite nikoho neurazí, práve naopak, poteší. Darovaním svadobných fotografií, ktoré skutočne rieši každý pár, si budete môcť byť istí, že vaše darované prostriedky nezostanú nepovšimnuté a že mladí budú na ne spomínať nielen pri každom zhliadnutí svadobných spomienok zachytených na fotkách.

 

svadobna_fotokniha_ako_darcek
Zdroj obrázku: www.impuls.sk

 

Zo skúseností, takýto darček poteší nielen pri príležitosti svadby, ale aj pri narodení bábätka či životnom jubileu. Takže, ak práve riešite dilemu obdarovania kohokoľvek, inšpirujte sa:-).

 

7. Umelecké dielo pre mladomanželov

Chcete, aby váš svadobný dar zaujal čestné a viditeľné miesto a bol mladým na očiach častejšie ako stále? Pri jeho založení do sekretára, kde zanikne spolu s inými darčekmi odkiaľkoľvek a od kohokoľvek, sa mu náležitej pozornosti nedostane, preto by ste ho radi vyňali z davu? Ak viete, po čom mladomanželia túžia, máte vyhraté. No pokiaľ nemáte poňatia o ich umeleckom vkuse či cítení, aj s umeleckými dielami či dielkami radšej zaobchádzajte opatrne. Netúžite predsa investovať nehoráznu sumu do zbierky uloženej na povale, len preto, že vášmu vkusu zodpovedá a vo vašej obývačke by sa vynímala exemplárne, žiaľ akosi si zmýlila dom :o).

 

svadobny_dar
Zdroj obrázku: www.ohweddings.net

8. Zážitkové darčeky á la svadobné dary

Ste pozvaní na svadbu náruživých golfistov, rybárov, poľovníkov, lyžiarov či iných (ne)adrenalínových športovcov? Čo tak darovať im namiesto suveníru zážitok? Samozrejme aj tento darček si žiada diskusiu, ktorú nevyrieši ani darčekový poukaz s ročnou platnosťou, pokiaľ sa chcete vyhnúť sklamaniu z oboch strán. Ak sa vám však podarí vysondovať správne detaily a trafiť klinec po hlavičke, aj zážitkový darček bude určite patriť do radu nezabudnuteľných.

 

zazitkovy_darcek
Zdroj obrázku: www.groupon.com

9. Hobby snúbencov ako podklad pre darček k svadbe

Snúbenci holdujúci nejakej spoločnej pravidelnej aktivite sú prajnými obdarovanými. V takomto prípade sa s darčekom veľmi trápiť nemusíte. Jednoducho si prezistite, čo súvisiace s ich koníčkom by sa im momentálne hodilo, na čo šetria alebo čo potrebuje zreparovať a detská radosť je zaručená. Pokiaľ uvedenému hobby holdujete spoločne, nie je čo riešiť.

 

svadobny_zoznam
Zdroj obrázku: www.weddingrepublic.com

Alebo máte iné návrhy a nápady, ako vhodne obdarovať nielen mladomanželov na svadbe? Podeľte sa s nimi v KOMENTÁROCH a pomôžte nám všetkým. Veď darčekových inšpirácií nikdy nie je dosť.

 

Želám vám príjemné obdarúvanie :o).