Vystupenie Stay Tuned PD

Jemná a večne vysmiata, pozitívne naladená, ako by celé dni naozaj len spievala a všetko ostatné ju obchádzalo. Tak na mňa vždy pôsobila Radka Križanová z kapely Stay Tuned, ktorá vlastne profesiou vôbec nie je speváčka, hoci práve k spevu ju to vždy ťahalo natoľko, až pritiahlo nastálo. Vyštudovaná novinárka sa v roku 2012 dostala až do semifinále súťaže Hlas Česko Slovenska a odvtedy spieva nielen pre seba. Čo je viac ako dobre.

Radka Križanová Stay Tuned

Okrem spevu sa venuje aj manažmentu kapely Stay Tuned (www.staytuned.sk) , ktorý sa snaží vyladiť a naladiť samozrejme len tým najpozitívnejším smerom. A tak sa 5 členná kapela obracia ako najlepšie vie a presne to ponúka pre oslavy, plesy, firemné akcie, večierky, svadby, jarmoky, mestské dni, klubové hranie a na iné rôzne eventy.

Kto vlastne stojí za názvom, ktorý sa vás za každých okolností snaží naladiť a udržať vás naladených a aký je ich vzťah k svadbám, mi Radka prezradila v rozhovore.

 

Ste relatívne mladou kapelkou, na druhej strane so skúseným zložením :o). Ako a prečo vlastne vzniklo toto zoskupenie?

Kapela Stay Tuned vznikla úplne prirodzene. Ako to už býva, muzikanti sa medzi sebou poznajú a aj my sme spolu spolupracovali už predtým, ako vzniklo zoskupenie Stay Tuned. Postupne sa však zvyšoval dopyt po „párty kapele“ a obracalo sa na nás stále viac klientov.  Vtedy sme si povedali, že je načase dať tomu jasnú formu, názov, vybudovať akýsi „brand“, a tak sme tu :).

Presadiť sa na dnešnom hudobnom poli nie je jednoduché. Čo vás viedlo k tomuto kroku?

Ku kapele nás priviedli ľudia a klienti. Postupne sa začal zvyšovať záujem o našu hudbu, a tak sme sa rozhodli, že veľmi radi dáme klientom to, čo chcú.

 

Stay Tuned je pozitívny názov :o). Prezentujete hlavne zahraničný repertoár alebo sa u vás nájdu aj slovenské záležitosti?

Náš repertoár sme sa snažili zostaviť tak, aby si v ňom každý našiel to svoje, a tak sú tam nielen zahraničné hity, ale aj slovenské a české piesne, ktoré si ľudia s obľubou s nami zaspievajú.

Vystupenie Stay Tuned PD

Zastrešujete rôzne hudobné štýly, ktorý vám je najbližší?

Najlepšie sa cítime v rock/popp-e, pretože piesne tohto žánru sú ľuďom najbližšie. Sme „párty band“, a preto nechceme ľudí zaťažovať náročnou hudbou. Pri nás si majú oddýchnuť, zabaviť sa, vytancovať sa do sýta a vyspievať si hlasivky :).

Roman Mečiar sa autorsky podieľal na vzniku viacerých albumov. Máte ako kapela aj nejaké vlastné skladby?

Vlastné skladby ako kapela Stay Tuned nemáme, ale to momentálne ani nie je naším cieľom. Zámerne sa sústreďujeme len na cover verzie tých najznámejších hitov, ktoré ľudia poznajú. Na svadbách či firemných eventoch je to práve o tom, aby hostia poznali piesne, ktoré hráme a aby si ich s nami užili.

V rámci vášho 5-členného zoskupenia sú viditeľné početné paralely. Napríklad viacerí členovia kapely v minulosti spolupracovali so známymi umelcami. Čo ich viedlo k zakotveniu vo vašej zostave?

Kapela Stay Tuned nie je jediné zoskupenie, v ktorom pôsobíme. Každý z nás má popri Stay Tuned ešte niekoľko ďalších projektov, ktorým sa venuje, takže všetci sme naďalej otvorení aj iným spoluprácam. Napríklad náš gitarista Roman Mečiar má úspešnú formáciu GAPA & Mečiar Blues Connection, s ktorou sa v októbri chystajú na turné do Ameriky.

Ďalších členov kapely spája pôsobenie na zaoceánskych lodiach, takže plachtiť svetom im je blízke. Čo zaujímavé z lodí priniesli a aplikujú v Stay Tuned? Neobávate sa, že to na nich príde opäť? :o)

Nechcem hovoriť za chlapcov, ale myslím si, že s pôsobením na zaoceánskych lodiach sú už vysporiadaní :). Túto skúsenosť majú za sebou, videli kus krásneho sveta, nabrali množstvo skúseností, ale momentálne je čas, keď sa usadili doma pri svojich rodinách a deťoch. Ale človek nikdy nevie.

Stay Tuned_Ples mesta Prievidza_2017_020-1

Ako sa cítite ako jediná dáma medzi toľkými pánmi? Starajú sa o vás príkladne? :o)

Chlapci sa o mňa starajú na jednotku s hviezdičkou :). V hudobnom svete je takýto kolektív úplne normálny a ja nemám problém s tým, že som jediná žena v kapele. Nemám rada škatuľkovanie, že ženské kolektívy sú zlé alebo naopak, že jediná žena to má s chlapmi ťažké… Nejde o pohlavie, ale o to, kto je akým človekom. My sme skvelý tím a aj občasná výmena názorov je úplne normálna. Som za to vďačná, pretože si vieme veci vydiskutovať, a to nás posúva ďalej.

V podstate všetci páni z kapely sú vyštudovaní muzikanti a aj sa hudbe aktívne venujú. Vy jediná ste presedlaná novinárka a aj napriek tomu stojíte na čele. Rešpektujú vás dostatočne? :o)

Áno, rešpektujú i keď sa snažíme o to, aby bola v kapele demokracia a o všetkom sa rozprávame otvorene. Nikto z nás nie je nadradený či podradený. Sme kolegovia, všetci robíme rovnaké remeslo a sme si rovní.

Čosi z repertoáru kapely si môžete vypočuť tu: http://www.staytuned.sk/audio/

A ešte sme neskončili. Pokračujeme nabudúce.

Sledujte Družičku - Dozviete sa viac

Záleží nám na tom, aby ste sa s Družičkou a u Družičky cítili bezpečne. Preto sa zaväzujeme, že budeme k Vašim údajom pristupovať maximálne diskrétne a zaobchádzať s nimi nadmieru zodpovedne.

Podľa zákona č. 428/2002 Z. z. o Ochrane osobných údajov má prístup k Vašim osobným údajom, ktoré nám poskytnete prostredníctvom formulára na pridanie Vašej svadby, len oprávnená osoba Družička.sk, ktorá ich v žiadnom prípade neposkytne tretím osobám.