Veľa budúcich nevestičiek s obdržaním rozprávkového snubného prsteňa okrem plánovania svadby súčasne zaháji aj diétovanie, aby sa zmestili nielen do rozprávkových, ale často aj o pár čísel menších svadobných šiat. Ako tento plán nielen zahájiť, ale aj úspešne dodržať? Alebo aspoň neskolabovať tesne pred svadbou či už kvôli nevydarenej alebo príliš drastickej diéte? Neponúkneme vám teraz super bombastickú diétu celebrít, ani 100%-ne zaručené chemikálie na chudnutie. Pomôžeme vám len pozrieť sa na „problém“ ako sa zmestiť do svadobných šiat trochu triezvejšie a načrtneme ako vyťažiť z reálnej situácie to pozitívne.

Svadobné šaty 3

Ako do svadobných šiat?

1. len žiadne jojo diéty

Presne takto sa začína nekonečný kolobeh zhadzovania a naberania. 1 krok vpred a následne 2 dozadu. Čo pred svadbou rýchlo zhodíte vám vydrží tak do sobáša, všetko čo zjete na svadobnej recepcii budete mať dvojnásobne pribalené už na svadobnej ceste. Zdravotný efekt mínus 100bodov.

Profi_banner_dlhy

2. Na poslednú chvíľu to zaručene nefunguje

Ak chystáte svadbu last minute a spolu s celou organizáciou máte na schudnutie len mesiac, do diéty sa určite nepúšťajte. Nakoniec, zhodíte už pri samotných prípravách na poslednú chvíľu, pokiaľ si budete svadbu organizovať vo vlastnej réžii. Takže zmestiť sa do svadobných šiat nebude problém.

3. Vyvarujte sa stresu

Zo stresu sa buď chudne alebo priberá. Väčšinou to však funguje presne tým smerom, ktorým to nepotrebujeme. Takže, kľud prosím.

4. Pravidelnosť nadovšetko

Nikto ešte nikdy trvalo, dlhodobo a zdravo neschudol ustavičným  hladovaním. Zato pravidelný prísun energie robí divy.

5. bez nočného vyjedania

cez deň nestíhačky, v noci rabovačky chladničky? Tak toto je presne to, čo nepotrebujete. A nielen pred svadbou. Na vine je opäť už spomínaný stres, takže pokiaľ sa vyvarujete tomuto faktoru a pripojíte dostatok spánku, smer chladnička či iná potravinová skrýša by vás to lákať nemalo.

 

svadobné šaty na letnú svadbu
Zdroj obrázku: www.pinterest.com

6. Cvičme v rytme

V akomkoľvek. Najlepšie v biorytme, teda v takom, ako si to vaše telo žiada a kedy spaľuje najlepšie a najviac. Ak vám vyhovujú latino rytmy momentálne hitujúcej Zumby, vyskáčte sa. Pokiaľ uprednostňujete premyslenejší Pilates, uvoľnite sa. Ak vám stačí každé ráno nestihnúť autobus do práce, aj to je spôsob.

cvicenie_fitenfun.eu
Zdroj obrázku: www.fitenfun.eu

7. Dostatok tekutín

O tom sa už popísali tony článkov, takže niečo na tej vode určite bude. Nakoniec, keď máte plný žalúdok tekutiny, veľa sa tam už toho nezmestí.

pitna_voda
Zdroj obrázku: www.israel21c.org

8. O číslo menšie šaty nefungujú

Tak tomuto sa prosím naozaj vyvarujte. Prevísajúce faldíky pôsobia zle na akomkoľvek oblečení. Na svadobných šatách sú  neprípustné. Napokon, vašu konfekčnú veľkosť aj tak ovládate len vy, nikto iný si z toho problém robiť nebude.

9. Nehladujte vo svadobný deň

Toto je najväčšia chyba, ktorú môžete spraviť. Nielen, že budete nervózna, nevrlá, na nevydržanie, môže sa vám aj naozaj niečo nepríjemné stať. A odpadnúť pred sobášom kvôli vyhladovaniu, to nie je najlepšia vizitka, ani najúžasnejšia spomienka na veľký deň. Hoci nezabudnuteľná by bola určite.

10. Zabudnite na pritesné korzety

Korzety majú výhodu chameleona. Dokážu sa veľkostne prispôsobiť smerom hore aj dole, a tak či schudnete alebo v konečnom dôsledku trochu priberiete, nebude hrať žiadnu rolu. Do korzetových šiat sa zmestíte zaručene. Správnym prispôsobením vám sadnú ako uliate a budete vyzerať výborne aj po slávnostnom svadobnom menu.

banner_zmenaren_dlhy

Nepodarilo sa? Nezúfajte. Svadba nie je o veľkosti 32. Napokon väčšina svadobných šiat má princeznovské strihy, ktoré presne vedia, čo zakryť a na čo naopak zamerať pozornosť. Svoje urobia aj už spomínané variabilné korzety, ktoré umožňujú trošku vyformovať pred sobášom, trošku uvoľniť po večeri a celkovo prispôsobiť presne vašim mieram. A nezabúdajte, najkrajšia nevesta je oddýchnutá nevesta s úsmevom na tvári. Váš nastávajúci si vás predsa berie so všetkými kilami, aj tými, ktoré by ste vy najradšej požičali iným. A pokiaľ dokážete vyžarovať pozitívnu energiu a nezaoberať sa pre chlapov nepodstatnými vecami, prinášate do vzťahu oveľa viac ako vyhladované babule bez zmyslu pre humor aj zodpovednosť.