zimny_make_up

Slovo sabotáž nie je veľmi pozitívne a vyvoláva skôr čierne myšlienky. A nakoľko vy svoju pleť čistíte, zavlažujete, vyživujete aj chránite každý deň aj noc, určite sa vás to netýka. Iba ak by ste niečo robili bez toho, že by ste si to uvedomovali. A presne o to ide. Sabotujete starostlivosť o pleť bez toho, že by ste o tom čo i len tušili. O čo ide?

Sú určité veci a postupy, ktoré robí každá z nás v dobrej vôli s pozitívnym zámerom, hoci aj v oblasti starostlivosti o pleť je niekedy menej viac.

zimny_make_up

  1. Príliš častý peeling

Debaty o optimálnej frekvencii peelingu sú často zdrojom rozporov aj v radoch odbornej verejnosti. Aby sme to však neprehnali ani v oblasti výmeny starej pokožky za novú, peelingovanie 1 max. 2x do týždňa pleti neublíži. Príliš častý peeling by jej však mohol dopomôcť k páleniu, začervenaniu a podráždeniu, čo nie je jeho účeom. Pokiaľ máte senzitívnu pokožku, jemný peeling je viac ako dôležitý, mastná či hrubšia koža, odolná voči peelingu, si žiada na odstránenie odumretých buniek rotačné pohyby. V žiadnom prípade nepeelingujte násilím, inak docielite iný ako požadovaný efekt a starostlivosť o pleť to už tak celkom nebude :-).

  1. Kopírovanie priateliek

Vaša najlepšia priateľka vám predstavila svoj najnovší odličovač, tak ste ho tiež museli hneď vyskúšať. Zlý ťah. Nikdy len tak spontánne nepoužívajte to, čo sa páči vašim kamarátkam. Vyberte si to, čo pasuje vašej pokožke. Obzvlášť ak máte suchú, citlivú či aknóznu pleť, je nevyhnutné ísť jemnejšou cestou. Inak sa dopracujete k presne opačnému výsledku, aký očakávate.

  1. Proti vráskam expresne rýchlo

Pokiaľ používate protivráskové sérum, môže vás to zvádzať k jeho nadmernému použitiu s vidinou rýchlejšieho účinku :-). Ani toto nie je správna cesta. Príliš veľa podporných látok obsiahnutých v sére môže pleť skôr podráždiť ako vyživiť, čo môže mať za následok zvýšenú citlivosť v neskoršom veku. Veľkosť hrášku plne postačuje a pokiaľ je aj to priveľa a pleť je začervenaná, nechajte jej 1-2-dňovú prestávku na upokojenie. Na úvod vždy radšej skúšajte po troškách ako naopak.

Bude Vás zaujímať: Ako sa správne starať o očné okolie

starostlivost_o_plet_na_novy_rok

  1. Príliš veľa zavlažovania pleti

Strata vlhkosti je jedným z hlavných páchateľov starnutia pokožky, ale to neznamená, že so závlahami to treba preháňať. Aj príliš veľa vody môže pleť skôr odrovnať ako zlepšiť. Za normálnych okolností sa totiž pleť sama prispôsobí okolitému prostrediu a výkyvom vlhkosti. Pokiaľ ju neustále zahaľujete do hydratačnej bariéry, stáva sa lenivou, nakoľko sa nemusí nijako namáhať. Je to presne ako s inými orgánmi, ktorým sa snažíte zjednodušiť ich úlohu. Vaša pleť sa dokonca môže stať závislou na hydratácii a keď s ňou raz prestanete, bude mať doslova absťák. Takže v rámci správnej starostlivosti o pleť sa naučte aplikovať hydratačný krém maximálne 2x denne – ráno a večer a nezabudnite svojej pleti z času na čas dopriať aj prestávku.

  1. Kozmetické prípravky cez palubu

V prvom momente podráždenia vás to môže lákať kompletne vymeniť celý rad používaných prípravkov, ktorým ste doteraz verili. Ani toto nemusíte robiť. Aby ste sa dostali na koreň veci, skúste vylučovať bojovníkov vášho regimentu po jednom. Začnite prípravkom proti starnutiu pleti a pokračujte smerom k základným čistiacim prostriedkom. :-) Pokiaľ je problém v tých prvých, skúste používať prípravok menej často, v prípade potreby ho vylúčte úplne. Testovanie tohto druhu môže byť dlhodobejšieho charakteru, no určite prídete na kameň úrazu skôr ako vylúčením celej flotily a začatím boja s inou kozmetikou od úplného začiatku. To tiež nemá zaručené výsledky.

 

Bude Vás zaujímať: Čo sa dozviete v Družičkinej zmenárni?